Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 A.B.D. İngilizler'in kalesi düştü! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        2010 Dünya Kupası C Grubu'nun ilk maçında İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ile 1-1 berabere kaldı. İngiltere'nin golünü 4. dakikada Gerrard kaydetti. ABD'nin eşitliği sağladığı golü ise 40. dakikada Dempsey attı.

        Bu golde İngiltere'nin file bekçisi Robert Green'in hatası ise gözlerden kaçmadı...

        Kağıt üzerinde en güçlü kadrolardan birine sahip olan İngiltere, ilk sınavında ABD'ye takıldı. Hazırlık maçlarında düşük bir performans sergileyen İngilizler zorlu mücadeleye oldukça hızlı başladı. Karşılaşmanın henüz 4. dakikasında kaptan Gerrard takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden sonra ataklarını biraz daha sıklaştıran İngiltere, 40. dakikada ise topu kalesinde gördü. Dempsey'in uzaktan zayıf vuruşunda kaleci Green topu elinden kaçırdı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu 1-1. Mücadelenin ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı...

        İkinci yarı her iki tarafta eşit bir oyun sergilese de maçın son dakikalarında etkili olan taraf İngilizler'di. Rakibi karşısında bir çok gol pozisyonuna giren İngiltere, Tim Howard'ı geçemedi ve zorlu mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

        İNGİLTERE: 1 - ABD: 1

        STAT: Royal Bafokeng Stadyumu

        HAKEMLER: Carlos Simon (Brezilya), Altemir Hausmann (Brezilya), Roberto Braatz (Brezilya)

        İNGİLTERE: Robert Green - Glen Johnson, Ledley King (Dk.45 Jamie Carragher), John Terry, Ashley Cole - Aaron Lennon, Steven Gerrard, Frank Lampard, James Milner (Dk.31 Shaun Wright-Phillips) Emile Heskey (Dk.79 Peter Crouch), Wayne Rooney

        ABD: Tim Howard - Steve Cherundolo, Jay DeMerit, Oguchi Onyewu, Carlos Bocanegra - Landon Donovan, Michael Bradley, Ricardo Clark, Clint Dempsey - Jozy Altidore (Dk.86 Stuart Holden), Robbie Findley (Dk.77 Edson Buddle)

        GOLLER: Dk.4 Gerrard (İngiltere) - Dk.40 Dempsey (ABD)

        SARI KARTLAR: Dk.26 Milner, Dk.58 Carragher, Dk.60 Gerrard (İngiltere) - Dk.39 Cherundolo, Dk.47 DeMerit, Dk.73 Findley (ABD)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ