Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Gana Tur belki! - Futbol Haberleri

        Gana, 2010 Dünya Kupası'nda D Grubu'nda mücadele edecek.

        Avustralya, Almanya ve Sırbistan ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Gana'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni, kadrosu ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Dünya Kupası Afrika elemelerinin ikinci turunda, E grubunda Gabon, Libya ve Lesotho ile eşleşen Gana, zor da olsa bu grubu averajla birinci sırada tamamladı ve bir sonraki tura katılma hakkı kazandı.

        Gana'nın bu grupta yaptığı maçlar ve oluşan puan tablosu şöyle;

        Gana: 3 - Libya: 0

        Lesotho: 2 - Gana: 3

        Gabon: 2 - Gana: 0

        Gana: 2 - Gabon: 0

        Libya: 1 - Gana: 0

        Gana: 3 - Lesotho: 0

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        1- Gana 6 4 0 2 11 5 12

        2- Gabon 6 4 0 2 8 3 12

        3- Libya 6 4 0 2 7 4 12

        4- Lesotho 6 0 0 6 2 16 0

        Üçüncü turda, Dünya Kupası biletini sadece bir takımın kazanabileceği D grubunda Benin, Mali ve SUdan ile karşılaşan Gana, oynadığı 6 maçın 4'ünü kazandı ve grubu ilk sırada bitirdi.

        Gana, 3. ve son turda su sonuçları aldı, puan tablosu şöyle oluştu;

        Gana: 1 - Benin: 0

        Mali: 0 - Gana: 2

        Sudan: 0 - Gana: 2

        Gana: 2 - Sudan: 0

        Benin: 1 - Gana: 0

        Gana: 2 - Mali: 2

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        1- Gana 6 4 1 1 9 3 13

        2- Benin 6 3 1 2 6 6 10

        3- Mali 6 2 3 1 8 7 9

        4- Sudan 6 0 1 5 2 9 1

        TEKNİK DİREKTÖR

        Milovan Rajevac

        Çalıştırdığı Takımlar: Kızılyıldız, Vojvodina, Borac Cacak

        Kariyeri: 2 Ocak 1954'te Yugoslavya'nın Cajetina kentinde doğan Rajevac, futbol kariyerine savunma oyuncusu olarak başladı ve milli takım seviyesine kadar ulaştı. 1979 yılında UEFA Kupası'nı kazanan Kızılyıldız ekibinde yer alan Rajevac, oyunculuk kariyerine son vermesinin ardından teknik direktör olarak futbolun içinde kaldı.

        Kızılyıldız'da teknik direktör yardımcılığı yapan ve Vojvodina ile Borac Cacak'ı çalıştıran Rajevac, teknik direktörlükte fazla bir deneyimi olmamasına rağmen 2008 yılında Gana'nın başına geçti. Rajevac'ın, milli takımın başına atanması, daha deneyimli bir isim isteyen Ganalılarla, yerli hocada ısrar edenler tarafından eleştirildi.

        Daha önce büyük bir kulüpte görev almayan ve uluslararası deneyimi bulunmayan Rajevac, ilk yılındaki başarısıyla kamuoyunun fikrini değiştirmeyi bildi.

        Güçlü tarafları: Rajevac, otoriter yapısıyla biliniyor. İyi bir taktisyen olmasıyla ünlenen Rajevac, savunmayı güçlendirerek Gana'yı kolay gol yiyen ekip imajından uzaklaştırdı ve yenilmesi güç bir ekip haline getirdi.

        Zayıf tarafları: İngilizcesinin zayıf olması nedeniyle öğrencileriyle tercüman aracılığıyla anlaşan teknik direktörün eleme grubunda aldığı başarılı sonuçlar, kimilerince rakiplerin zayıflığına bağlanıyor.

        Taktikleri: Savunma ağırlıklı oyunu tercih eden Rajevac, genellikle orta sahayı kalabalık tutuyor. Teknik direktör, takımını yerine göre 4-2-3-1 ve 4-5-1 formatında sahaya sürüyor.

        Dünya Kupası Tahmini: Michael Essien, Sulley Muntari ve Stephen Appiah gibi değerlere sahip olan Gana, hücumda birinci sınıf forvet oyuncusunun eksikliğini çekiyor. Kupa'nın sürpriz adaylarından Gana'nın, ilk turu geçse bile daha ileriye gitme ihtimali az görünüyor.

        ADAY KADRO

        Kaleciler: Richard Kingson (Wigan), Daniel Agyei (Liberty Professional), Stephen Aholu (Heart of Lions), Stephen Adams (Aduana Stars)

        Savunma: Samuel Inkoom (Basel), Hans Adu Sarpei (Bayer Leverkusen), Lee Addy (Bechem Chelsea), John Mensah (Sunderland), Rahim Ayew (Zamalek), Isaac Vorsah (Hoffenheim), John Pantsil (Fulham), Jonathan Mensah (Granada), Eric Addo (Roda JC)

        Orta Saha: Dede Ayew (Arles-Avignon), Michael Essien (Chelsea), Kwadwo Asamoah (Udinese), Agyemang Badu (Udinese), Stephen Appiah (Bologna), Anthony Annan (Rosenborg), Haminu Draman (Lokomotiv Moscow), Sulley Muntari (İnter Milan), Quincy Owusu Abeyie (Al Sadd), Derek Boateng (Getafe), Bernard Kumordzie (Panionios), Laryea Kingston (Hearts), Kevin-Prince Boateng (Portsmouth)

        Forvet: Prince Tagoe (Hoffenheim), Asamoah Gyan (Rennes), Dominic Adiyiah (AC Milan), Matthew Amoah (NAC Breda)

        ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR

        John Pantsil (Savunma)

        Savunmanın her yerinde oynayabilen 27 yaşındaki futbolcu, kulüp bazında Fulham'ın formasını giyiyor.

        Futbol kariyerini 2 yıldır İngiltere'de sürdüren ve futbolcu, Premier League'de şu ana kadar sadece 7 maça çıkabilmesine rağmen, orta sahaya da verdiği katkıyla Gana takımında büyük vazife görüyor.

        Sulley Muntari (Orta Saha)

        Fizik gücü yüksek futbolcu, kulüp bazında İnter'de forma giyiyor. Çok koşuyor ve hücuma katkısıyla rakip savunmayı yoruyor. Muntari, uzaktan şutlarıyla da tehlikeli oluyor.

        Michael Essien (Orta Saha)

        Gana ile Chelsea'nin orta sahasını emanet ettiği 28 yaşındaki futbolcu müthiş bir enerjiyle, hücumu düşünerek oynuyor. İhtimal verilmeyen pozisyonlarda gol yollarını açan futbolcu, oyunu hem savunma, hem de hücumda çift yönüyle oynayabiliyor. FIFA tarafından birkaç kez yılın futbolcusu olarak aday gösterilen Essien, ilk kez 1999 yılında yapılan 17 yaş altı şampiyonasında dikkati çekti. Essien, o tarihten bu yana milli takımının değişmez oyuncusu.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Gana, dünya kupalarına sadece bir kez, 2006'da katıldı. Burada 4 maç yapan Gana, Kupa'ya 2 galibiyet 2 yenilgiyle ikinci turda veda etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ