Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü "A.Gücü ile ilişkimi kestim" - MKE Ankaragücü Haberleri

        Altınpark Belediye Evi'nde gazetecilerle bir araya gelerek sorularını yanıtlayan Gökçek, Ahmet Gökçek'in bir daha Ankaragücü başkanlığına aday olmayacağını belirtti.

        ''Ben de Ankaragücü'nden her türlü ilişkimi, taraftar olma haricinde kesiyorum'' diyen Gökçek, şöyle konuştu:

        ''Bizim üyeliğimiz de onursal başkanlık da bitti. Kongrede alınan kararların hepsi topyekun yok değerinde. Ben de orada üye olmuştum. Maalesef ben artık Ankaragücü üyesi değilim. Kalbim kulübe karşı değil ama kulübü bu hale getirenlere karşı kırık.

        Biz Ankaragücü'nü şampiyon yapma niyetiyle aldık. Dünyanın en büyük futbol tesisini yapan Melih Gökçek, bir takımı şampiyon yapar. Ama huzur verirsen yapar, huzur vermezsen alır kendin yaparsın şimdi. (Kuş gibi hafifledim) demiyorum, tam tersine çok üzgünüm, böyle olmamalıydı. Biz Ankaraspor gibi bir takımın, Türkiye Süper Ligi'nde oynayan bir takımın, gözümüzün önünde eriyip yok olmasına Ankaragücü için göz yumduk. Eğer Ankaragücü olmasaydı, Ankaragücü'nü sevmesek, Ankaragücü için fedakarlık yapacak olmasaydık bu olmazdı.''

        ''SPOR KONUSUNDA EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIM''

        Bir gazetecinin, ''Ankara ile ilgili en büyük hayal kırıklığınız olarak Ankaragücü'nü değerlendirebilir misiniz?'' yönündeki sorusu üzerine Gökçek, ''Ankaragücü, spor konusunda en büyük hayal kırıklığım, düş kırıklığım, üzüntüm. Bu kadar emeğime acıyorum. Ankara'ya acıyorum. Ankaragücü'ne acıyorum'' dedi.

        Gökçek, Ankaragücü'nün küme düşme riskiyle karşı karşıya bulunduğunu, yabancı futbolculara bir hafta içinde peşinat ödemek zorunda olduğunu belirterek, ''Ödemezlerse hepsi bir hafta içinde serbest. İstediği takıma gider. Bunun hesabını, bu duruma getirenler camiaya verirler'' dedi.

        Bir daha kongre yapma imkanının olmadığını da vurgulayan Melih Gökçek, yasa gereği kongrenin ''Yok hükmünde'' olması halinde ilk yapılacak işin kulübü eski yöneticilere teslim etmek olduğunu söyledi.

        Cengiz Topel'in yeniden kulübün başına geçeceğini açıklayan Gökçek, sarı-lacivertli takımın eski tesislerine döneceği bilgisini de verdi.

        Gökçek, Ankaragücü'nün eski tesislerini yenilediklerini, sahasını pırıl pırıl hale getirdiklerini dile getirerek, Saray Spor Tesisleri'ne ilişkin federasyon ile görüşmelerin sürdüğünü, aklından geçenin söz konusu tesislerin altyapı antrenörleri yetiştirecek bir okula dönüştürülmesi olduğunu bildirdi.

        Ankaraspor'un lige dönüp dönmeyeceğiyle ilgili bir soruyu da Gökçek, ''O da önümüzdeki günlerde belli olacak'' diye yanıtladı.

        ARDA'NIN TRANSFERİ

        Gökçek, ''Türkiye'den Avrupa'ya giden futbolcular genelde başarısız oluyorlar, Arda Turan sizce başarılı olur mu?'' yönündeki soruya isi şu yanıtı verdi:

        ''İnşallah olur. Arda'nın kafası sağa sola çok uçuyor. Uçmazsa olur. Yani şimdi Arda, kabul etmek lazım Türkiye'nin tartışmasız en klas futbolcularından biri. Çok büyük bir yetenek. Onun bu yeteneği ayakta tutmak veya tutmamak kendi elinde. Kendi kendine başarılı, kendi kendine başarısız.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ