Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, Rusya'nın Alania takımıyla oynadığı UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçıyla tam 93 gün aradan sonra Fiyapı İnönü Stadı'nda resmi bir karşılaşmaya çıktı.

        Fiyapı İnönü Stadı'nda son olarak 16 Mayıs'ta Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor karşısına çıkan ve sahadan 3-1 galip ayrılan siyah-beyazlılar, şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle liglerin ertelenmesi üzerine uzun süre taraftarlarından ayrı kaldı.

        Siyah-beyazlı takımla taraftarları arasındaki özlem 93 gün aradan sonra UEFA Avrupa Ligi maçında son buldu.

        TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

        Beşiktaş taraftarları, uzun süredir hasret kaldıkları takımlarını Alania maçında yalnız bırakmadı. Siyah-beyazlı taraftarlar, Fiyapı İnönü Stadı'nın tribünlerini doldurarak takımlarını destekledi.

        Bu arada Rus taraftarlar da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki bölümden takımlarını destekledi.

        Sarı-kırmızılı Rus ekibinin taraftarları bir ara Galatasaray'ın ''Re re re, ra ra ra'' şeklindeki tezahüratını söyleyince siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çektiler.

        Beşiktaş'ta teknik direktör Tayfur Havutçu'nun şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından vekaleten teknik direktörlük görevine getirilen Carlos Carvalhal, siyah-beyazlı takımın başında ilk resmi maçına çıktı.

        Beşiktaş'ta yeni transferlerden sadece ikisi Alania maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

        Trabzonspor'dan transfer edilen Egemen Korkmaz ile Gençlerbirliği'nden alınan Mustafa Pektemek, siyah-beyazlı formayı ilk kez Alania maçında giydiler.

        Yeni transferlerden Veli Kavlak, Mehmet Akyüz ve Tanju Kayhan ise yedek kulübesinde oturdu.

        Beşiktaş'ta kart cezalısı Quaresma ile adı UEFA'ya bildirilmeyen Sidnei ve sakatlıkları olan Ersan ile Bebe, Alania maçında forma giyemedi.

        Quaresma ve Sidnei karşılaşmayı locadan izledi.

        Maça ilk 11'de başlayan Simao Sabrosa ve Manuel Fernandes Beşiktaş formasıyla ilk kez Avrupa kupası maçında görev yaptı.

        Geçen sezonun devre arasında transfer edilen iki futbolcu statü gereği Beşiktaş'ın Dinamo Kiev ile oynadığı UEFA Kupası maçlarında forma giyememişti.

        KALE RÜŞTÜ'NÜN

        Alania karşısında teknik direktör Carvalhal, kaledeki tercihini Rüştü Reçber'den yana kullandı. Cenk Gönen yedek kulübesinde oturdu.

        Beşiktaş'ta savunmanın sağında İbrahim Toraman oynarken, göbekte Sivok-Egemen ikilisi, solda ise İsmail forma giydi.

        Ön liberoda Fernandes ile Ernst görev aldı. Mustafa orta alanın sağında, Simao ise solunda oynadı.

        Başka takımlara transfer olacağı yönünde spekülasyonlar yapılan Portekizli futbolcu Hugo Almeida da forvette forma giydi. Kaptan Guti ise Almeida'nın arkasında forma giydi.

        TARAFTARLARDAN HAVUTÇU VE ADALI'YA DESTEK

        Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı ile Protokol Müdürü Ahmet Ateş'e destek verdi.

        Tribünler, ''Beşiktaş'ın çocuğu Tayfur Havutçu'', ''Beşiktaş'ın çocuğu Serdal Adalı'' ve ''Beşiktaş'ın çocuğu Ahmet Ateş'' diye tezahüratlar yaptı.

        Siyah-beyazlı taraftarlar, aynı soruşturma çerçevesinde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a ise tepki gösterdi.

        Tayfur Havutçu'nun eşi Neslihan Havutçu da Alania maçını izledi.

        Protokol tribününde oturan Neslihan Havutçu ile siyah-beyazlı yöneticiler yakından ilgilendi. Neslihan Havutçu'nun üzgün olduğu gözlendi.

        Bu arada Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, protokol tribününde her zaman oturduğu ön koltuklarda oturmadı. Öndeki koltuklar boş bırakılırken, Demirören yöneticiler ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile birlikte arkadaki koltukta yer aldı.

        TERÖR LANETLENDİ

        Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesinde Hakkari'deki hain saldırıyı protesto etti.

        ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' diye tezahüratlar yapan taraftarlar, uzun süre terörü lanetledi.

        Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesinde de yönetime seslenerek kombine kart fiyatlarında indirime gitmelerini istediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ