Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Yönetim önergede oynama yaptı" - Galatasaray Haberleri

        Adnan Öztürk, Divan kurulu başkanının tüzük tadilinden sorumluymuş gibi toplantılar organize etmeye başladığını belirterek, "Şu andaki yönetim kuruluyla bu tüzük tadili kongresinin daha fazla ilerleyeceğini zannetmiyorum. Çünkü güven kaybolmuştur" dedi.

        Adnan Öztürk ayrıca tüzük tadil kongresinin ertelenmesinin mevcut yönetimin hatası olduğunu ifade ederek, Polat yönetiminin son anda önergede oynama yaptığını iddia etti. TV 8’den Selahattin Ekrekli’ye konuşan Öztürk, yönetimin 2 ayda kredisini tükettiğini de dile getirdi.

        İşte Adnan Öztürk'ün gündem yaratacak açıklamaları:

        "YÖNETİM TÜZÜK TADİLİNE SAHİB ÇIKMADI"

        Bir kere bu tüzük tadilinin yapılması gerektiğini biz seçimlerden önce söylemiştik. Çünkü; Galatasaray’ın geldiği büyüklük itibariyle, sahip olduğu şirketler itibariyle, şu an elindeki 30 senelik tüzükle yönetilmesi özellikle kurumsallık açısından, şeffaflık açısından, bütçe disiplini açısından mümkün değil. Gerçi başkan Adnan Polat son yaptığı konuşmada bunun gerekliliğinin bir kere daha altını çizdi. Biz bunu seçimlerden önce defalarca söyledik ve bu çalışmalar içinde bizde yardımcı olduk. Bütün bu süreç boyunca benim şahsen gözlemlediğim yönetim kurulunun tüzük tadilatının gerçekten sahip çıkacak söylemlerde bulunmamaları yönünde. Yani hatta öyle bir duruma geldi ki sevgili divan kurulu başkanı tüzük tadilinden sorumluymuş gibi toplantılar organize etmeye başladı. Bunu da şaşkınlıkla izledim. Bu yönetim kurulunun insiyatifinde olan bir olaydır. Yönetim kurulunun sahiplenmesi gerekir.

        "MEDYANIN DIŞARI ÇIRAKMILMASINA ANLAM VEREMEDİM"

        Tüzük tadili öncesi yönetim kurulu bizzat başkan birde camianın guruplarıyla, ileri gelenleriyle genç kardeşleriyle, toplantı yaptı. Bir ortak tüzük metni hakkında anlaşmış gibiydiler. Ama benim gözlemlediğim başta da sizde fark ettiniz medyanın dışarı çıkarılması istendi. Bunu biraz tuhaf buldum. 25 milyon Galatasaraylı'yı ilgilendiren bir kongre yapıyorsunuz; sanki içeri de gizli bir şey konuşuluyormuş gibi. Halbuki Galatasaray artık halka mal olmuş, Galatasaray 25 milyon Galatasaraylı'nındır. Gizli bir şey konuşuluyormuş gibi kapandı.

        "YÖNETİM SON ANDA ÖNERGEDE OYNAMA YAPTI"

        Zaten 6. maddeye gelindiğinde benim gözlemlediğim tüzük tadilinden bir gün öncenin akşamı verilen sözlerin tam tersine önergeler verilmeye başlandı. Önergede değişiklik yapılmaya çalışıldı ki, o değişiklikler bence hoş değildi. Çünkü hemen hemen üzerinde anlaşılmış bir metin üzerinde son dakikada salonun hassasiyetini de dikkate almadan önergeyle eylem yapmaya kalkışmanın sonu tüzük tadilinin ertelenmesi oldu. Bazı üyelerimiz hassasiyetlerini dile getirmek adına salonu terk ettiler. Terk ettikleri zaman içerisinde yeterlilik sayısı 512 idi. 512 de olmayınca kongre 26 Haziran’a ertelendi.

        "İYİ ORGANİZE EDİLMEDİ"

        Yanlışlık yönetim kurulunun tüzük tadilini yeteri kadar sahiplenmemesinden kaynaklanıyor... 757 hazinun olması lazımdı. Saat 10.00’da 450 civarındaydı. saat 11.00'e gelince 12.00'ye uzatalım dediler. Biz o sırada dışarıda arkadaşlarla sohbet ediyorduk. Kartlarını almıyorlar diye gibi söylemler olunca; bizde kongre başlasın kartlarımızı alırız dedik. Hemen kartlarımızı aldık ve içeri girdik. Geç başlamasında zaten bu olayın iyi organize edilmemesinden kaynaklanıyor.

        "BU YÖNETİMLE TÜZÜK TADİLİ İLERLEMEZ"

        Kişisel fikrimi söylersem. Ben şu andaki yönetim kuruluyla bu tüzük tadili kongresinin daha fazla ilerleyeceğini zannetmiyorum. Çünkü güven kaybolmuştur. 26 Haziran’da en az 512 kişi lazım her dakika karara bağlanması için. 26 haziran tam okulların tatil olduğu zamanda 512 kişi devamında 512 kişi gerekiyor tüzük tadilinin onaylanması için. Seçimden önce sürekli tüzüğümüzün değişmesi gerektiğini söyledik. Ama üzülerek söylüyorum ki yönetimi kurulu başta başkan olmak üzere bu tüzük tadiline sahip çıkmadı.

        "YÖNETİM SANIRIM BUNU RİSK OLARAK GÖRDÜ"

        Sanırım yönetim tüzük tadilini bir risk olarak gördü. Bence hiçbir risk yoktu. Yapmamız gereken bir organizasyondu. Ama yönetim bunu risk olarak gördü. Çünkü her seferinde söylemlerinde bu divanın talebi olduğunu belirttiler. Halbuki bu divanın talebi değildir. Her türlü gereksinimi karşılamak yönetim kurulunun görevidir. Divan kurulunun görevi değildir. Hatta divan kurulu bunu sahiplenmek zorunda kaldı. Siz tüzüğe yeterince sahiplenmediğiniz zaman işte bugünkü gibi kilitlenir.

        "YÖNETİM 2 AYDA KREDİSİNİ TÜKETTİ"

        Bu kulüp seçimlerden yeni çıktı. Seçim çok hassa bir dönemde yapıldı. Bence şu anki yönetim çok az bir oy farkıyla 2 senelik bir kredi kazandı. Ama bence seçimlerden sonraki 2 ay içinde o krediyi tüketti.

        "FUTBOLDAKİ BAŞARISIZLIĞIN TEK SEBEBİ YÖNETİMDİR"

        Futboldaki başarısızlıkta futbolcular suçlanıyor, teknik direktör suçlanıyor, çalışanlar suçlanıyor. Burada başarısızlıktaki temel sebep yönetim mantalitesidir. Bu yönetim mentalitesi değişmeyeceğine göre benim önümüzdeki sezon Galatasaray’la ilgili sportif anlamda herhangi bir ümidim olmadığını söyleyebilirim.

        "İÇİM ACIYOR"

        Galatasaray da şu an günü kurtarma politikası üretiyor. Galatasaray spor kulübü uzunca bir süre gününü kurtarma politikasıyla yönetiliyor. Bu politikalarla da yönetilmeye devam edecek. Çünkü yönetimin politikası bu. Yarın yine gündemi değiştirecek bir şeyler mutlaka bulacaklar. Bunda da gayet başarılılar. Bu mentaliteyle Galatasaray spor kulübünün çok içim acıyarak söylüyorum ciddi anlamda başarılı olacağına inanmıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ