Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 İtalya Yankılar sürüyor! - Futbol Haberleri

        2010 Dünya Kupası'nda mücadele ettiği (F) Grubu'nu son sırada tamamlayarak, evinin yolunu tutan son şampiyon İtalya'da, elenmenin yankıları sürerken, federasyon başkanı Giancarlo Abete, ''Olumsuz sonucun ardından üzüntümüz çok büyük. Grupta ilk iki sırada yer alıp bir üst tura çıkmayı başaramadık. Ama yine de ben Lippi'ye ekibine ve oyunculara gösterdikleri mücadeleden ötürü teşekkür ediyorum'' dedi.

        Başkan Abete, her zaman başarılı olunacak ya da hiç kaybedilmeyecekmiş gibi bir durumun söz konusu olmayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

        ''Bu mantıklı değil. Evet biz kötüydük, ancak ortaya çıkan bu başarısızlıkta, federasyonun da İtalyan futbolunun kalitesinin de etkisi var. Alınan sonuç oldukça kötü. Ben sorumluluğu üzerime alıyorum. Çünkü, federasyon başkanı olduğum için milli takımın da başkanıyım. 2 yıl önce Lippi'yi takımın başına getirdiğim için pişman değilim. 2008 Avrupa Şampiyonası'nın ardından takımın başına dünya şampiyonluğunu kazanmış bir teknik direktör getirmek istedim. Lippi'nin seçimi bana ait olduğu kadar, onun almış olduğu kararlar ve yapmış olduğu seçimler de kendisine aittir.''

        Bu şekilde kupaya veda etmenin büyük bir hayal kırıklığı olduğunu dile getiren Abete, vakit kaybetmeden toparlanmaları gerektiğinden söz etti.

        2010 Dünya Kupası öncesinde turnuvadan sonra milli takımın başına getirilmesi kesinleşen Fiorentina'nın eski teknik direktörü Cesare Prandelli'yi 1 Temmuz Perşembe günü basının karşısına çıkaracaklarını belirten Abete, şunları kaydeti:

        ''Milyonlarca taraftarı olan İtalya Milli Takımı'nın yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Lippi'den sonra Prandelli'nin gelecek olması kötü değil. Prandelli, genç oyuncuların üzerinde duran bir teknik adam. Kendisiyle bir sonraki dünya kupasına kadar çalışacağız. 4 yıl için anlaşmaya vardık.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ