Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer 'Şike davası'nda tahliye taleplerine ret! - Futbol Haberleri

        AJANSLAR

        Futbolda şike iddialarıyla ilgili açılan şike davasının tutuklu şüphelileri 14 şubat'ta yapılacak duruşma öncesi bir kez daha tahliye dilekçesi verdi. Yaklaşık iki hafta boyunca tahliye taleplerini inceleyen İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm talepleri reddetti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın da aralarında olduğu 23 sanıkla ilgili tutukluluğu devam edecek.

        Tutuklu sanıklar için her ay dosya üzerinden inceleme yapan mahkeme, sanık avukatlarının sık sık yaptığı tahliye başvurularını da ayrıca değerlendiriyor. Bu kararla 14 Şubat'ta yapılacak ilk duruşmaya kadar mahkemenin tahliye görüşmesi yapması beklenmiyor.

        STATLARA GİREBİLECEKLER

        İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe idari menajeri Hasan Çetinkaya, kulüp müdürü Serkan Acar, tecüman Samet Güzel, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, asbaşkanı Nevzat Şakar, Alaaddin Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, Mustafa Sani Şener, Zafer Tüzün, Muhammet Şenyüz, Ümit Aydın, Erdem Konyar, Yavuz Ağırgöl, Seyit İbrahim Kalender, Şekip Mosturoğlu, Ali Kıratlı, Serdal Adalı ve Ahmet Ateş'in statlara giriş yasağını kaldırdı.

        Ayrıca Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı, Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verildi.

        4 KİŞİ İÇİN İDARİ TEDBİR KARARI ALINDI

        Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Korcan Çelikay, İskender Alın, İbrahim Akın ile Ümit Karan hakkında bugünden itibaren idari tedbir uygulanması kararı aldı.

        Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, şike ve teşvik primi eylemlerinde bulundukları şüphesiyle 16 Ağustos 2011 tarihinde PFDK'ya sevk edilen kişiler hakkındaki adli soruşturma evrakı ve eklerinin, gizlilik kararının kalkmasının ardından, Hukuk Müşavirliği tarafından 4 Ocak tarihinde kurula geldiği belirtilerek, ''Hukuk Müşavirliği aynı tarihli dilekçesi ile Korcan Çelikay, İskender Alın, Ümit Karan, Tayfur Havutçu, Serdal Adalı, Ahmet Ateş, İbrahim Akın hakkında Futbol Disiplin Talimatı'nın 84/1 ve 85/1-b hükümleri uyarınca idari tedbir uygulanmasını talep etmiştir. Yapılan ön inceleme neticesinde, dosya içeriği dikkate alınarak talimatın 84. maddesi uyarınca Korcan Çelikay, İskender Alın, Ümit Karan, İbrahim Akın hakkında 06.01.2012 tarihinden itibaren İdari tedbir uygulanmasına, karar verilmiştir'' denildi.

        Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, ancak geçtiğimiz aylarda serbest bırakılan futbolculardan İbrahim Akın Gaziantepspor Kulübü ile anlaşırken, İskender Alın eski takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalamıştı. Kaleci Korcan Çelikay ise geçen sezonki takımı Sivasspor'a dönerek antrenmanlarına başlamıştı.

        Kurul, ayrıca Gençlerbirliği-Samsunspor maçında hakeme yönelik hakareti nedeniyle Samsunspor Kulübü idarecisi Tarkan Demirhan'a 60 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ