Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor UEFA, topu federasyona attı! - Futbol Haberleri

        UEFA'nın, Bursaspor Kulübü'ne yolladığı yazıda konunun muhattabının UEFA olmadığı ve kararı Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı belirtildi.

        Bursaspor Hukuk Kurulu, aynı itirazı eş zamanlı olarak Futbol Federasyonu'na yaptığı için güzünü federasyona çevirdi. Federasyondan da cevap bekleyen Yeşil-beyazlı kulüp, istediği sonucu alamazsa bu kez Tahkim Kurulu'na başvuracak.

        Bursaspor'un ayrıca CAS yolunu da araştırdığı öğrenildi. Bursaspor, Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne dahil edilmesi kararını UEFA'nın verdiğini öne sürerek CAS'da hakkını arayacak, bu görüşü kabul edilmediği takdirde tazminat yolunu denemeye çalışacak.

        "TFF'NİN YANITINI BEKLİYORUZ"

        Bursaspor'un hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, ''UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor'un yerine Bursaspor'un alınması talebiyle yaptığımız başvuruya, 'bu konuda tasarruf Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) ait'' yanıtını geldi. TFF'den gelecek yanıtı bekliyoruz'' dedi.

        Öztürk Yazıcı yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe yerine Trabzonspor'un alınacağı yönündeki kararının ardından hem UEFA nezdinde hem de TFF nezdinde Şampiyonlar Ligi'ne Bursaspor'un alınması gerektiğine ilişkin girişim başlattıklarını söyledi.

        Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nden çıkarılmasının gerekçesi olarak kulüp başkanı ve yöneticilerine yönelik şike soruşturmasının öne sürüldüğünü anlatan Yazıcı, Trabzonspor Kulübünün başkanı ve yöneticilerinin de adının aynı soruşturmanın içinde olduğunu belirtti.

        Yazıcı, gerek UEFA'ya gerekse TFF'ye yaptıkları başvuruda, Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'un mücadele etmesinin devam eden soruşturma göz önüne alındığında yanlış olacağını belirttiklerini anlattı.

        Başvurularına henüz TFF'den yanıt gelmediğini belirten Yazıcı, şunları söyledi:

        ''UEFA'ya, Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor'un yerine Bursaspor'un alınması talebiyle yaptığımız başvuruya, 'Bu konuda tasarruf TFF'ye ait' yanıtı geldi. TFF'den gelecek yanıtı bekliyoruz. Eğer TFF başvurumuza yanıt verirse Tahkim Kurulu'na, UEFA'nın anıtı için de CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) başvuru yapacağız. Bizim bu girişimimiz herhangi bir kulübe karşı değil. Amacımız sadece Bursaspor'un haklarını her platformda korumak.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ