Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol "Ne gerekirse yaparız" - Futbol Haberleri

        Aziz Yıldırım, futbol takımlarının gelecek sezon başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, ''Takımımızın, önümüzdeki sezon başarılı olması, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ederek daha önce yakaladığı başarıları aşacak bir seviyeye ulaşması, hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşması adına ne gerekiyorsa yapılacaktır'' dedi.

        Sportif direktörleri Aykut Kocaman ve arkadaşlarının yapılması gereken transferler için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

        ''Önümüzdeki sezon kadromuza katılacak futbolcular olacağı gibi aramızdan ayrılacak futbolcularımız da olacaktır ve bütün bu planlamalar yapılırken mantıklı kararlar vermemiz gerekmektedir. Maddi manevi ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmalı, atılacak her adımda öncelikle kulübümüzün menfaatlerini göz önünde bulundurmalıyız. Bu yönde alınacak kararlarda, kişisel ve duygusal düşüncelerin yeri yoktur. Aykut Kocaman ve arkadaşlarının 12 aydan bu yana titizlikle yürüttükleri profesyonel çalışmaların sonuçlarını alma noktasına geldiğimiz şu günlerde, kısa bir süre daha sabır göstermemiz gerekmektedir.

        Bundan sonraki dönemde de sportif direktörümüz ve ekibinin yapacağı ileriye dönük çalışmalar, uzun dönemli, kapsamlı olarak geniş bir perspektifle değerlendirilmelidir. Ülkemizde, ilk kez Fenerbahçe Kulübü tarafından uygulanan bu profesyonel sistemin, gelecekte kulübümüze ne denli büyük faydalar sağlayacağını hep birlikte göreceğimize inancım tamdır. Yapılan çalışmaların, kamuoyu ile paylaşılmasının ardından, yapılan işin profesyonel kalitesi daha iyi anlaşılacak ve herkesçe takdir edilecektir.''

        Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin Haziran sayısında yer alan yazısında diğer branşlarda birçok başarı elde ettiklerini, ancak futbolda istedikleri sonuca varamadıklarını belirterek, ''Takımımız, otoritelerin, takımın şampiyonluk iddiasının kalmadığı konusunda hemfikir olduğu bir anda, inançla kenetlenerek ligin son 8 haftasında aldığı seri galibiyetlerle son haftaya lider olarak girdi. Gol dahi yemeden art arda galibiyetler elde eden takımımız, final haftasına lider olarak girdi ve son 25 haftada bir tek penaltı dahi atmadı. Futbolcularımızın, üstlerinde şerefle taşıdıkları formanın şanına yakışan bu büyük çabalarına rağmen atılamayan tek bir gol yüzünden arzulanan hedefe ulaşılamadı. Sonuç olarak, karşımıza çıkan kötü bir futbol mucizesi ile şampiyonluğu son maçta kaçırdık'' ifadelerini kullandı.

        Bütün çabalarına karşın lig şampiyonluğunu ve Ziraat Türkiye Kupası'nı son maçlarda yitirdiklerini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

        ''Ben, Aziz Yıldırım olarak geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz basın toplantısında da belirttiğim gibi yönetimimle birlikte tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Nasıl ki elde edilen başarılarda pay sahibiysek kazanılamayan kupalar konusunda da sorumluluk bizdedir. Ben ve yönetimim, bazı çevrelerin iddia ettiği gibi kaçan şampiyonluğa ve kupaya kılıf aramaya ya da suçu başkalarına atmaya çalışmıyoruz. Bu, son derece çirkin ve yakışıksız bir yorumdur. Ligde yaşadıklarımızı değerlendirileceğimiz bir basın toplantısı yapacağımızı, 10 Mayıs tarihinde internet sitemizden duyurduk ve toplantıyı 19 Mayıs'ta yaptık. Duyurumuzda, 'Son maçımızın sonucu ne olursa olsun basın toplantımızın gerçekleşeceğini' altını çizerek teyit ettik. Hal böyleyken yaptığımız toplantının, gündem değiştirme toplantısı olarak nitelendirilmesini şiddetle kınıyorum. Bazı kişiler, artık bu ezber söylemleri bir yana bırakmalı; yeni fikirler ortaya koyarak, yeni açılımlara vasıta olmalıdır. Tekrar ediyorum, ben ve yönetimim, tüm sorumluluğu alıyoruz.''

        ''KULÜBÜMÜZÜN YÜZÜNÜ KIZARTACAK BİR İCRAATIMIZ OLMAMIŞTIR''

        Başkan Aziz Yıldırım, kulüplerinin ve camialarının yüzünü kızartacak hiçbir icraatlarının olmadığını dile getirerek, ''Sorumluluğumuzun ağırlığı omuzlarımızdadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da genel kurulumuza, yönetsel anlamda başarılı olup olmadığımızın hesabını vermeye hazırız. Bu noktada, 'istifa' odaklı eleştirilerin de diğer söylemler gibi adeta bir ezbere dönüştüğünü belirtmek istiyorum'' dedi.

        Fenerbahçe Kulübü'nün ulaştığı büyüklüğün her yıl olağanüstü genel kurul yapılmasını kaldıramayacağını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Fenerbahçe Kulübü, 1 milyar doları aşan piyasa değeri ile Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kurumlarından biridir. Böylesine büyük ve spor dünyasının amiral gemilerinden biri olan bir yapı, günlük ve duygusal kararlar ile yönetilemez. Bu, günümüz modern profesyonel yönetim anlayışının da çok uzağında bir hareket olur. Ancak basın toplantısında da dile getirdiğimiz gibi başarıların ödüllendirilmesi, başarısızlıkların da cezalandırılması mutlaka olacaktır. Ödül ve ceza sistemi, modern yönetim anlayışının gereğidir ve bu sistemin olmadığı bir yönetim anlayışı, büyük olarak kabul edilen hiçbir kurumda uygulanamaz. Fenerbahçe Kulübü yönetimi, sezonun değerlendirmesini en ince detaylarına kadar yapacak ve gelecek sezonda aynı hataların tekrarlanmaması için gereken en radikal kararları dahi almaktan çekinmeyecektir.''

        Aziz Yıldırım, zamansız alınacak kararların hem gelecek sezonları tehlikeye atacağını hem de bugüne kadar yaptıkları çalışmaları boşuna çıkartacağını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

        ''Elbette ki yönetim anlayışımızdan memnun olmayanlar ve bunu eleştirenler olacaktır. Bugün, kulübümüzün yönetimi konusunda kendini yeterli gören ya da projeleri olanlar, günü geldiğinde bu projelerle genel kurul üyelerinin karşısına çıkar, destek ister ve demokratik yollarla seçilerek işbaşına gelirler. Bunun dışında, yönetim değişikliğine yönelik altı boş söylemler, zor gününde Fenerbahçe Kulübü üzerinden kişisel çıkar elde etme çabasından başka bir şey değildir.''

        ''LANETLİYORUM''

        Ligde lider duruma geçmelerinden sonra olumsuz bir havanın yaratıldığını ve yakışıksız iddiaların ortaya atıldığını ifade eden Yıldırım, yazısında şu görüşe yer verdi:

        ''Bu iddiaları dile getirenleri bir kez daha lanetliyorum. Tüm spor kamuoyu, özellikle son haftalarda olmak üzere, takımımızın şampiyon olmasından korkan ve kendi başarısızlıklarını bize attıkları iftiralar ile örtmeye çalışanları görmüştür. Rakip takımların kalecilerinin ayarlanmasından, kulüp başkanlarının lig temiz değil iddialarına varan, üstüne üstlük bir devlet bakanının da bu iftira ve söylemlere destek veren açıklamalar yapmasına kadar ulaşan inanılmaz ve aklın almayacağı olaylar yaşadık.''

        Başkan Aziz Yıldırım, yazısına şöyle devam etti:

        ''Şampiyon olmak adına şaibe yapmakla, karşı takımların kalecilerini, futbolcularını ayarlamakla suçlanan ve adeta her fırsatta futbol dünyasının derin devleti yakıştırması yapılan kulübümüze bu yakıştırmayı yapanlar, acaba son maçın ardından neler düşünmüşler, biraz olsun utanma duygusunu tatmışlar mıdır? Şampiyonluğumuz halinde ligi kirli ilan etmeye hazırlananların, şampiyonluğumuz gerçekleşmeyince acaba yüzleri kızarmış mıdır?

        Bir kez daha iftiharla söylüyorum ki, kulübümüzün bugüne kadar elde ettiği tüm şampiyonluklar, yöneticilerimizin gece gündüz demeden gösterdikleri özverili çalışmalar, futbolcularımızın sahada akıttıkları ter, Türkiye'nin dört bir yanındaki taraftarlarımızın, tribünlerde sesleri kısılıncaya kadar yaptıkları tezahüratlar ile kazanılmıştır. Kazandığımız her şampiyonluğu, her açıdan hak ederek kazanmış bir camiayız ve bu gerçek bundan sonra da değişmeyecek. Tarih, kulübümüze iftira atan, şampiyonluklarını karalayan ar damarı çatlamış utanmazları ne şekilde sayfalarına yazacaktır hep birlikte göreceğiz. Bizler, bunları asla unutmayacak ve unutturmayacağız.''

        Yıldırım, kulüplerinin ve camialarının üzerinde çirkin oyunların oynandığını savunarak, ''Değerli Fenerbahçeliler, kulübümüz ve camiamız üzerine oynanmaya çalışılan bu çirkin oyunlara gelmeyelim. Biz Fenerbahçeyiz. Bu tür iftiraların, saldırıların yıkamayacağı kadar sağlam yapılı, birbirine kenetlenmiş bir camiayız. Bu tarz iftira ve saldırılar her dönemde olacaktır, ancak bizler el ele omuz omuza birbirimize destek olarak tüm bunları atlatacak ve rakiplerimizin karşısına her krizden daha da güçlenmiş olarak çıkacağız'' ifadelerini kullandı.

        Futbol dışındaki branşlarda önemli başarılar kazandıklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

        ''Önümüzdeki yıl, Avrupa'da amatör branşlarda finaller oynamak, ülkemizi dünyanın her yerinde temsil etmek adına, son derece önemli adımlar atıyor, takımlarımızın hem teknik heyetlerini hem de takım kadrolarını dünya çapında sporcular ve hocalar ile takviye ediyoruz. Art arda beşinci şampiyonluğa namağlup unvanıyla uzanan Bayan Basketbol Takımımıza başarıları nedeniyle teşekkür ediyor, daha da güçlenen teknik ve oyuncu kadrosuyla Avrupa'da da beklenen başarıya ulaşacağına inanıyorum. Benzer şekilde sezonu Balkan ve lig şampiyonluğuyla tamamlayan Erkek Voleybol Takımımızın, sezona dört kupa sığdıran Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın da Fenerbahçe'ye yakışır başarılarının devamının artarak geleceğine dair inancım sonsuz.''

        Aziz Yıldırım, son olarak geçtiğimiz günlerde Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nin temelini attıklarını anımsatarak, ''Genel kurulunun bize vereceği yetki doğrultusunda Düzce Topuk Yaylası Tesislerimizi Fenerbahçe'ye yakışır, diğer kulüplere öncülük edecek bir duruma kavuşturacağımızın da bilinmesini isterim'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ