Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Altay "Taraftarımıza el hareketi yapıldı" - Futbol Haberleri

        Bank Asya 1. Lig'de Boluspor ile 3-3 berabere kalan Altay'ın kulüp başkanı Ahmet Taşpınar, maçın ardından yaşanan olaylara dahil olmasını ''daha vahim sonuçların ortaya çıkmasını engellemek ve yatıştırmak adına yapılan bir müdahale'' diye niteledi.

        Taşpınar, yaptığı yazılı açıklamada, olayların merkezindeki ismin Boluspor Masörü Yılmaz Renksizkaya olduğunu, soyunma odası koridorlarına kadar taşan gerginliği engellemek adına büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

        Maç içinde Mehmet Şen'in attığı nizami golün ofsayt gerekçesiyle iptalinin ardından sonra, hakem Fethi Serkan Koçak'ın Boluspor teknik heyeti ve yedek kulübesindekileri uyardığını bildiren Taşpınar, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

        ''Bu esnada masör Renksizkaya da futbolcumuza sözlü tacizde bulundu. Olayların kıvılcımı işte tam bu noktada çaktı. Boluspor'un 90 3. dakikada gelen golünden sonra bir futbolcuyla birlikte kulübeden çıkan masör, bu kez taraftarlarımızın olduğunu bölüme dönerek el hareketi yaptı. Son hareket, gerginliğin daha da üst seviyeye çıkmasına neden oldu. Maçtan önce iki takım futbolcularını el ele tribünlere davet eden ve en küçük bir olaya sebebiyet vermeyen taraftarımız, böyle bir hareketi hak edecek ne yaptı ki?''

        Taşpınar, bu olayların soyunma odası koridorlarında da sürdüğünü, gerginlik nedeniyle 4 yöneticilerinin protokol tribününden futbolcuların geçiş yaptığı tünellere indiğini belirterek, şunları kaydetti:

        ''Tüm oyuncuların tünele girmesini takiben ben de tribünden inerek koridora doğru yöneldim. Bu esnada, olaylara neden olan şahsın elinde bir bıçak gördüm. Futbolcularımızdan Cenk Tekelioğlu ve Mehmet Sak ile bu şahıs arasında gerginlik yaşanıyor ve sıkıntı soyunma odasına kadar ilerliyordu. Bu noktada Altay Kulübü Başkanı olarak elinde bıçakla futbolculara saldıran şahsa sırtımı dönüp gitmem mi gerekiyordu? Altay Kulübü Başkanı olduğumu söyleyerek duruma müdahale ettim. Ellerinden tutarak kendisini duşlara kadar götürdüm. Bu esnada bileklerinden tutmuş olmama rağmen bıçağı bana doğru sallamaya başladı. Benim duruma müdahil olmam, olayların önüne geçmek için yapılan bir engellemeden başka bir şey değildir. O engellemeyi yapmasam belki bugün iki futbolcumuz, gözü dönmüş bir adamın bıçak darbeleriyle yaralanacaktı. Sanırım bu noktada sırtımı dönüp gitmemi benden kimse bekleyemez. Bu gerginlik, güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle ve kimsenin de yaralanmamasıyla sona erdi.''

        Boluspor Teknik Direktörü Levent Eriş ile bazı yöneticilerin olayları görmeden yorumladığını ileri süren Taşpınar, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

        ''Sayın Eriş, yıllarca İzmir'de futbol oynadı ve teknik adam olarak çalıştı. Burasının Türkiye'nin en modern kenti olduğunu en iyi bilenlerden birisidir. Bugüne kadar İzmir'de soyunma odası basılan tek bir misafir takım gösterebilir mi? Eriş, basın toplantısındaki sözleriyle kamuoyunu yanıltmakta ve masörü olayların merkezindeki adam olmaktan kurtarmaya çalışmaktadır. Kaldı ki Eriş, tüm bu yaşananlar esnasında zaten sahadaydı. Görmediği olaylar hakkında, kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmasını gerçekten üzüntüyle karşıladım. Bir kez daha belirtmek isterim ki benim olaya dahil olmam, daha vahim sonuçların ortaya çıkmasını engellemek ve yatıştırmak adına yapılan bir müdahaledir. Bu noktada olaylara sağduyulu olarak bakan, bizi telefonla arayıp özür dileyen ve masöre gerekli cezayı vereceklerini açıklayan Boluspor Başkanı Sayın Emin Semercioğlu'na da teşekkür ederim.''

        Öte yandan, Altay Başkanı Taşpınar, dün Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan'ın kızının düğünü için maçtan sonra Eskişehir'e gittiğini, gece geç saatlerde İzmir'e döndükten sonra Boluspor masörü Yılmaz Renksizkaya hakkında şikayette bulunduğunu açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ