Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Yeni Zelanda 2. tur çok zor! - Futbol Haberleri

        Yeni Zelanda, 2010 Dünya Kupası'nda F Grubu'nda mücadele edecek.

        İtalya, Paraguay ve Slovakya ile birlikte grubunda ilk 2'ye girmek için çaba harcayacak Yeni Zelanda'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Çıktığı 6 grup maçının 5'ini kazanıp, 1 yenilgi gören Yeni Zelanda, Okyanusya Grubu 2. turda Yeni Kaledonya, Fiji ve Vanuatu ile mücadele etti.

        Gruptan birinci çıkan Yeni Zelanda, Asya elemeleri 5. tur 1. grubunu 3. sırada bitiren Bahreyn ile play-off maçı oynayarak Güney Afrika vizesini aldı. Yeni Zelanda, Bahreyn ile ilk maçta 0-0 berabere kaldı, ikinci maçı ise 1-0 kazanarak, Dünya Kupası'nda mücadele etme hakkını elde etti.

        Yeni Zelanda'nın Okyanusya Grubu'nda aldığı sonuçlar şöyle:

        Fiji-Yeni Zelanda: 0-2

        Vanuatu-Yeni Zelanda: 1-2

        Yeni Zelanda-Vanuatu: 4-1

        Yeni Kaledonya-Yeni Zelanda: 1-3

        Yeni Zelanda-Yeni Kaledonya: 3-0

        Yeni Zelanda-Fiji: 0-2

        Okyanusya Grubu 2. turda puan tablosu şu şekilde oluştu:

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        Yeni Zelanda 6 5 0 1 14 5 15

        Yeni Kaledonya 6 2 2 2 12 10 8

        Fiji 6 2 1 3 8 11 7

        Vanuatu 6 1 1 4 5 13 4

        TEKNİK DİREKTÖR

        Ricki Herbert

        Çalıştırdığı takımlar: Daha önce New Zealand Knights ve Wellington Phoenix takımlarını çalıştıran 49 yaşındaki Ricki Herbert, 2010 Dünya Kupası'nın genç ve tecrübesiz teknik direktörlerinden biri olarak tanınıyor.

        Güçlü yönleri: Herbert, futbolcularını motive etmede usta olarak biliniyor.

        Zayıf yönleri: Herbert'in tecrübesizliği, onun zayıf yönü olarak görülüyor. Yeni Zelanda dışında başka hiçbir ülkenin takımını çalıştırmayan Herbert'ün, Okyanusya dışındaki ülkelerle uluslararası tecrübesinin olmaması ve takımıyla sınırlı kalması, diğer zayıf yönü olarak görülüyor.

        Taktikleri: Bahreyn ile yaptığı play-off maçında oyuncularını 3-4-3 dizilişiyle sahaya süren Herbert, güçlü rakipleri karşısında kanat oyuncularını savunmaya dönük oynatıyor.

        Dünya Kupası tahmini: Herbert'in mevcut oyuncularıyla 2. tura kalması çok zor görünüyor.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Ryan Nelsen (savunma)

        İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen Ryan Nelsen, takım kaptanı olarak Yeni Zelanda takımına getirdiği üst düzey deneyimiyle büyük katkı sağlıyor. Gerçek bir lider olan Nelsen'in takım arkadaşları üzerinde sakinleştirici ve motive edici bir etkisi bulunuyor. 32 yaşındaki Nelsen, eskisi kadar hızlı olmasa da takıma hükmetmesi ve liderliğiyle vazgeçilmez bir oyuncu.

        Shane Smeltz (forvet)

        Avustralya'nın Gold Coast United takımında top koşturan Shane Smeltz, 2008-2009 sezonunda, Avustralya A Ligi'nde, Yeni Zelanda'da ve Okyanusya'da yılın futbolcusu ilan edildi.

        İki ayağını da çok iyi kullanan, son vuruşlarda kabiliyetli bir oyuncu. Kafa golleri ve penaltı vuruşlarıyla ünlenen Shane Smeltz'in pozisyon alma yeteneği müthiştir. Atletik bir oyuncu olan Smeltz, kendine güvenir ve üst düzeydir.

        Leo Bertos (orta saha)

        Yeni Zelanda'nın Wellington Phoenix takımında forma giyen orta saha oyuncusu Leo Bertos, Yeni Zelanda'nın en yaratıcı futbolcusu olarak görülüyor. Bu futbolcuya rakiplerin önlem alması durumunda takımın hücumda büyük zorluk çekeceği sanılıyor.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Dünya Kupası finallerinde sadece 1982 yılında mücadele etme başarısı gösteren Yeni Zelanda, burada ilk turda elendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ