Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kulüpler çıkış yolu arıyor - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        *Bakan Kılıç ile yapılacak zirvede, yeni yasada yer alan ve 5 ila 12 yılı kapsayan şike cezalarının indirilmesi konusunda yardım istenecek.

        *TFF’ye de küme düşme cezasının kaldırılması ve yerine eksi puanla lige başlanması konusunda değişikliğe gidilmesi teklifi sunulacak.

        Türk futbolunda deprem etkisi yaratan şike soruşturması nedeniyle tadı tuzu kaçan Kulüpler Birliği Vakfı, krizden kurtuluş için çeşitli formüller üzerinde duruyor. Başkanlık için Yıldırım Demirören’in öne çıktığı birlik içinde, başta G.Saray olmak üzere çeşitli temsilcilerin muhalefetine rağmen şike ve teşvik cezalarıyla ilgili iki konuda hareket planı hazırlandı. Bunun ilki, yeni Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la yarın yapılacak sezon öncesi istişare ve değerlendirme amaçlı zirvede hayata geçirilecek. İstanbul’daki Four Seasons Otel’de saat 14.00’te yapılacak toplantıda şike ve teşvik konusunda yeni yasada yer alan 5 ila 12 yıllık cezaların çok ağır olduğu, bu konuda indirime gidilmesi konusunda tavsiyelerde bulunulacak. Karşı çıkan kulüplerin bulunmasına rağmen, ayrıca bu toplantıda hiçbir takıma küme düşme cezasının verilmemesi konusunda bir görüş ortaya koyulabileceği bildirildi. Kılıç, dün “Genel ceza sistemimizle bağdaşmayan bir takımdüzenlemeler yeni şiddet yasasındamevcut. Fakat olmayan meseleler hakkında hükümverilmez. Bir talep söz konusu değil. Olacağını da zannetmiyorum’’ diyerek şimdilik konuyu ortada bıraktı.

        ADI GEÇEN KULÜPLERDEN DESTEK

        Kulüpler, Futbol Federasyonu’na da bir teklif sunmayı planlıyor. TFF’ye, küme düşme cezasının kaldırılması ve yerine eksi puanla lige başlanması konusunda talimatta değişikliğe gidilmesi önerisi sunulması düşünülüyor. Başta F.Bahçe dışında soruşturmada adı geçen Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor, Eskişehirspor ve Mersin İY kulüpleri de buna destek veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ