Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old İşte Kızıl'ın son durumu! - Futbol Haberleri

        Beyin kanaması teşhisiyle Gaziantep'ten İstanbul'a getirtilen ve Memorial Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'dan sevindirici haber geldi.

        Kızıl'ın kardeşi Mehmet Kızıl, doktorların yaptığı açıklamaların olumlu olduğunu ifade ederek, ''Kendisinin felç riski bulunmuyor. Doktorlar, beyinde meydana gelen kanamanın zararsız bir bölgede gerçekleştiğini, bunun da büyük bir şans olduğunu söylediler. Şu anda ters giden bir şey yok. Doktorlar herhangi bir operasyon gerekmediğini söylediler'' dedi.

        Ağabeyinin bütün reflekslerinin çalıştığını ve bilincinin açık olduğunu ifade eden Mehmet Kızıl, tedavinin ardından en az hasarla hastalığı geçirmeyi umduklarını dile getirdi.

        ''BURSASPOR MAÇI MORALİNİ BOZDU''

        Mehmet Kızıl, Bursaspor maçında yaşananların olayların başkan Kızıl'ın moralini çok bozduğunu söyledi.

        Ağabeyinin Bursaspor maçından sonraki haftayı moral bozukluğu içinde geçirdiğini dile getiren Mehmet Kızıl, ''Kendisi zaten tansiyon hastasıydı. Çok kafasına taktı. Bu süreçte hafta boyunca morali çok bozuktu. Münferit bir olayın Gaziantepspor'a bu şekilde zarar vermesi kendisini çok etkiledi'' diye konuştu.

        Mehmet Kızıl, başkan İbrahim Kızıl'ın rahatsızlığıyla ilgi olarak spor ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin, yoğun bakımda olduğu için henüz kendisinin ziyaret edilememesi nedeniyle telefonla arayıp ''Geçmiş olsun'' dediğinde bulunduklarını söyledi. Mehmet Kızıl, arayan herkese teşekkür etti.

        "FELÇ RİSKİ YOK"

        Beyin kanaması teşhisiyle dün Gaziantep'ten İstanbul'a getirtilen ve Memorial Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın durumu hakkında bilgi veren Prof.Dr. Yunus Aydın, şu an için hastanın felç riski bulunmadığını söyledi.

        Aydın, İbrahim Kızıl'ın şu anda hayati tehlikesinin bulunmadığını dile getirerek, ''Beynin doğal boşlukları içinde bir kanama söz konusu. Kanama şu anda kafa içi basıncını kritik düzeyde artırmış durumda değil. Hasta bunu tolere edebiliyor. Dünden bu yana şuurunda ve genel durumunda geriye gidiş yok'' dedi.

        Bu tip kanamaların değişken olma özelliğine sahip olduğunu dile getiren Yunus Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''O yüzden bugün kendisinin beyin tomografisini çekip, beynin genel durumunu kontrol edeceğiz. Yakın gözlemde tutuyoruz. Bir cerrahi girişim yapmadık. Ama gidişata göre kanamayı dışarı boşaltmak için küçük bir 'katader' koyma söz konusu olabilir.''

        Aydın, İbrahim Kızıl'ın şu an ciddi bir felcinin bulunmadığını ifade ederek, ''Bu haliyle, kanamanın doğal olarak vücuttan emilmesi halinde felç kalma ihtimali pek yok. Çünkü kanamanın olduğu nokta şanslı bir noktada'' diye konuştu.

        Kızıl'ı, yoğun bakımda tuttuklarını anlatan Prof.Dr. Aydın, ''Hafif düzeyde yoğun bakımda tutuyoruz. Çünkü solunum desteğine ihtiyaç yok. Bu bakımdan da şanslıyız. Birkaç gün içinde göstereceği gelişime göre durumunu değerlendireceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.

        SAATİ ATAN KİŞİ BULUNAMADI

        Gaziantepspor-Bursaspor maçında maçın yarıda kalmasına neden olan kol saatini atan kişinin bulunamadığı öğrenildi.

        Maçta sahaya atılan yabancı maddelerden çakmak ve pet şişeyi atan kişilerin bulunduğu, ancak kol saatini atan kişinin fotoğrafının olmasına ve tespit edilmesine rağmen bulunamadığı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ