Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Üçlü davet! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Azerbaycan karşısında alınan hezimetin ardından gözler Hiddink’in kadroda yapacağı revizyona çevrildi. Kadroyu yenilerken daha çok Avrupa’daki gurbetçilere ağırlık verecek olan Hiddink’in çağıracağı ilk isimler İlkay Gündoğan, Mehmet Ekici ve Jem Paul Karacan olacak.

        Bochum altyapısında yetiştikten sonra Ocak 2009’da Nürnberg’e transfer olan 20 yaşındaki İlkay için Hoffenheim 7 milyon Euro teklif etmiş ama Nürnberg bu teklifi reddetmişti. Bu yaz büyük bir kulübe gitmesine kesin gözüyle bakılan orta saha oyuncusu Leverkusen’in listesinde. Bonservisi Bayern Münih’te bulunan ve bu sezonu İlkay’ın takımı Nürnberg’de kiralık olarak geçiren Mehmet Ekici orta sahanın ofansif görevlerini yerine getirebilen bir yetenek. Türk bir baba ve İngiliz bir annenin oğlu olan 1989’lu Jem Paul Karacan ise orta sahada hem kesici hem de topu oyuna sokan stiliyle tanınıyor. En son Kasım 2009’da Türkiye Ümit Milli Takım formasını giyen 21 yaşındaki oyuncu İngiltere 2. liginde Reading’de oynuyor.

        İLKAY'DAN KÖTÜ HABER

        Hiddink’in gözdesi olan İlkay Gündoğan’dan tatsız bir haber geldi. Almanya formasını U-18’den itibaren giymeye başlayan, pazartesi akşamı da ilk kez Alman Ümit Milli Takımı’nda ter döken İlkay maç sonrası, “Türk kökenimden gurur duyuyor ve anavatanımı çok seviyorum. Ama Almanya’da doğdum, büyüdüm, Alman mantalitesiyle yetiştim. Bu nedenle daha önce yaptığım milli takım seçimini değiştirmek için bir neden görmüyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ