Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig "Beni hep karı kızdan vurdular" - Futbol Haberleri

        Uzun bir süre Sergen Yalçın’ın peşinde koştum, röportaj yapmak için. İstemiyordu, röportajlardan sıkıldığını tahmin etsemde ısrar ediyordum. Peşini bırakmaya karar verdiğim gün, onu HT Spor’un yayın yönetmeni Halil Özer’in odasında gördüm. HT Spor’a transfer olduğunu ve köşe yazılarına bizim gazetede devam edeceğini öğrendim. Sergen Yalçın sorularımı içtenlikle yanıtladı, sözünü esirgemedi ve elbette “Sergen attı, gol oldu”.

        -Futbol oynarken aleyhinizde bol bol konuşulurdu. Şimdi o tarafa siz geçtiniz sanki... Kimseleri beğenmiyorsunuz?

        Saha içindeki oyunu, teknik direktörlerin yanlış transferlerini, kurdukları takımları eleştiriyorum. Futbolcunun özel yaşamıyla ilgili yorum yapmak tarzım değil. Oyuncuların gece hayatını yazsam hiçbiri maça çıkamaz! Ama işim bu değil, orada topa gir -

        mem. Zamanın da şöhret olmak isteyen isimsiz yazarlar üzerime oynuyordu. Şöhret olmaya ihtiyacım yoktu ki!

        -Sizi hep özel hayatınız üzerinden vurdular değil mi?

        Beni gece hayatı, kumar, karı kızdan vurdular. Zaten futbolumu eleştirebilecek fazla futbol yazarı yok, bir elin parmaklarını geçmez. Benim sorunum şu; ben futbolcuyken, mankenlerle, kumar ve gece hayatımla eleştirildim. Bir spor yazarı futbolcunun özel hayatını kovalamaz!

        “BUGÜNÜN SERGEN’İ ARDA”

        -Bugünün Sergen Yalçın’ı, günah keçisi kim?

        Hedefte Arda var! Futbolcu için önemli olan şu; kendine güveniyorsan, gece de gezersin, sinema da kapatırsın, en güzel kadınlarla da beraber olursun ama sahaya çıktın mı oynamazsan, sıkıntı olur! Bizim zamanımızda 10 tane magazin programı vardı. Muhabirler kapımızda yatardı. Kulüplerin arka kapısından çıkmaktan, deniz kenarındakilere tekneyle gitmekten bir hal olmuştum!

        -HT SPOR okuyucularına ne vereceksiniz?

        Habertürk’te playboyların gece hayatını anlatacağım. Mankenlerle ilgili, magazin haberleri vereceğim! (Gülüyor) Bildiklerimi paylaşacağım.

        -Bugünün yıldız futbolcularıyla kendi jenerasyonunuzu kıyaslıyor

        musunuz hiç?

        Yeni jenerasyonda yıldız oyuncu yok abi! Bizim zamanımızda esamisi okunur muydu bunların? Hakan Şükür’lü, Tugay’lı, Sergen’li, Abdullah’lı kadroları düşün! Şimdiki yıldız futbolcuların bana kazandırdığı üç maçı söylesene. Ben kazandırdığım 80 maç sayarım! Beşiktaş almış Quaresma’yı. Nerede abi Quaresma? Gelmiş iki b.ktan maçta iyi oynamış, Beşiktaş ligde 12 puan geride.

        -Beşiktaş’ın orta sahadaki beyni Guti’yi beğeniyor musunuz?

        Guti’yi yıldız oyuncu diye getirdiler. Hiç beğenmiyorum. 35 yaşındaki adamı yıldız oyuncu diye lanse edersen, işler yürümez. Hiçbir zaman Kenan İmirzalıoğlu, Erkan Petekkaya olmadı, hep yan roldeydi. Real Madrid’ de de, Zidane’ın, Ronaldo’nun yanında sırıtmadı. Guti’ye tek başına sorumluluk ver, kesin mantarlar! Onun verdiği pasları gözlerimi bağlasan atarım.

        -Yabancı teknik direktörleri de beğenmiyorsunuz...

        Şimdi yabancı adam bana Avrupa Ligi’ni mi, Şampiyonlar Ligi’ni mi kazandıracak? Özellikle Tigana, Schuster gibi teknik direktörler çok kibirli. Türk futbolunu küçümsüyorlar.

        At yarışı bana zarar veriyordu, bıraktım

        Hatalarla dolu bir geçmişim var. Hayatımın yüzde 70-80’i hatadır. Yaş ilerlediği zaman, “Ulan 20 yaşındayken bunu nasıl yapmışım” diyorsun. Dünyanın en iyi takımlarında oynayacakken, sadece birtakım zevkler uğruna kendini feda ettiğini görüyorsun. At yarışı oynamayı da çoktan bıraktım. Çok vaktimi alıyordu, bana zarar verdiğini düşünüyorum, kapattım o defteri. Futbolu bıraktıktan sonra hayatımı düzene soktum

        Acun'un dans yarışması teklifini reddettim çünkü...

        Acun Ilıcalı, tıpkı Pascal Nouma gibi bana da Yok Böyle Dans yarışmasına katılmamı önerdi, kabul etmedim. Dans yarışması güzel de, bize uymaz. Bir gece dans yarışmasına çıkıp ertesi gün futbol yorumlarsan sana “Sen git de dans yarışmasında yarışmaya devam et" derler.

        HTPAZAR / Elif KEY

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ