Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Yeni Zelanda İtalya'ya geçit yok! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        2010 Dünya Kupası F Grubu'nda son şampiyon İtalya, Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kaldı. İlk maçından da 1 puanla ayrılan Gök Maviler taraftarlarına hayal kırıklığı yaratırken gruptan çıkma şansını da zora soktu...

        Maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkan İtalya karşılaşmanın henüz 7. dakikasında 1-0 geriye düştü. Smeltz, Cannavaro'nun hatasını affetmedi ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Yediği gol karşısında adeta şoka uğrayan Gök Maviler çabuk toparlandı.28. dakikada ceza sahası içinde yaşanan karambolde De Rossi, Smith'in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topu başına geçen Iaquinta, skora dengeyi getirdi 1-1. Zorlu mücadelenin ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı.

        İkinci yarıda ise İtalya, oldukça baskılı bir futbol ortaya koydu. Rakip kalede bir çok gol pozisyonuna giren Gök Maviler aradığı golü bir türlü bulamadı ve maç 1-1 eşitlikle sona erdi. Bu şok beraberliğin ardından İtalya ve Yeni Zelanda puanlarını 2'ye yükseltirken, Paraguay 4 puanla lider durumda bulunuyor.

        İTALYA: 1 - YENİ ZELANDA: 1

        STAT: Mbombela

        HAKEMLER: Carlos Alberto Batres (Guatemala), Leonel Leal (Kosta Rika) Carlos Pastrana (Honduras)

        İTALYA: Federico Marchetti, Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Giorgio Chiellini, Domenico Criscito, Riccardo Montolivo, Daniele De Rossi, Claudio Marchisio (Dk 61 Giampaolo Pazzini), Vincenzo Iaquinta, Simone Pepe (Dk. 46 Mauro Camoranesi), Alberto Gilardino (Dk. 46 Antonio Di Natale)

        YENİ ZELANDA: Mark Paston, Winston Reid, Ryan Nelsen, Ivan Vicelich (Dk. 80 Jeremy Christie), Tommy Smith, Tony Lochhead, Leo Bertos, Simon Elliot, Chris Killen (Dk. 90 Andrew Barron), Rory Fallon (Dk. 62 Chris Wood), Shane Smeltz

        GOLLER: Dk. 7 Smeltz (Yeni Zelanda), Dk. 29 Iaquinta (Penaltıdan) (İtalya)

        SARI KARTLAR: Dk. 15 Fallon, Dk. 28 Smith, Dk. 87 Nelsen (Yeni Zelanda)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ