Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Almanya Klose'yi oynatmadım çünkü!.. - Futbol Haberleri

        Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, üçüncülük maçında, dünya kupalarında 15 gol atan Brezilyalı Ronaldo'nun rekorunu egale etme şansı bulunan forvet Miroslav Klose ile ilgili, ''Grip olan Klose'yi kadrodan çıkartmaktan başka şansım yoktu'' dedi.

        Löw, Dünya Kupası'nda Uruguay'ı 3-2 yenerek üçüncü oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, Miroslav Klose'nin, Ronaldo'nun rekorunu egale etme şansıyla ilgili soruları yanıtladı. Almanya'nın dünya üçüncülüğünü hak ettiğini belirten Löw, ''Klose'yi oynatsaydım, bu başarı tehlikeye girebilirdi'' diye konuştu.

        ''Her oyuncudan yüzde 100 verim almak zorundaydık, formda olmayan oyuncularla riske giremezdik'' diyen Löw, bu yüzden sakat veya hasta oyunculara forma şansı vermediğini söyledi. Löw, ''Bu, sorumsuzluk olurdu. Kısacası oynayamazdı, fitness testini geçemedi. Ancak 1-2 dakika oynayabilirdi, güçlükle yürüyordu'' ifadelerini kullandı.

        Löw, Ronaldo'nun rekoruna ulaşmayı hedefleyen Klose'nin duygularıyla ilgili de tecrübeli golcünün biraz hayal kırıklığına uğradığını, ancak bu halde son maça çıkmasının hata olacağını kabul ettiğini ifade etti. Löw, ''Duygularını tahmin etmeye çalışın. Rekor kırmak istiyorsunuz, buna kendinizi çok hazırlamışsınız, ancak takımın daha önemli olduğunun da farkındasınız'' yorumunu yaptı.

        Bu kupada 4 golü bulunan 32 yaşındaki Klose'nin toplamda 14 golü bulunuyordu. Klose'nin 2014 Dünya Kupası'nda büyük ihtimalle oynamayacağı belirtiliyor.

        Bu arada Klose, 2006 Dünya Kupası'nda gol kralı olarak ''Altın Ayakkabı'' ödülünün sahibi olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ