Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Paraguay Paraguay turladı! - Futbol Haberleri

        2010 Dünya Kupası ikinci turunda Japonya ile karşılaşan Paraguay, normal süresi ile uzatma bölümü 0-0 eşitlikle tamamlanan maçta, rakibine penaltılarda 5-3 üstünlük sağlayarak çeyrek finalist oldu.

        Maça her iki takım da hırslı başladı, ancak orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 20 dakikalık bölümde rakipler kale önünde etkili olamadı. Maça bu dakikadan sonra kısa bir süre için de olsa hareketlilik geldi. Paraguay'ın Lucas'la bulduğu pozisyonda Japon kaleci Kawashima topun ağlarla buluşmasına izin vermedi.

        MATSUİ DİREĞE TAKILDI

        22. dakikada bu kez gole yaklaşan taraf Japonya oldu. Matsui'nin ceza sahasının dışından sert bir şekilde kaleye gönderdiği top, üst direkten geri geldi.

        Bu iki pozisyonunun ardından maç, eski ağır ritmine döndü ve sonuç getirmeyen karşılıklı ataklarla geçti.

        Japonya, 39. dakikada tekrar gole yaklaştı. Honda, ceza sahası çizgisinin hemen dışında buluştuğu topu, solunda boşta bulunan arkadaşına vermek yerine kaleye göndermeyi tercih etti ve dışarı doğru falso alan top, direğin yanından dışarı çıktı.

        Her iki takımın da kontrollü oynamaya çalıştığı ilk 45 dakika, çok da keyif vermeyen mücadelenin ardından 0-0 sona erdi.

        TEMPO DEĞİŞMEDİ

        Aynı tempoda oynanan ikinci yarıda hem Paraguay, hem de Japonya hücumda organize olmayı başaramadı. Hücumda, takım oyunu bir yana, bireysel becerilerden de uzak olan iki takım arasındaki mücadele orta sahada devam etti ve ikinci 45 dakika da 0-0 sona erdi.

        UZATMALAR

        Uzatma dakikalarına, rakibine oranla daha hızlı başlayan Paraguay, 97. dakikada Valdez'le gole yaklaştı. Topla ceza sahası içinde buluşan Valdez'in gol denemesine, iyi yer tutan ve kalesinden zamanında çıkan kaleci Kawashima izin vermedi.

        Eşitliğin uzatma dakikalarında da bozulmaması üzerine penaltılara gidildi.

        PENALTI ATIŞLARI

        Paraguay, Baretto, Lucas, Riveros, Valdez ve Cardozo ile kullandığı 5 penaltı vuruşunu da golle sonuçlandırdı. Japonya'da ise Endo, Hasabe ve Honda penaltı atışlarını gole çevirirken, Komano'nun penaltı vuruşunda top, direğe çarparak auta gitti. Böylece penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Paraguay çeyrek finalist oldu.

        PARAGUAY: 5 - JAPONYA: 3

        STAT: Loftus Versfeld

        HAKEMLER: Frank de Bleeckere (Belçika), Peter Hermans (Belçika), Walter Vromans (Belçika)

        PARAGUAY: Justo Villar, Paulo Da Silva, Claudio Morel, Enrique Vera, Carlos Bonet, Nestor Ortigoza (Dk. 75 Edgar Barreto), Antolin Alcaraz, Edgar Benitez (Dk. 60 Nelson Haedo Valdez), Cristian Riveros, Roque Santa Cruz (Dk. 94 Oscar Cardozo), Lucas Barrios

        JAPONYA: Eiji Kawashima, Yuki Abe (Dk. 81 Kengo Nakamura), Yuji Nakazawa, Tulio, Yuichi Komano, Yuto Nagatomo, Yoshito Okubo (Dk. 106 Keiji Tamada), Yasuhito Endo, Makoto Hasebe, Daisuke Matsui (Dk. 65 Shinji Okazaki), Keisuke Honda

        SARI KARTLAR: Dk. 58 Matsui, Dk. 72 Nagatomo, Dk. 90 Honda, Dk. 114 Endo (Japonya), Dk. 118 Riveros

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ