Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Elveda İmparator! - Futbol Haberleri

        Bosnalı teknik direktör ve eski futbolcu Nejat Biyediç, uzun süredir mücadele ettiği lösemi hastalığına yenik düşerek 52 yaşında hayatını kaybetti.

        Ayrı zamanda Türk vatandaşı da olan ve Bursaspor'da oynadığı futbolla "İmparator" lakabı takılan Biyediç, kulüp tarihine de girdi.

        Bursaspor'la özdeşleşen Biyediç 87-88 sezonunda attığı 17 gol ile Bursaspor'lu bir oyuncunun bir sezonda ulaştığı en yüksek rakama ulaşarak geldiğinin 2. sezonunda Bursaspor tarihine geçmeyi başardı. 4 sezon boyunca aralıksız olarak Bursaspor formasını giyen Nejat Biyediç toplam 41 gol atarak, takımın unutulmazlar arasında yerini aldı ve taraftardan imparator lakabını aldı.

        1990-1991 sezonunda Jübilesini yaptı fakat takımın kötü gidişi sonrasında tekrar forma giyen Biyediç 1994 yılında bu sefer çok sevdiği Bursaspor’ a Nevzat Güzelırmak’ın yardımcısı olarak geri döndü. Yardımcı antrenör olarak başladığı Teknik Direktörlük kariyerinde işler pekte yolunda gitmeyince istifa eden Güzelırmak’ ın yerine Timsah’ ın teknik patronu oldu.

        Biyediç, futbolu bıraktıktan sonra 1994'ten sonra Bursaspor, Karşıyaka, Konyaspor, Karabükspor, Adanaspor, Diyarbakırspor, Sakaryaspor ve Eskeşehirspor'da teknik direktörlük yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ