Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Fildişi Sahili Fildişi Sahili, Kuzey Kore’yi mağlup etmesine rağmen rakibi ile beraber kupaya veda etti... - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        2010 Dünya Kupası G Grubu'nda Fildişi Sahili, Kuzey Kore'yi 3-0 mağlup etti. Son maçlarda istediği sonucu alamayan Fildişi Sahili ile grupta puanı bulunmayan Kuzey Kore, kupaya veda etti.

        Maça oldukça hırslı ve istekli başlayan Fildişi Sahili, rakip kaleye müthiş bir baskı kurdu. Özellikle Drogba ile etkili olan Fildişi sahili, 14. dakikada Yaya Toure'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden 6 dakikada sonra Romaric, farkı 2'ye çıkarttı ve mücadelenin ilk yarısı bu sonuçla sona erdi.

        İkinci yarı ise Kuzey Kore biraz olsun ağırlığını hissettirmeye başladı. Fildişi Sahili'nin baskılı oyunu karşısında direnemeyen Kore, 82. dakikada Salomon Kalou'nun attığı golle 3-0 yenik duruma düştü. Bu sonucun ardından her iki ekip de son 16'ya kalamadı.

        KUZEY KORE: 0 - FİLDİŞİ SAHİLİ: 3

        STAT: Mbombela

        HAKEMLER: Alberto Undiano Mallenco (İspanya), Fermin Martinez Ibanez (İspanya), Juan Carlos Jimenez (İspanya)

        KUZEY KORE: Ri Myong-guk, Ri Kwang-chon, Cha Jong-hyok, Pak Chol-jin, Ri Jun-il, Ji Yun-nam, Mun In-guk (Dk. 67 Kum-Chol Choe), An Yong-hak, Pak Nam-chol, Hong Yong-jo, Jong Tae-se

        FİLDİŞİ SAHİLİ: Boubacar Barry, Arthur Boka, Kolo Toure, Didier Zokora, Emmanuel Eboue, Ndri Romaric (Dk. 79 Seydou Doumbia), Yaya Toure, Cheik Tiote, Gervinho (Dk. 65 Aruana Dindane), Didier Drogba, Abdelkader Keita (Dk. 64 Salomon Kalou)

        GOLLER: Dk. 14 Yaya Toure, Dk. 20 Romaric, Dk. 82 Kalou

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ