Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Güney Kore Güneş açtı! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Dünya Kupası'nda A Grubu'nu lider tamamlayan Uruguay ile B Grubu'nun ikincisi Güney Kore karşılaştı. Uruguay rakibini 2-1 yenerek çeyrek finale çıkan taraf oldu.

        Ülkesinin bayrağında güneş logosu bulunan Uruguay, 1930'daki ilk Dünya Kupası'nı müzesine götürmesinin ardından bu başarının tekrar edilebileceğinin sinyallerini verdi.

        Karşılaşmaya çok etkili başlayan Güney Amerika ekibi, henüz 8. dakikada kalecinin büyük hatası sonucu Luis Suarez'in topu boş kaleye yollaması ile 1-0 öne geçti. Golden sonra da ataklarını sürdüren Uruguay, aradığı ikinci golü bulamadı ve ilk 45 dakika bu skorla sona erdi.

        İkinci yarıda daha kontrollü bir oyun sergileyen Uruguay, sahasında iyi kapanarak kontra ataklarla gol aradı. İkinci 45 dakikada beraberlik golü için bastıran Güney Kore 68. dakikada Chung Yong'un attığı golle durumu eşitlese de 80. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Luis Suarez skoru 2-1'e getirdi ve Uruguay'ı çeyrek finale taşıyan isim oldu.

        URUGUAY: 2 - GÜNEY KORE: 1

        STAT: Nelson Mandela Bay (Port Elizabeth)

        HAKEM: Wolfgang Stark (Almanya), Jan-Hendrik Salver (Almanya), Mike Pickel (Almanya)

        URUGUAY: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin (Dk. 46 Mauricio Victorino), Jorge Fucile, Maximiliano Pereira, Diego Perez, Egidio Arevalo, Edinson Cavani, Alvaro Pereira (Dk. 74 Nicolas Lodeiro), Luis Suarez (Dk. 84 Alvaro Fernandez), Diego Forlan

        TEKNİK DİREKTÖR: Oscar Tabarez

        GÜNEY KORE: Jung Sung-Ryong, Cha Du-ri, Lee Young-Pyo, Cho Yong-Hyung, Lee Jung-soo, Kim Jung-woo, Ki Sung-yong (Dk. 85 Ki-Hun Yeom), Kim Jae-sung (Dk. 61 Dong-Gook Lee), Park Ji-sung, Lee Chung-yong, Park Chu-young

        TEKNİK DİREKTÖR: Huh Jung-moo

        GOLLER: Dk. 8 ve Dk. 80 Luis Suarez (Uruguay), Dk. 68 Lee Chung-yong (Güney Kore)

        SARI KARTLAR: Dk. 38 Jung-Woo Kim, Dk. 69 Cha Du-ri, Dk. 83 Cho Yong-hyung (Güney Kore)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ