Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray İyi ki gelmişim! - Futbol Haberleri

        “Atletico’ya gelmemin ne kadar önemli olduğunu, buraya gelince daha iyi anladım... Ne kadar isabetli tercih yaptığımın farkına vardım. İspanya’nın en büyük kulüplerinden birine geldim. Avrupa’da oynama hayalim vardı ve hayallerimin peşinden koştum. Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.”

        Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en büyük yıldızlarından biri olan Arda Turan ile birlikte İspanya’daki yeni kulübü Atletico Madrid’in Majadahonda’daki tesislerinde biraraya geldik.

        Genç yıldızı geçtiğimiz perşembe günü Madrid’e geldiği andan itibaren sıkı markaja alan Atletico Madrid kulübü, salı günü yapacağı tanıtım nedeniyle röportaj yasağı koyduğu için Arda, biraz tedirgin... Kendisini İstanbul’dan Madrid’e kadar takip eden birçok medya mensubu arkadaşımıza karşı biraz da mahcup aslında...

        “Herkesin benimle güzel bir şeyler yapmak için buraya geldiğini biliyorum. Ama inanın kulübüm izin vermiyor. Salı günü yapacakları törene kadar tek bir kare fotoğraf vermemi bile istemiyorlar. Bu yüzden ne olur beni anlayışla karşılayın” diyor... Ona hak veriyoruz ama geliş sebebimiz ve onun şu an Madrid’te neler yaşadığını merak eden Türkiye’deki sevenleri var. Sırf onların hatırı için dahi olsa mutlaka buradaki atmosferi bir şekilde sayfalara yansıtmalıyız. O nedenle Atletico Madrid’li idarecilerden fırsat bulup da bir arada olduğumuz kısıtlı süre içerisindeki sohbetimizi, birbirini seven iki dostun sohbeti olarak okumanızı diliyorum.

        ‘HAYALİMİN PEŞİNDEN GİTTİM’

        “Arda, gidişinden bir Galatasaraylı olarak duyduğum üzüntüyü belirtmek isterim. Ama senin adına da, hayallerini gerçekleştirdiği için bir o kadar sevinçliyim” deyince, sarfettiği sözler çok anlamlıydı:

        “Atletico Madrid’e gelmemin ne kadar önemli olduğunu, buraya gelince daha iyi anladım... Daha önce Atletico Madrid hakkında bu kadar net düşüncelere sahip değildim. Transferim gündeme geldiğinde konuşuyordum ama böyle olduğunu bilmiyordum. Burada kafamdaki Atletico Madrid’ten çok daha farklı bir kulüp buldum. Ne kadar isabetli bir tercih yaptığımı daha iyi anladım. İspanya’nın en büyük kulüplerinden birine geldiğim için şimdi içim rahat. Galatasaray benim her zaman yuvam ve hep de öyle de kalacak. Ama dediğin gibi Avrupa’da oynamak gibi bir hayalim vardı ve ben de hayallerimin peşinde koştum. Şimdi burada olduğum ve bir hayalimi daha gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.”

        GÜNE SAAT 8.30'DA BAŞLADI

        Arda’nın uykuyu çok sevdiği bilinir. Ama sakatlığı nedeniyle Madrid’te güne erken başlamak zorunda. Çünkü sabah 08.30’da kulüp doktoru Jose Maria Villalon, yıldız oyuncuyu tesislere götürmek üzere otelin kapısında hazır bekliyor. Doktor Villalon’un özel aracıyla tesislere gelen yıldız oyuncumuz, Milli Takım formasıyla son oynadığı Estonya maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle, aslında Madrid’e biraz da sıkıntılı geldi. Önceki gün bir dizi kontrolden geçirilen ve İspanya’nın en ünlü doktorları tarafından muayenesi yapılan Arda’nın, ciddi bir sorunu olmadığı anlaşılmış ve Vincente Calderon Stadı’ndaki kulüp merkezinde kendisini 4 yıllığına Atletico Madridli yapan imzalar atılmıştı.

        İKİ SAAT TEDAVİ GÖRDÜ

        Arda’nın tedavisine hemen başlayan İspanyollar, 1 hafta daha sağlık merkezinde özel tedavi göreceğini açıkladı. Dün sabah ilk tedavi seansı için 2 saat tesislerde kalan Arda, fizyoterapistler, masörler ve bazı takım arkadaşlarıyla da tanıştı. A.Madrid’in önceki gün Recreativo ile oynadığı özel maç sonrası takımın izin yapması üzerine, sadece hafif sakatlıkları bulunan 1-2 oyuncuyla tanışan Arda, kendisine gösterilen ilgi ve yakınlıktan çok memnun. Saat 09.00’da başlayan tedavisi 11.00’de biten milli yıldız, tesislerin önünde kendisini bekleyen HABERTÜRK ekibiyle buluşup, objektifimize İspanya’daki yeni tesisleri önündeki ilk pozunu verdi. “Otele birlikte dönelim” teklifimizi ise kabul etti.

        ‘FUTBOL İÇİN HER ŞEY MÜSAİT’

        “İlk işim İspanyolca öğrenmek olacak. 2 günde 15-20 kelime öğrendim bile. Yabancılık çekmemek için dil öğrenmem gerektiğini biliyorum. Bahçe içinde bir ev kiralamak da diğer isteğim. Ailem ve arkadaşlarım gelince, rahatlıkla ağırlayacağım bir ev bulacağım. Hamit (Altıntop) bana bir kaç yer tavsiye etti. Tesislere yakın ev bakacağım. Sonra da araba alıp, yolları öğrenmem gerek. (Kiralık aracımızın Navigasyonuna bakarak!) Tabii ki navigasyon cihazı da en büyük yardımcım olacak. Aslında Madrid’i daha ilk kez görüyor gibiyim. Daha önce Milli Takım ile de, Galatasaray’la da geldim. Ama bu kadar gezip görme fırsatını bulamadım. Gerçekten çok güzel bir şehir. Son derece sakin ve huzurlu. Burada futbol oynamak için herşey müsait.”

        ‘SİNEM DE GELECEK'

        “Kız arkadaşım Sinem ile annem de zaten kısa süre içerisinde yanıma gelecek. Burada beni yalnız bırakmayacaklar. Evlilik konusunda ise ailelerimizle konuşuruz. Hayırlısı olur inşallah.”

        DEMİRÖREN'İ ZİYARET ETTİ

        Atletico Madrid’e transfer olan ve salı günü yapılacak tanıtım törenini bekleyen Arda Turan, özel işleri için Madrid’te bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’i, önceki akşam kaldığı otelde ziyaret etti. Menajeri Ahmet Bulut’un da yakın dostu olan Demirören’i görmeye giden genç oyuncu daha sonra da menajeri ile birlikte yemek yedi.

        ‘HOCAMIN CANI SAĞOLSUN'

        “Fatih Terim hocam bana kırgın kalamaz. Baba ile oğul arasında kırgınlık olmaz. Hocamın canı sağolsun. Basın toplantısı öncesi 2 kez aradım, konuşamadık. Uçağa binmeden bana döndü ve telefonla vedalaştım.”

        “Fatih Terim ile aranızda bir kırgınlık var mı? Gelmeden halletiniz mi o meseleyi?” diye sorduğumuz Arda, şunları söyledi:

        “Basın toplantısında da söylediğim gibi, baba ile oğul arasında kırgınlık olmaz. Hocamın canı sağolsun. Ben basın toplantısı yapmadan önce hocamı 2 kez aramıştım ama konuşamadım. Basın toplantısından sonra bana döndü ve konuştuk. O bana kırgın kalmaz. Atletico Madrid kulübünün benim için ayarladığı uçağın saati belliydi. Bu yüzden idmana gidemedim. Ama hocamızla telefonda vedalaştım.”

        ‘TAKIMLA PARTİYLE VEDALAŞTIM’

        “Peki ya takım arkadaşların? Onlarla da vedalaşmadan mı İspanya’ya gittin?” sorumuzu ise “Bütün takım arkadaşlarımla vedalaştım tabii ki. Dilara Endican ve kız arkadaşım Sinem Kobal bana çok güzel bir sürpriz hazırlamışlardı. Son gün herkes Dilara Endican’ın Ortaköy’deki evine gelmiş. Bütün arkadaşlarım ve sevdiğim insanlar oradaydı. Hepsiyle tek tek sarılıp vedalaştım. Zaten İstanbul’a döndüğüm zamanlarda da sık sık bir arada oluruz” şeklinde yanıt verdi.

        HTSPOR / ÖZEL RÖPORTAJ / Erhan TELLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ