Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer tarihi şike davasında ikinci perde, söz savunmanın, futbolda şike, aziz yıldırım - Futbol Haberleri

        Bugün başlayan duruşmanın görülmesine salı, perşembe ve cuma günü de devam edilecek. Çarşamba günü mahkemeye ara verilecek. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin takvimine göre mart ayı ortasında 2 gün, ay sonunda ise 2 duruşma daha yapılacak.

        METRİS'TEN ÇAĞLAYAN'A

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın 5. duruşması için tutuklu sanıklar Metris Cezaevi'nden Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na getirildi. Güvenlik güçlerinin eskortluk ettiği cezaevi araçları adliye binasına girdi. Konvoyda bir ambulansın da bulunması dikkat çekti.

        Duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Abdurrahman Yakut, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mecnun Otyakmaz, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı geldi. Tutuklu sanık Bülent İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

        GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde, önünde ve çevresinde Çevik Kuvvet geniş güvenlik önlemleri alındı. Çağlayan'a gelen taraftarlar için güvenlik için ayrı bir bölüm ayrılırken, medya mensupları için de bir bölüm ayrıldı. Duruşma salonunun bulunduğu kata asansörlerin iniş ve çıkışları iptal edilirken, duruşma salonuna inen ve çıkan merdivenler de giriş yasaklandı. Girişler sadece ana koridordan yapıldı.

        SADECE 21 GAZETECİ İÇERİ ALINDI

        Duruşmayı takip edecek olan basın mensuplarının isimleri kayıt altına alınarak salona girdi. Buna rağmen çok sayıda muhabir duruşma salonuna yer olmadığı gerekçesiyle alınmadı. Sadece ajans ve adliye muhabirlerinden oluşan 21 basın mensubu içeri alındı. Çağlayan Adliyesi'nin koridorlarında, duruşma salonunun dışında yoğun bir izdiham yaşanıyor. Duruşma salonunun küçük olması sebebiyle sanık yakınlarının dışarıda kaldığı gözlendi.

        TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

        Bu arada, çok sayıda Fenerbahçeli taraftarlar da duruşmada Aziz Yıldırım ve diğer sanıklara destek amaçlı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik bir grup taraftar sloganlar atarak, tezahüratlar yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.

        Taraftarlar, "Hukuka saygılıyız, karardan kaygılıyız" şeklinde büyük bir pankartın arkasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ve Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan'ın posterlerini de yanlarında getirerek tutuklu yargılanan bu isimlere destek veriyorlar.

        Fenerbahçeli yöneticiler ve Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım da adliyeye geldi...

        DURUŞMA BAŞLADI

        Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı şike davasının 5. celsesi başladı. İlk duruşması 14 Şubat Salı günü başlayan davada bugün sanık savunmalarına geçildi.

        ÖZDEMİR, KOÇ VE ADALI DA ÇAĞLAYAN'DA

        Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkanı Ali Koç da Çağlayan'da bulunuyor. Tutuksuz sanıklardan Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı ve kaleci Korcan Çelikay'ın aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı.

        CHP'Lİ UMUT ORAN ADLİYEDE TAKİPTE

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı şike davasını takip etmek üzere Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oran, "İnsan hakları ihlalinin olduğu bir dava. Yaklaşık 228 gündür bu dava sürüyor. Bugün savunmaya geçilecek. Davayla ilgili soru işaretleri var. Hukukun üstünlüğüne ihtiyacımız var. Siyasi irade, yargıya müdahale ediyor. Kafamızdaki soru işaretlerinin giderilmesini istiyoruz. Bir an evvel adil yargılama olsun. Bu özel yetkili mahkemeler halkımızın canına tak etti" dedi. Açıklamalarının ardından Oran, duruşmayı takip etmek için adliyeye girdi.

        GÖREVSİZLİK TALEBİNDE BULUNDULAR!

        Sanık avukatları, davanın Çağlayan Adliyesi'nde görülmeye başladığı ilk gün Mahkeme Heyeti'ne görevsizlik ve yetkisizlik talebinde bulundu. Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı şike davasında, sanık avukatları dosyanın Kadıköy 3. Asliye Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.

        BU DAVAYA DİKKAT EDİLMELİDİR!

        Talepler sırasında söz alan Cumhuriyet Savcısı Prof. Dr. Erdener Yurtcan, "Kamuoyunu işgal eden bu davaya dikkat edilmesi gerekiyor. Yargılama hatasız yapılmalı. Çünkü buradan çıkan karar Yargıtay'a gidiyor. Bu karar Yargıtay'dan döndüğü takdirde emeğimiz, çabamız, zamanımız boşa gitmiş oluyor. Bu mahkemeye bakma görevi Özel Yetkili Mahkemeler'in görevi değildir. Cebir ve şiddet temeline ilişkin işlenmeyen suçlar özel yetkili mahkemelerin görev alanına girmez. Örgüt iddiasına rağmen teşvik ve şike iddialarında cebir ve şiddet işlenmiş değildir" dedi. Savcı Yurtcan, mahkemenin görevsizlik kararı verip dosyayı, Kadıköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.

        HEMEN TAHLİYE KARARI VERİLMELİ!

        Duruşma sırasında söz alan Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Prof. Dr. Köksal Bayraktar, "İddianamede müvekkilim için haksız ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurmak suçlaması bulunuyor. Ancak cebir ve şiddet ifadesi bulunmamakta... Bu nedenle mahkemenin görevi bulunmamakta. İddianamede her ne kadar 'cebir ve şiddet içermiyor' yazsa da 'eğilim içindedir' deniliyor. Hiçbir hakim ya da savcı varsayıma dayanarak suç isnat edemez. İddia makamı takdir ve tahminle suç isnat ediyor. Bir an önce görevsizlik kararı verilmeli. Beraberinde de tahliyeye kararı verilmelidir" diye konuştu.

        BU, ÇAKMA BİR İDDİANAMEDİR!

        Talepler sırasında söz alan İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Prof. Dr. Ersan Şen de, "Şike ve teşvik rüşvet gibi bir suçlamadır, iki tarafın anlaşması gerekiyor. Ortada tehdit ve cebir yoktur. Görevsizlik kararı verilmesini talep ediyorum" dedi. Ümit Karan'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu ise, "Bu iddianame çakma bir iddianamedir. Müvekkilim örgüt üyesi olarak dinlenmiştir. Ama iddianamede müvekkilime ilişkin örgüt üye suçlaması bulunmamaktadır. Dosyaya görevsizlik kararı verilmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu. Olgun Peker'in avukatı Macit Ceylan da, dosyanın Giresun'a gönderilmesini talep etti. Öte yandan, Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, taleplerin reddedilmesini istedi.

        MAHKEME HEYETİ TALEPLERİ REDDETTİ

        Ancak taleplerin uzaması üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, avukatlara, "Böyle devam ederseniz, savunmalara geçemeyeceğiz. Lütfen birer cümleyle talepte bulunun" dedi. Ekinci, talepleri değerlendirmek için duruşmaya 5 dakika ara verdi. Mahkeme, daha sonra avukatların görevsizlik taleplerini reddetti. Taleplerin reddedilmesinden sonra "1 numaralı sanık" Olgun Peker'in savunmasının alınmasına başlandı.

        AZİZ YILDIRIM EL SALLADI...

        Duruşmaya saat 13.30'a kadar öğle arası verildi. Verilen arada ayağa kalkan Aziz Yıldırım salona el sallayıp, dışarı çıktı. Diğer tutuklu sanıklar da yakınlarına el sallayıp, hasret giderdi. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Olgun Peker'in savunmasına devam edilecek.

        İŞTE OLGUN PEKER'İN SAVUNMASI

        DURUŞMA YENİDEN BAŞLADI

        Verilen aranın ardından duruşma saat 13.30'da yeniden başladı.

        DÖNER BIÇAKLI KAVGA: 6 GÖZALTI

        Bu arada duruşma sürerken adliye dışındaki Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında taraftarlardan birinin döner bıçağı kullandığı iddia edilirken, 6 kişi gözaltına alındı. Kavgaya karışan diğer taraftarlar ise polis tarafından uzaklaştırıldı.

        UĞUR DÜNDAR DA ÇAĞLAYAN'DA

        Gazeteci Uğur Dündar da Çağlayan Adliyesi'ne gelerek duruşma salonuna girdi. Uğur Dündar adliye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

        AZİZ YILDIRIM RAHATSIZLANDI

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker'in avukatının savunma yaptığı sırada rahatsızlanıp dışarı çıkartıldı. Kan şekerinin çıktığı öğrenilen Yıldırım'a, adliyede görevli sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

        HABERİN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ

        PEKER SAVUNMASINI BİTİRDİ

        "Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 5. duruşması davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker savunmasını tamamladı. Savunmasına saat 11.00 sıralarında başlayan Peker, saat 16.00 sıralarında savunmasını tamamladı. Duruşmada söz alan Peker'in avukatı Serdar Ökten suçlamaların tamamının hayal ürünü olduğunu savunarak ve "iddianamenin polis fezlekesinin kopyası olduğunu" ifade ederek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Duruşma, tutuklu sanık Hakan Karaahmet'in savunmasıyla devam etti. Karaahmet'in ardından da Ömer Öykü'nun savunması alındı. Olgun Peker grubuna bağlı örgütün yöneticilerinden olduğu iddia edilen Hakan Karaahmet, savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

        ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ BANA UYGUN DEĞİL!

        Örgüt yöneticisi rolünün karakterine uygun olmadığını belirten Karaahmet, "Açıklamalarımdan sonra beni basamak olarak kullanıp birilerine ulaşılmaya çalışıldığını anlayacaksınız" dedi. Bir dönem Giresunspor'da yöneticilik yaptığını belirten Hakan Karaahmet, tutuklanana kadar geçen 1.5 yıllık sürede Olgun Peker ile hiçbir ilişkisinin olmadığını ondan önce de sadece 8-9 aylık bir sürede yöneticilik faaliyeti nedeniyle bir ilişkisinin olduğunu söyledi. Karaahmet, "Varsa böyle bir ilişkinin ortaya konulmasını istiyorum" dedi.

        İLGİNÇ BİR 'TAHLİYE' DİYALOĞU!

        Hakan Karaahmet, Mahkeme Başkanı'na "Siz şu ana kadar hiç tahliye vermemişsiniz. İnşallah biz ilk oluruz" dedi. Başkan Ekinci ise, "Nereden biliyorsunuz tahliye vermediğimizi" cevabını verdi. Bunun üzerine Karaahmet de, "Oda Tv'de tahliye vermemişsiniz" dedi. Ekinci ise, "Bizim Oda Tv'den başka bir sürü davamız var" yanıtı verdi. Karaahmet ise, "O zaman bizimle devam eder inşallah" diye konuştu.

        ORADA TRİBÜN OLUŞMUŞ

        Duruşma sırasında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya'ya seslenerek, "Orada ne seyrediyorsunuz. Maç mı izliyorsunuz? Tribün oluşmuş. Herkes o yöne bakıyor. Lütfen laptop'u kapatalım" diye uyarıda bulundu.

        ÜLKÜ: 4 AYDIR BİLGİ TOPLUYORLARMIŞ!

        Savunması sırası gelen tutuklu sanık Ömer Ülkü ise söze, silahlı suç örgütü üyesi olmakla yargılandıklarını söyleyerek başladı. Kendisinin uluslararası silahla mücadele ve silah kullanmama grubu üyesi olduğunu belirten Ülkü, "Grup üyeleri bu suçlamayı duyarsa ne derler bilemiyorum?" açıklamasında bulundu. Bunun üzerine araya giren Başkan Ekinci, "Silahlı suç örgütü size tam uymuyor. Cebir ve şiddet suçlaması var. Sizin silahla ilgili suçlamanız bulunmuyor." dedi. Ülkü, Giresun'da kendisini koruyan polislerin olduğunu söyleyerek, "Meğer polisler 4 aydır beni takip edip bilgi topluyorlarmış" sözü üzerine Başkan Ekinci, "Polis, korumalardan mı bilgi alıyormuş? Koruma Şube polisleri ayrıdır" dedi.

        MÜŞTEKİ ŞENER KAÇMAZ İFADE VERDİ

        Sanık Ülkü'nün "Bilmiyorum" cevabı üzerine Başkan Ekinci, "Benim de korumalarım var. O yüzden soruyorum" cevabını verdi. Sanık Ülkü'nün ardından mahkeme heyeti davanın müştekileri arasında yeralan Şener Kaçmaz'ın ifadesini alarak duruşmayı yarına erteledi.

        TARAFTARLAR ÇAĞLAYAN'DAN AYRILDI

        Fenerbahçeli taraftarlar, ''Futbolda şike'' davasında tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile kulüp yetkililerine destek vermek için geldikleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünden ayrıldı. Erken saatlerden itibaren adalet sarayı önünde toplanarak, Başkan Yıldırım, yöneticiler İlhan Ekşioğlu ile Şekip Mosturoğlu, kulüp yetkilileri Tamer Yelkovan ve Cemil Turan'a destek veren sarı-lacivertli taraftarlar, öğleden sonra sayıları azalsa da desteklerini sürdürdüler. Bekledikleri alanın kenarlarına beraberinde getirdikleri pankartları asan taraftar topluluğu, akşam saatlerinde adalet sarayı önünden ayrıldı.

        ADLİYE ÖNÜNDE KİTAP DAĞITILDI!

        Bu arada adliye önünde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın görev yaptığı sürede Fenerbahçe'deki gelişmeleri anlatan ''Fenerbahçe'ye Çağ Atlatan Bir Başkan Aziz Yıldırım'' isimli kitap dağıtıldı. Tesisler, sportif başarılar ve ekonomik atılımlar şeklinde bölümlerden oluşan kitapta detaylı bir şekilde Yıldırım dönemi anlatılıyor.

        KAYA: AZİZ BEY'DE SABIRSIZLIK YOK!

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, ''Herhalde Aziz Yıldırım savunmasına başlamak için sabırsızlanıyor'' şeklindeki ifadeler üzerine, ''Aziz Bey'de sabırsızlık diye bir şey yok. Burada taraftarların olduğunu biliyoruz. İçeride seslerini duyamıyoruz ama biliyoruz. En azından oradakilerin yarısı zaten Fenerbahçe taraftarı aynı zamanda, başta Aziz Başkan olmak üzere. Bir sabırsızlık söz konusu değil, biz hazırız. Mahkeme ne zaman derse ona göre biz savunmamızı yapacağız. Başkanın her zaman morali yerindedir'' şeklinde konuştu. Avukat Kaya, görevsizlik ve yetkisizlik talebi isterken gerekçelerinin ne olduğu sorusu üzerine de, ''Aziz Yıldırım Bey'in 'bir suç örgütü' diye bir şeyi yok. Silahlı suç örgütü diye bir şeyi yok. Çıkar amaçlı suç örgütü zaten yasadan kaldırılmış. Ama polis fezlekesi olunca maalesef böyle oluyor. 6222 sayılı kanunla bir spor mahkemesi kuruldu. Oraya gönderelim dedik. Bu talebimiz kabul edilmedi'' diye konuştu. Kaya, Aziz Yıldırım'ın yapacağı savunmaya yönelik bazı detaylarla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, Yıldırım'ın savunmasına yarın başlamasını beklediklerini bildirdi.

        ÇAĞLAYAN'DAKİ İLK DURUŞMA SONA ERDİ

        Olgun Peker ve Hakan Karaahmet'in ardından Ömer Öykü'nün de savunmasının alınmasının ardından, "futbolda şike davasının" Çağlayan Adliyesi'ndeki ilk duruşması sona erdi. Mahkemeye yarın saat 09.00'da devam edilecek. Aziz Yıldırım'ın savunmasının bugün öğleden sonra alınmaya başlanması bekleniyor.

        PEKER'DEN İTİRAF!

        TARİHİ ŞİKE DAVASININ TÜM AYRINTILARI GÜN BOYU CANLI OLARAK HTSPOR.COM'DA...

        ŞİKE DAVASININ 1. GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?

        ŞİKE DAVASININ 2. GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?

        ŞİKE DAVASININ 3. GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?

        ŞİKE DAVASININ 4. GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ