Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor "Beşiktaş taraftarı Bursa'ya gelebilir" - Beşiktaş Haberleri

        Uğur USLUBAŞ/ BURSA (AHT)

        Vali Harput, 22 Eylül'de Bursa'da oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçına konuk taraftarın kabul edileceğini söyledi.

        Bursa'daki yerel bir TV'ye açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, 22 Eylül'de oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi iki kulübün yöneticilerini bir araya getirerek dostluk çağrısında bulunacağını, konuk taraftarların Bursa'ya kabul edileceğini açıkladı.

        İŞTE GEÇEN SEZON BURSA'DA YAŞANANLAR

        Olaylara duygusal bakmamak gerektiğini vurgulayan Harput, Futbol Federasyonu'nun cezaların talebinin kendisine ulaşmadığını belirterek, "Yazı gelsin güvencemizi veririz" diye konuştu.

        Harput Türkiye Futbol Federasyonunu'nun Bursaspor'un seyircisiz oynama cezalarının kalkması için şart koştuğu güvenlik yazısıyla ilgili Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne bu yönde bir belgenin ulaşmadığını, ancak ulaşması halinde de gerekli güvenceleri vereceklerini açıkladı.

        Vali Harput, "Federasyon'dan bu yönde bir talep elimize ulaşmadı. Resmi tatilin ardından bu yazının gelmesi halinde, gerekli kurumlara güvencemizi veririz. Ülke sınırları içinde bu düşüncenin aksi zaten düşünülemez" dedi.

        BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ GELECEK

        Süper Ligi'in üçüncü haftasında 22 Eylül Perşembe günü saat 20.00'de Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçına Siyah Beyazlı taraftarın geleceğini belirten Harput, "Geçen sezonki maç öncesi ne düşünüyorsam yine aynı düşünceye hakimim. Beşiktaş seyircisine kapılarımızı yine açacağız. Yasaklamalarla bir yere varamayız. Bu tür yasaklamaların Bursa kentine yakışmadığı kanısındayım. Bu konuda ön çalışmalar yapacağımızı belirtmek istiyorum. Her iki kulübün yöneticilerini de maçtan önce bir araya getireceğim. Sonuçta husumet üzerine spor yapılmaz. Bu husumetin bitirilmesi adına Bursa, Türkiye'ye örnek olacaktır" diye konuştu.

        "HATALARINDAN DÖNECEKLER"

        Geçen sezonki maçta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Beşiktaş seyircisinin Bursa'ya gelmesine yönelik kendisine ilettiği bir direktifin olmadığını ifade eden Vali Şahabettin Harput, "Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir söylemde bulunmadı. Ancak hükümetimizin yasaklamalara karşı olan tutumunu zaten biliyoruz. Sayın Başbakanımız yasaklamalara karşı. Temelinde yanlış olan bu uygulamaya doğal olarak herkes karşı çıkıyor" dedi. Taraftarların kendisine yönelik protestolarını da değerlendiren Vali Harput, "Olaya duygusal bakmamak lazım. 300 kişilik bir grubun hatasını tüm Bursa'ya mal edemeyiz. O kişilerin de yanlış düşünceden döneceklerine inanıyorum. Holiganizmin önüne geçmemiz gerekiyor. İnsanın kendi evladı bile hata yapabilir. O çocuklar da bizim evlatlarımız. Onlar da hatalarından en kısa süre içinde döneceklerdir" şeklinde görüş belirtti. Geçen sezon İnönü Stadı'nda maç öncesi yaşanan olaylar, ikinci yarıda Bursa'daki gerginliği ateşlemişti" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ