Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 İtalya İtalyanlar'ın favorisi Tangocular! - Futbol Haberleri

        Tarih boyunca Güney Amerika ile yakın ilişkileri olan İtalya'da, kupada kimin desteklendiğinin sorusunun cevabı, bugünlerde Arjantin olarak ön plana çıkıyor.

        ''Corriere dello Sport'' gazetesinde yapılan ''Dünya Kupası'nı kim kazanır'' anketine yaklaşık 13 bin kişi katılırken, ankette Arjantin rakiplerine büyük fark attı. Ankete katılanlardan yüzde 39,1'i Diego Armando Maradona yönetimindeki Arjantin Milli Takımı'nı kupanın en büyük favorisi olduğu yönünde görüş beyan etti.

        Anket sonucu ikinci sırayı yüzde 15,2 ile Brezilya, üçüncü sırayı da yüzde 14,9 ile İspanya aldı. Kupada İngiltere'yi 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Almanya ise ankette yüzde 11,1 oyla dördüncü sırada yer buldu. Son sekize kalan takımlar arasında yapılan ankette en düşük oyu ise yüzde 1,2 ile Paraguay aldı.

        İtalya'da Arjantin'in bu kadar ön plana çıkmasının en önemli nedeni Maradona sevgisi. Maradona'nın 1984-1991 yıllarında giydiği Napoli formasıyla kazandığı başarılar, onu adeta İtalyanların sevgilisi yaptı. Napoli ve Maradona arasındaki sevgi, öyle bir boyuttaki Maradona, İtalya'nın ev sahipliği yaptığı 1990 Dünya Kupası yarı finalinde Napoli'de oynanan İtalya-Arjantin finalinde seyircilerin Arjantin'i desteklemesi ricasında bulunmuş, bu ricası da seyirciler tarafından kabul görmüş ve uygulanmıştı. İşte bu sevgi, bugün dahi önemini korumakta. İtalyan medyasına Napoli sokaklarından yansıyan görsellerde, Arjantin bayraklarının çokluğu dikkati çekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ