Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon Semih'i alacak mı? - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor Asbaşkanı Hacısalihoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli kulübün yönetim kuruluyla dostane ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, ''Biz görevde olduğumuz dönemden beri sportif anlamda sürekli centilmen bir tavır sergilediler. Fenerbahçe Kulübü ile karşılıklı olarak bu ilişkiyi dostane bir şekilde yürüttük'' diye konuştu.

        Fenerbahçe'nin itilaflı bir oyuncusunu alıp sarı-lacivertli kulüp ile dolaylı da olsa mahkemelik olmaları halinde bugüne kadarki düşüncelerine ters düşeceklerini ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

        ''Çünkü biz Aziz Bey başta olmak üzere yönetim kuruluna, 'Transfer döneminde şu oyuncuya biz talibiz, fiyatı yükseltmezseniz bu konuda yardımcı olur musunuz' dediğimiz zaman gayet anlayışlı davranışlar görmüştük. Biz de bu nedenle birçok transferde daha rahat hareket etme imkanı bulmuştuk. Daha sonraki dönemlerde de hep bu şekilde ilişkilerimiz oldu. Şimdi de tavrımız budur. Şayet Fenerbahçe, 'Biz bu oyuncuyla çalışmak istemiyoruz' derse, biz de teknik kadromuzun isteği ve imkanlarımız ölçüsünde kendisiyle görüşürüz, alırız veya almayız. Bunun haricinde basına intikal eden konular gerçeği yansıtmamaktadır. Kaldı ki başkanımız da bu konuda açık net ifadelerde bulunmuştur ve herkese de o konuda talimat vermiştir.''

        ''TAKIMDA DİREKT OYNAYACAK OYUNCULAR ALACAĞIZ''

        Hacısalihoğlu, geçen yıl ve ondan önceki yıl yeni bir kadro oluşturmak için çok sayıda oyuncu aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

        ''O zaman yeni bir kadro oluşturuyoruz dememize rağmen, çok sayıda oyuncu alınması birçok kişi tarafından tenkit edilmişti. Şimdi bir kadro oluştu, elimizdeki kadronun bir değeri var. Bazı oyuncular çok isabetli transferler oldu. Şimdi yalnızca ihtiyaç olan bölgelere bir ya da iki oyuncu alınacağı teknik direktörümüz tarafından bize verilen bilgiler içerisinde. Biz de araştırdığımız oyuncular içerisinde alınacak oyuncunun doğrudan oynayabilecek bir futbolcu olmasına özen gösteriyoruz. Oyuncunun hem maddi hem yapısal özelliklerini inceleyerek daha çok 'nokta transferler' yapmaya çalışacağız. Transferde hata, yanılma payı her zaman mümkündür. Bugün hatayı teknik direktörümüz, başkanımız, transferle ilgili arkadaşlarımız Necmettin ve Mahmut Bey ile birlikte çözümlemeye çalışıyoruz.''

        Polonyalı stoper oyuncusu Glowacki ile Sırp forvet oyuncusu Pantelic'in ilgilendikleri oyuncular arasında yer aldığını anlatan Hacısalihoğlu, ''Bunların dışında görüşmelerimiz, izlediğimiz araştırdığımız oyuncularda var. Bir oyuncunun transferinde oyuncu kulübü menajeri ile görüşmeler gerekiyor. Bunlarla ilgili parasal konularda, şartlarda anlaşmak gerekiyor. Zaman da gerekiyor ama çok da aceleci değiliz. Epeyce araştırma yaptık. Hem forvete hem savunmanın göbeğine iki oyuncu almayı düşünüyoruz. Belki bir tane yerli oyuncu ve orta sahaya yabancı oyuncu alabiliriz'' ifadelerini kullandı.

        Az sayıda oyuncu transfer nedeninin artık iskelet kadrolarının oluşmasından kaynaklandığını vurgulayan Hacısalihoğlu, ''Bu kadronun bana göre teknik özelliğinden ziyade asıl özelliği, kazanma arzusu olan, kaybettiği zaman üzülen bir ekip olması. Yüzde yüz isabetli değilse de yüzde 60–70 bu konuda isabet sağladık. Geçen yıl son ana kadar şampiyonluğu kovalamıştık, geride kalan sezon ise Türkiye Kupası'nı aldık. Bu yıl da yapacağımız bu takviyelerle daha güçlü bir Trabzonspor olacak'' dedi.

        Yabancı kontenjanının artırılmasını olumlu bulduklarını kaydeden Hacısalihoğlu, ''Birçok kulüp oyunculara gelirken de giderken de para ödemek zorunda kalıyor. Özellikle giderken ödenen paralara yazık. Yabancı oyuncu da kontenjanı düşürerek bir nevi şantaj yaparak gitmem diyordu. Kulüpler kontenjan boşalsın diye mecburen paralar ödüyordu. Alınan kararla bunun önüne geçilmiş olacak'' diye konuştu.

        Hacısalihoğlu, milli futbolcu Halil Altıntop'un hiç gündemlerine gelmediğini, Pantelic konusunda da futbolcu ve menajerinden indirim beklediklerini vurguladı.

        KOMBİNE SATIŞLARI

        Kulüp başkanı Sadri Şener'in kombine satışları konusunda çok alınganlığı olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

        ''Eğer şehrin isteği ve arzusu, heyecanı bizimle aynı paralelde değilse, o zaman transfer için ve takımı daha güçlendirmek için 'bu kadar gayret yok, daha mütevazi bir kadroyla lige devam edebiliriz' diyor. Bu alınganlıkla söylenmiş bir söz, ama içinde gerçek de var. Trabzon halkı ve sevenlerin kendi ölçüsünde ekonomik olmasa da destek anlamında Trabzonspor'a katkı sağlaması lazım. Gittiğimiz bir şehirdeki maçta bez afişi hatırlıyorum, 'Şu takımla ilgili ya bir dua, ya bir destek' yazıyordu. Ya duamızı ya da ekonomik anlamda desteğimizi esirgemeyeceğiz. Biz de o gayrette olmalıyız. Belki biraz ağır hareket ettik camia olarak, ama daha heyecanlı ve hırslı bir şekilde kombineleri alacağımızı düşünüyorum. Hocaya ve yönetime şevk verecek şekilde kombinelerin alınması gerekiyor.''

        HIRVATLARIN DURUMU

        Trabzonspor'un Hırvat oyuncusu Hrvoje Cale'nin takımdan ayrılmak istediği öğrenildi. Cale'nin, menajerinin kızı olan nişanlısının Türkiye'de yaşamak istemediği ve bu nedenle de bu futbolcunun takımdan ayrılmak istediği kaydedildi.

        Alman kulüplerinin istediği iddia edilen Cale konusunda şu ana dek resmi bir teklif gelmediği, ancak bordo-mavili kulübün menfaatleri doğrultusunda iyi bir teklif gelmesi halinde bunun değerlendirebileceği belirtildi.

        Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş'in, sol kanat oyuncusu Drago Gabriç'in kiralık olarak verilebileceğini yönetim kuruluna ilettiği bildirildi. Talep gelmesi halinde bu futbolcunun 1 yıl başka kulüpte kiralık olarak oynamasına olumlu bakıldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ