Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Onun adı ne olsun? - Futbol Haberleri

        Türk futbolunda tarihi yayın ihalesinin ardından gözler 31 Mayıs'ta sona eren Süper Lig ve 1. ligin isimhakkı sponsorluklarını hangi firmanın alacağına çevrildi. Süper Lig’in 5 yıldır isimhakkı sponsorluğunu elinde bulunduran Turkcell’in, bu konuda 2005 yılında yaptığı sözleşme sona erdi. Levent Bıçakçı döneminde federasyon tarafından pazarlanan bu hak yeni ihale şartnamesine göre Süper Lig’in yayın haklarını kapsayan A paketini alan yayıncı kuruluşa verildi. Buna göre Süper Lig’in yeni ‘isim sponsorunu’ Digitürk belirleyecek.

        Turkcell’in 5 yıl için ödediği 50 milyon dolarlık isim hakkı parasının, son yayın ihalesindeki yüzde 121’lik bir artış nedeniyle ciddi şekilde yükselmesi bekleniyor. Özellikle Anadolu kulüplerine büyük destek sağlayan ve bir anlamda Bursaspor’un tarihi şampiyonluğunda katkı sağlayan Turkcell’in sponsorluğu sürdürmek istediği ancak istenen rakamları yüksek bulduğu öğrenildi. 2005’te devreye giren liglerin isim hakkı sponsorluğu birçok firmanın da ilgisini çekti.

        BANK ASYA TRT’DE

        Süper Lig’in isim hakkı sponsorluğunun noktalanmasıyla birlikte 2 önemli firmanın Digitürk’e isim hakkını almak için teklif sunduğu ortaya çıktı. Bu arada 1. Lig’in isim hakkı sponsorluğunu elinde bulunduran Bank Asya’nın da anlaşması sona erdi. Son ihaleyle 1. Lig’in isimhakkı satışını elinde bulunduran TRT, 1. ligin isim hakkı sponsorluğunu satacak.

        HTSPOR / Tahir KUM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ