Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Fantezi futbol! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        FIFA Başkanı Sepp Blatter’in kadın futbolunun ilgi çekmesi için voleybolcular gibi kadınsı kıyafetler giymesi önerisi tartışma yarattı. 75’lik başkana kadınlardan öfke var.

        FIFA Başkanı Sepp Blatter’in kadın futbolunun popüler olması için daha ‘kadınsı’ kıyafetler giyilmesi önerisi ortalığı karıştırdı.

        Blatter, kadın futbolunu ‘çekici’ kılmak için şortların daha da kısalması ve tayt giyilmesine sıcak baktığını açıkladı. Dünya futbolunun 75 yaşındaki patronu Blatter, “Kadın futbolunda kıyafetler neden voleyboldaki gibi daha kadınsı olmasın?” diyerek yıllardır zaman zaman yapılan bir tartışmayı yeniden alevlendirdi.

        Blatter’in kadın futboluna ilişkin ‘kıyafet açılımı’na ilk tepkiler de tabii ki kadın futbolculardan geldi. FIFA Başkanı’nın ülkesi İsviçre’nin Kadın Futbol Milli Takımı kaptanı Evelyn Zimmermann öneriye tek kelimeyle “Berbat” diyerek tepki gösterdi. İngiltere Kadın Milli Takımı’nın eski kalecisi Pauline Cope “Blatter ne dediğini bilmiyor” diye konuştu. Çeşitli ülkelerdeki kadın kuruluşları da Sepp Blatter’in kadın futboluna ilgiyi ‘seks’ üzerinden çekmeye çalışmasının ‘kabul edilemez’ olduğunu ifade etti.

        ZEYNEPGÜL ENE: GEREKLİ DEĞİL

        Futbol Federasyonu’nun kadın futbolundan sorumlu Futbol Genel Direktör Yardımcısı Zeynepgül Ene de kıyafet değiştirmenin çok gerekli olmadığını söyledi.

        Bir spor branşının gelişimi söz konusu olduğunda yapılması gereken daha farklı işler bulunduğunu ifade eden Ene şöyle konuştu: “Bu konu benim basketbolculuğum zamanında da tartışılıyordu. Bir sporun ilgi çekmesi için illa feminen olması gerektiğini düşünmüyorum. Sporcunun da kendisini rahat ve iyi hissetmesi gerekir. Bazı alışkanlıklar var, bunları kısa sürede değiştirmek de kolay değil”

        Eski milli voleybolcu ve gazetemiz yazarı Burcu Hakyemez ise iki spor branşının farklı fiziksel özellikler taşıdığına dikkat çekti, “Futbolcu bir voleybolcu fiziğine sahip değil. Bu yüzden formalar, voleybolcularda durduğu kadar estetik durmaz” dedi

        MİLLİLER NE DİYOR?

        GÖZDE: Bizim giydiğimiz formalar futbola uygun değil. Onlar 90 dakika koşuyor. Bizim kısa taytlar koşmak için elverişli değil.

        ÖZGE: Futbol, voleybola göre daha sert ve bire bir temas var. Yere düşme var. Bizim giydiğimiz taytlar, bacaklarını şortlar kadar korumaz.

        BAHAR: Her sporun kendi kurallarına, tekniklerine uygun giyim tarzı var. Biz fileye değmemek için sıkı kıyafet giyiyoruz. Bir sporu kıyafet değiştirip popüler olması doğru olmaz.

        ESRA: Kadın voleybolu estetik açıdan izleyici çekiyor. Bizi örnek almaları gurur verici ama önemli olan sporcunun sahada rahat etmesi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ