Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Türkalp'e saldırı! - Futbol Haberleri

        TFF 3. Lig'e Yükselme Final maçının hemen ardından karşılaşmayı kaybeden Trabzon Yomrasporlu futbolcular ve taraftarlar Süper Lig hakemi Özgüç Türkalp ve yardımcılarına tekme ve yumruklarla saldırdı.

        Yenimahalle Hasan Doğan Stadı'nda Trabzon Yomraspor ile Sivas 4 Eylül Belediyespor'u karşı karşıya getiren TFF 3. Lig'e Yükselme Final maçının ardından istenmeyen olaylar yaşandı. Maçı kazananın TFF 3. Lig'e yükseleceği karşılaşmanın 16. dakikasında Ali Kemal ile 1-0 öne geçen Trabzon Yomraspor, 32. dakika Numan'ın gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Bu dakikadan itibaren Trabzon Yomraspor'u destekleyen taraftarlar maçın hakemi Özgüç Türkalp'e tepki göstermeye başladı.

        Rakibinin 10 kişi kalmasını iyi değerlendiren Sivas 4 Eylül Belediyespor'u 34. dakikada Veysel ve 41. dakikada Serdar'ın golleriyle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. Hakem Özgüç Türkalp, 59. dakikada Sivas 4 Eylül Belediyesporlu Yasin'e de kırmızı kart gösterse de taraftar ve Trabzon Yomraspor teknik heyetinin tepkisinden kurtulamadı. Bu esnada Türkalp, Trabzon Yomraspor Teknik Direktörü Raşit Çalık'ı da oyun alanının dışına gönderdi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte ise olaylar başladı. Sivas 4 Eylül Belediyesporlu futbolcular galibiyetin sevincini yaşarken, bir anda Trabzon Yomrasporlu futbolcular ve teknik heyet maçın hakemlerine koşmaya başladılar.

        Özgüç Türkalp, Aydın Karsavuran ve Gürcan Konuk'dan oluşan maçın hakem triosu ne olduğunu anlayamadan darbe almaya başladı. Futbolcular, teknik ekip ve taraftarların hedefindeki isim olan Özgüç Türkalp, çok sayıda tekme ve yumruğa maruz kaldı. Bu esnada yardımcı hakemlerin de yere düştükleri görüldü.

        BAZI TARAFTARLAR GÖZALTINA ALINDI

        Olaya çevik kuvvet polisleri müdahale etmek zorunda kaldı. Özgüç Türkalp ve yardımcıları çevik kuvvetin yardımıyla hakem odasına gidebildi. Bu esnada tribünlerden hakemlere doğru yabancı maddeler atıldı. Olaylar sırasında bazı taraftarlar gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ