Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası "Bu şampiyonayı asla kaçırmamalıyız" - Futbol Haberleri

        2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda yarın Kazakistan ile oynanacak maç öncesi teknik direktörü Guus Hiddink ile birlikte basın mensuplarının önüne çıkan Atletico Madridli Arda, maçın önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        ''Bizim için ve Türk halkı için 4 maçlık periyot çok önemli. Avrupa Şampiyonası heyecanını daha önce yaşamış biri olarak ülkemizin bu Avrupa Şampiyonası'nı asla kaçırmaması gerektiğini biliyorum. Yarın 4 maçlık serinin çok önemli başlangıcı olacak. Kazakistan önemli bir rakip. Artık zor veya kolay rakip yok. Yarın çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapıp maçı kazanmalıyız. O yüzden hep beraber bazı dış etkenleri bırakıp futbola konsantre olmalıyız. Bizler öyleyiz. Umarım bu söylediklerimi sahada gerçekleştireceğiz.''

        "MİLLİ TAKIMDA DAHA MUTLUYUM"

        Arda, milli takımda kulüpteki performansından daha iyisini göstermesi ve iki yıl önceki Estonya maçında Türk futbolcusunun Avrupa'ya gitmek konusunda zorluklarının olduğu yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

        ''Oynadığım her takımda, milli takım da dahil, takımın her zaman parçası olmak için hareket ettim. Hiçbir zaman bir kurtarıcı rolü üstlenmedim. Ama ofansif anlamda her zaman önemli oyuncu olduğumu hissediyorum ve sahada ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Maalesef ki önceki dönemlerde duygusal olarak çok daha fazla hareket ediyordum. Milli takımda daha mutlu olduğumu hissettim her zaman. Milliyetçilik duyguları yüksek olan bir insanım. Belki performansımın farklılığı bundandır. Burada kendimi daha iyi hissettiğim bir gerçek. Hala Türk futbolcusu için yurt dışına çıkmak çok zor. Çok yetenekli olduklarını biliyorum. Çok üst düzey oyunculara sahibiz. İnşallah biz Avrupa'da ülkemizi iyi temsil edersek bunların değişeceğine inanıyorum. Önce ülkem için oradayım, sonra kariyerim için. Umarım her şey düşündüğüm gibi olur.

        "HERKES DOĞRULARINI BIRAKARAK GELDİ"

        Türk futbolunda yaşanan olaylar sonrası takımda bazı oyuncuların etkilendiği yönündeki soruyu yanıtlayan milli oyuncu, ''Burada bulunan futbolculara teşekkür ediyorum. Zor şeyler yaşıyorlar. Allah hepsine sabır versin. Hepsinin kendilerine göre düşünceleri ve inandıkları doğrular var. Fakat hepsi o doğruları ve o olayları bırakmış şekilde buradalar. Gerçekten milli takıma konsantrasyonları çok yüksek. İşlerini bu zor ortamda iyi yaptıkları için çok teşekkür ediyorum'' dedi.

        "GALATASARAY'A BİR ŞEYLER VEREREK GİTTİM"

        Galatasaray'dan ayrılmasının ardından ilk defa Türk Telekom Arena'ya çıkacak Arda, kendisine tepki gelip gelmeyeceği yönünde bir çekincesi olup olmadığı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

        ''Galatasaray benim ailem. Hayatım boyunca böyle olacak. Ben Galatasarayım'a emek vererek, bir şeyler bırakarak gittim. Islığı hak edecek bugüne kadar bir şey yapmadım. Ne oynarken, ne de bundan sonra. Hiçbir milli takım oyuncusunun ıslığı hak etmediğini düşünüyorum. Milli takımın her futbolcusuna gerekli desteği vereceklerdir. Türk insanına yakışan budur. Yarın da buna ihtiyacımız var. Son 4 maçın 3 tanesi içerde. Herkesin bunu düşünerek hareket etmesi lazım. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda nasıl sokağa döküldülerse bu futbolcuların onları tekrar sokağa dökmesi için yine desteğe ihtiyacı var.''

        Arda, yaşanan olaylar sonrası Kazakistan maçında bir kazanın olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, ''Dünyada artık her takım topun arkasına geçiyor. Her takım 11 kişiyle savunma yapıyor. Kazakistan, saygı duyulması gereken bir ekip. Herkes herkesten puan alabilir. İşimizi ciddiye almazsak Avrupa Şampiyonası'ndan oluruz. İş kazası olmayacağını umuyorum. Ciddiyetimizi sahada göreceksiniz'' diye konuştu.

        MİLLİ BASKETBOLCULARA DESTEK

        Konuşmasının başında öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Arda, ''Bütün müslüman aleminin ve sizlerin Ramazan Bayramı da mübarek olsun. '12 Dev Adam''a da başarılar diliyorum. Dün akşamki galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Dualarımız her zaman onlarla. Bizi gerçekten çok gururlandırıyorlar'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ