Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ‘Abartmıyorum, Euro’nun çökme ihtimali yüksek’ - Makro Ekonomi Haberleri

        Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Rusya açısından da endişe verici seviyeye ulaşan Euro Bölgesi’nde yaşanan sorunların çözülememesi halinde hem Euro hem de Euro Bölgesi’nin geleceğinin tehlikeye gireceğini belirtti Euro Bölgesi ve ortak birimi Euro’nun geleceği küresel ekonomileri tehdit etmeye devam ediyor.

        Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Amerikan Wall Street Journal Gazetesi’ne verdiği demecinde Euro Bölgesi’nde yaşananların sadece bölge ülkeleri için değil Rusya açısından endişe verici bir seviyeye ulaştığını söyledi. Medvedev, sorunların çözülememesi halinde hem Euro hem de Euro Bölgesi’nin geleceğinin tehlikeye gireceğini belirterek, “Sorunu olduğundan daha fazla abartmıyorum. Ama bu olasılığı göz ardı edemeyiz” dedi.

        Medvedev, “Rusya’nın ekonomik refahı büyük ölçüde Avrupa’da yaşananlara bağlı. Biz AB üyesi değiliz ama Avrupalı bir ülkeyiz” dedi. Kriz sonrası kurulacak yeni ekonomik düzene yön veren ülkelerden olmak istediklerini vurgulayan Medvedev alacakları ekonomik önlemlerle Rusya’yı özellikle yatırımcılar açısından cazip hale getireceklerinin altını çizdi.

        ‘ABD EKONOMİSİNİ ETKİLER’

        Rusya Devlet Başkanı Medvedev ile benzer endişeleri taşıyan ABD Merkez Bankası (FED) Başkan Yardımcısı Donald Kohn da Avrupa'nın karşı karşıya bulunduğu problemlerin bu yılın geri kalanında ve gelecek yıl ABD ekonomisinin büyümesi üzerinde etkili olacağını vurguladı. Diğer yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Obama’nın G-20 liderlerine Toronto toplantısı öncesinde yolladığı mektubu yayınladı. Buna göre, Obama liderlere G-20 toplantısında birinci önceliğinin ekonomik canlanmanın garanti altına alınması ve güçlendirilmesi olduğunu belirtti. Obama, mektupta ayrıca Avrupa'nın banka bilançoları konusunda şeffaflık sorunlarını aşması gerektiğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ