Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası "İlk 20 dakika iyiydik" - Futbol Haberleri

        Amerika Milli Takımı ile yaptığı hazırlık maçında 2 -1 mağlup olan A Milli Futbol Takımı'nın teknik heyeti ve futbolcuları maçı kaybetmenin üzüntüsü içinde. Teknik Direktör Guus Hiddink, maçın ilk 20 dakikası çok iyi oynadıklarını, bunu devam ettiremediklerini söyledi.

        55 bin 407 kişinin seyrettiği ve Amerikan televizyonu ESPN'in de canlı verdiği maç sonunda basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Guus Hiddink son 12 günde 3 maç ve birçok antreman görmenin iyi olduğunu belirterek; "Bu tecrübe benim için iyiydi. Gördüğünüz gibi ilk 20 dakika çok iyi oynadık. Ancak daha sonra takım dağınık oynadı. Aynı zamanda gelecekte ne üzerinde çalışacağımızı da görmek açısından da iyi oldu. Görmek istediğim takım, oldukça modern, atletik ve yetenekli bir takım görmek." dedi.

        Teknik Direktör Yardımcısı Oğuz Çetin de Dünya kupasına katılacak bir takımın son hazırlık maçına çıktıklarını belirterek; "Bugün özellikle ikinci yarıda Amerika'nın ortaya koyduğu istek arzu neticeyi de değiştirdi. Bizden daha fazla istediler. Durumları da onu gerekiyordu. Buna direnemedik. Bir milli maçı kaybetmek üzücü. Bunun üzüntüsü içindeyiz" diye konuştu.

        Amerika kampında geçirdikleri süreden çok memnun olduklarını bildiren Oğuz Çetin, Romanya ile Ağustos'ta oynayacakları karşılaşma öncesi birçok şeyin netleştiğini ifade ederek şunları söyledi; ''Sezonun yorgunluğunu taşıyan oyuncular çok mutlu şekilde milli takıma gelip iyi konsantre oldular ve kendilerinden bekleneni sahaya koydular. Ne kadar motive olursanız olun tempo yapan rakibe karşı fiziksel düşüş ortaya çıkabiliyor. Her mevkinin konsantrasyon kaybına neden vermeden taktiksel disiplinini ortaya koyması gerekiyor. İkinci yarıda bunu kaybettik maalesef.''

        Takım kaptanı Emre Belözoğlu da maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını vurguladı. Çok olumlu bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Emre, ''Bizden beklenenin yüzde 60'ını verecek şekilde oynadık, ama ikinci yarıda bizden iyiydiler. Bugün buraya gelip bize destek veren taraftarlarımızdan onları üzdüğümüz için özür diliyoruz'' dedi.

        Maç sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan, tek golün sahibi Arda ise maçın gayet keyifli olduğunu ifade ederek, "Hazırlık maçıydı. Tabii, milli maçın hazırlığı olmaz ama. Hatalarımızı gördük" dedi. Arda Amerika'da 10 gün süren kampın gayet olumlu geçtiğini ifade etti.

        Nihat ise, "Sonuçta rakimimiz dünya kupasına gidiyor. Fiziksel anlamda iyi hazırlanmışlar. İlk yarıda bayağı pozisyona girdik. İkinci yarıda da pozisyonlar vardı. Son vuruşlarda başarısız olduk. Ancak kamp genel olarak güzel geçti" diye konuştu.

        Sercan da, Amerika'yı kutlayarak, "Özellikle ikinci yarıda daha iyi oynadılar. Rakip iyi mücadale etti. Üzüldük. Son maçı da kazanmak istiyorduk. Yeni bir yapılanma var. Daha iyi olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

        Sabri de "Kamp gayet iyi geçti. Hocamızın bizi tanıması açısından iyi oldu, Amerika daha iyi oynadı ve golleri bulup galip geldi" şeklinde konuştu.

        Servet ise, "Bugün ilk yarı iyi oynadık. İkinci yarı oyundan düştük. Onlar bizden daha istekli oynadı. Sonuçta dünya kupasına gidiyorlar. İnşallah kamp, Avrupa Şampiyonası'na iyi hazırlık olmuştur" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ