Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Çalımbay'dan anlamlı kutlama - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Kulübün resmi internet sitesinde yönetim kurulu adına yayımlanan mesajda, ''Ulusal egemenliğe dayalı, bağımsız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri Sivas Kongresi ile şehrimizde atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar bağımsız bir devlet olarak yaşatma kararlığının ortaya konulduğu ve Türk halkını ulusal irade ve egemenlik ilkeleri çerçevesinde birleştiren Sivas Kongresi'nde alınan kararlar, bugün de çok büyük önem taşımaktadır'' ifadelerine yer verildi.

        Sivas halkının, 2 Eylül 1919'da kente gelen Mustafa Kemal Atatürk'ü 108 gün misafir ederek, bir devletin kuruluşunu sağladığının belirtildiği mesajda, ''Sivas Kongresi'nde aldıkları kararlarla ülkemizin kaderini belirleyen önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve yol arkadaşlarını saygı ve sevgiyle anıyoruz'' denildi.

        Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan, çağdaş ve demokratik bir hukuk devleti olarak yükselişinin temelini oluşturan Sivas Kongresi'nin 92. yıl dönümü kutladı.

        Çalımbay, mesajında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve saygıyla bir kez daha andığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ