Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Aziz Yıldırım'dan tuhaf ifadeler! - Futbol Haberleri

        Aziz Yıldırım'ın savunmasına başlamadan önce Yıldırım ile Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci arasında çarpıcı bir diyalog yaşandı. Ekinci, salondaki yoğunluktan dolayı, durumada hazır bulunan Fenerbahçe yönetiminden sadece bir kişinin içeride kalmasını söyledi. Ancak Yıldırım "Bunu yapamazsınız. Burada yargılanan Fenerbahçe... Olgun Peker'e dün yaptığınız muameleyi kesinlikle istemiyoruz. Savunmamız bitene kadar konuşacağız" dedi.

        "Herkes doğruyu yazsın. Dün hastalandığımı yazmışlar" diyen Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşundan örnekler verdi. Atatürk'ün Kulüp Anı Defteri'ne yazdığı mesajı okuyan Yıldırım "Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Burada hem kulüpleri hem kişileri yargılıyorsunuz. Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'nı onurla taşıyorum. Bu ulu çınarın tek bir yaprağı olan Aziz Yıldırım'ın akıbetinin hiçbir önemi yoktur. Fenerbahçe sadece sportif alanda değil sosyal alanda da her türlü yer alacaktır" ifadesini kullandı.

        Nazım Hikmet'ten "Düşmana inat bir gün fazla yaşamak..." dizelerini okuyan Fenerbahçe Başkanı, "105 yıllık kulübü damgaladılar. Milyonlar susuyorsa biz sesimizi çıkarmıyoruz" diyedir.

        AZİZ YILDIRIM'IN SAVUNMASINDAN SATIRBAŞLARI:

        * Fenerbahçeli olmayı her şeyin üzerinde tutmam benim için bir erdemdir. Fenerbahçeli olmayı her zaman, her şeyin üzerinde tuttum.

        * İnsanlara Türklük gücü ve yaşama umudu veren Fenerbahçe, halkın sevgilisi olmuştur. Fenerbahçe, Kuvayı Milliye ruhunun temsilcisi oldu. Fenerbahçe büyüklerinin işgal kuvvetlerine karşı çarpıştıkları gibi biz de buradan aklanarak çıkacağız.

        * Polis fezlekesiyle kulüpten TFF savunma istiyorsa, o zaman bu dava şahıs değil Fenerbahçe davasıdır.

        * Savunmalarımı dikkate almadan benim aleyhime karar verebilirsiniz. Ama Fenerbahçe'nin adını ortadan kaldıramazsınız.

        * Fenerbahçe'nin puan kaybettiği maçlara ilişkin iddianameye hiçbir şey konmamıştır.

        * Savcı, Fenerbahçe'nin örgüt, amacının da şampiyon olmak olduğunu iddia etmiştir.

        * Galatasaray'ın şike yaptığını Fenerbahçe'nin şike yapmadığını göstereceğim.

        * Yaptığım tesisler, statlar, antrenman sahaları ve tüm yaptıklarım örgütse evet bu örgütü ben kurdum.

        * 6 Temmuz'da Emniyet ortada iddianame yokken kararı açıklamıştır.

        * Hiçbir zaman Fenerbahçe'yi kötü durumda bırakacak eylemlerde bulunmadık. Buradan temiz çıkacağımızı ifade etmek isterim.

        * Emniyet '19 maçta şike var' diye açıklama yaptı. İddianamede 13 maça yer verildi, 6 maç buhar oldu uçtu.

        * Fenerbahçe'nin yükselişini önleyemedikleri için bu kurguyu yaptılar.

        * Aleyhimizde yapılan propaganda kulübümüzün kuruluş gayesini baltalamak, bu temiz, vatansever Atatürkçü yoldan çevirmek içindir.

        * Yıllarca her türlü spor suçuna göz yumanlar; Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler üzerinden kendini aklamaya çalışmaktadır.

        * Fenerbahçe camiasına yargısız infaz yapılmaktadır. Fenerbahçe Başkanı'na kimse 'Mafya' diyemez.

        * Temmuz ayından beri cehennemi andıran süreçte gördüğüm muameleleri hiç hak etmedim.

        * Fenerbahçe'yi Atatürkçü yoldan çevirme gayreti var.

        * Ben hastanedeyken, adres kısmına Metris Cezaevi yazdılar.

        * Emenike'nin para sayarken çekilen fotoğrafları nerede? Bunu söyleyenler ahlaksız bir davranış göstermişlerdir. Yayınlayın, yayınlayamıyorsanız ahlaksızsınız.

        * Kulüplerine sahip çıkan Fenerbahçelilere polis biber gazı sıkmıştır. Polis tribünlere gelmek isteyen bazı taraftar gruplarını içeriye almıyor. Bu haklar engellenemez.

        * Benim hakkımda ne karar verirseniz verin. Kabul ederim. Bu Fenerbahçeyi toptan ortadan kaldırmaya yetmeyecektir.

        * Aziz Yıldırım ve arkadaşları toplum önünde itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır.

        * Dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe olacak.

        * 58. madde değişemez, değişmemelidir.

        *Kıbrıs'a kaçacağım yazıldı. Benim yaşadığım yer de öleceğim yer de burasıdır.

        * 6222 sayılı yasa değişikliği sırasında 'kişiye özel' deyip veto eden sayın Cumhurbaşkanı, MİT yasasını hemen onadı.

        * Bizim her maçımız öncesi bir kaos ortamı yaratıldı. Oyuncularımızın kafası karıştırıldı.

        * Emniyet'in söylediği Sivas maçındaki çantada para değil bilet olduğunu Vali bile söyledi.

        * Fenerbahçe'ye cebinden 30 milyon dolar veren adama 'çıkar amaçlı suç örgütü lideri' denemez. Deniyorsa amaçları başkadır.

        * Artık eminim. Bir grup, Türk futbolunu ele geçirmeye çalışıyor.

        * 17.11.2010'da beni dinlemeye alıyorlar. 1028 tape var. Yüzde 10'u şahsıma ait ve hiçbir şike teşvik konuşması yok.

        * Her iş adamının sıkıntıları olur. Manisa Başkanı Kenan Yaralı da benden istedi. Kredilerinin uzamasi için bankalardan destek istedik olmadı.

        * Ben de Fenerbahçe'ye 1.5 milyon dolar para vermiştim. Tamer'den 500 binini istedim, Kenan Yaralı'ya borç verdim.

        * Avukatımın alamadığı bilgiler basına sızdırıldı. Aziz Yıldırım ve arkadaşları toplum önünde itibarsızlaştırılmaya çalışıldı.

        * Mehmet Ali Aydınlar kamera karşısına geçerek ligin planlandığı gibi başlayacağını söyledi. Ancak 12 gün sonra bunun ertelendiğini açıkladı. Erteleme gerekçeleri belli değildi. Ortada iddianame yoktu. Dosyada gizlilik kararı vardı. Ama kimse buna uymadı. MİT dosyasında gizlilik kararı var ve kimse yazamıyor. Bu bizi karalamanın en iyi örneğidir.

        * Yalnız şahıslar değil takımlar da yargılanıyor. 3 ay bilgisayar istedik, verilmedi. Galatasaray-Sturm Graz maçına bakıyorsunuz, şike orada var. Onun için bakıyorduk. Basın burada yaşananları doğru yazsın. Dün hastalanmadım, hastalandım diye yazdılar. Bizi karalayanlar ailelerimiz olduğunu düşünsün.

        * Şu çok açık ki; hedef Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'dir.. Türk sporunu ele geçirmeye çalışan bir grup bu operasyonun arkasındadır.

        * Benim tapelerimde bir hakem adı veya hakem lafı geçiyorsa tüm suçlamaları kabul ediyorum.

        * Bu durum Fenerbahçe'ye karşı bir organizasyon oldugunu göstermiştir. Neden Trabzonspor son 1 ay dinlenmiştir?

        * Benim için örgüt faaliyeti diye 3 aylık dinleme izni çıkarmıştır. Dinleme yetkisi 4 tapeden verilmiş ama bu tapelerde suç unsuru var mı?"

        * Bizlerle ilişki kurmak suçsa Zekeriya Öz ve Mehmet Berk gibi savcıların da örgüt üyesi olması gerekirdi. Savcı Mehmet Berk'i gördüğümde, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda 'Her canlı bir gün ölümü tadacaktır' diye yazıyor. Bunu söyleyeceğim. Eğer ben örgüt lideri isem genel kurula üye herkes örgüt üyesidir. Savcı Berk de örgüt üyesidir. Çünkü beni Fenerbahçe üyeleri denetliyor.

        * Eğer bir organizasyon içinde olsaydık sahamızdaki Bursa ve Gaziantep maçlarında hakemlerin kötü yönetimine maruz kalır mıydık! Ben hakemleri atasam bunlar yaşanır mı? Bununla suçlanıyorum ama iddianamenin içinde bununla ilgili bir şey yok.

        Aziz Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz'e atıfta bulunarak, ''Benimle geleceksin, işkembeci açacaksın, sonra beni dinleyeceksin, bu olur mu?'' demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ''Bu isimlerle diyaloğum var, beni nasıl dinlerler diye mi kızıyorsun'' dedi. Aziz Yıldırım da, ''Ben samimi olduğum kişilerin hatalarını gördüğümde uyarırım'' yanıtını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci ''Savcı nasıl uyaracak?'' diye konuştu.

        * Bursasporlu futbolcu Gökçek Vederson'un tedbiri kaldırılırken, tercümanımız Samet Güzel haftalarca takımdan uzak tutulmuştur.

        * Mehmet Ali Aydınlar bana avukatını gönderdi, 'Fenerbahçe düşmeyecek' dedi.

        Duruşmada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de Fenerbahçeli olduğunu söyledi.

        * Adalet topaldır; ağır ağır ilerler. Fakat gideceği yere er ya da geç gider.

        * Şekip Mosturoğlu 8 aydır hapiste ama Sezer Öztürk top oynuyor.

        * Eskişehir'e gittiğimizde tesisler dışında Bülent Uygun ile görüşmedim. Ali Kıratlı benden önce kulüp üyesidir. Benim adamım değil iş adamımdır. Eskişehir'de Bülent Uygun'un babasını gördüm sadece. Tapelerde Ali Kıratlı'nın soylediği gibi Bülent Uygun'la görüşmedim. Kıratlı, bunu açıklar herhalde...

        Duruşmada 2000 yılında 2-2 biten ve son dakikalarında iki takım oyuncularının top çevirdiği Galatasaray-Sturm Graz maçının görüntüleri izleniyor. Aziz Yıldırım "Şike futbolcularla yapılır" dedi. Spiker "Müthiş heyecanlı bir maç deyince salondaki herkes güldü.

        * Federasyon eliyle bu ülkede şampiyonlar tayin edildi, takımlar küme düştü. Biz dolandırıcılıkla suçlanırken Mehmet Berk, Denizli olayında görevsizlik verdi.

        * Temenni ediyorum ki; bu soruşturmayı başka amaçlarla yapan Mehmet Berk'in vicdanı rahattır.

        * Duruşma sırasında Aziz Yıldırım, Bursasporlu Ozan İpek'in şampiyon olduktan sonra verdiği röportaji dinletti.

        * Trabzonspor'a Türkiye Kupası'nı kaybettik. Merasimde Şenol Güneş 'Başkanım merak etmeyin şampiyon sizsiniz' dedi. Egemen ile Emre maç 1-1 iken kavga ediyorlardı, ben ayırıyordum. Şenol Güneş geldi 'Başkanım 45 dakika daha var, şampiyon sizsiniz' dedi. Bunların hiçbiri şike olmuyor ama telefonla konuştuklarımız şike oluyor. Bunlar yalansa gelsin cevap versinler.

        * Sadri Şener, 'Ofspor ile Vanspor maçının dördüncü hakemi Vanlı olduğu için değiştirin' demiş. Benim hakem değiştirmeyle ilgili bir tane tapem ortaya çıksın, şike dahil her şeyi kabul ederim.

        * Bugün adaletin bekçiliğini yapanlar, şikeyi Türkiye'ye getirenlerdir. Ama konu şike değil, futbolu ele geçirmektir. Malatya'ya Doğan gönderen, Ankaragücü'nü 8-0 yenen, Denizli'ye teşvik gönderenler adaletin bekçileri oldular.

        * Savcı, Fenerbahçe'yi bırakmak istemediğimi söylüyor.. Ama daha önce iki kez istifa ettim. Taraftarlar bırakmama izin vermedi.

        * Fenerbahçe'nin bir kuruşunu zimmetime geçirdiğim kanıtlanırsa kendimi ölümle cezalandırırım. İspatlayamayanlardan da istifa beklerim.

        * Ne Metris, ne darağacı bizi bu sevdadan vazgeçirebilir. Biz dünya kulübü olma yolunda emin adımlarla yürümekteyiz.

        * Benden önce amatör şubeleri kim takip ederdi? Şimdi amatör şubelerde dünya Türkiye'yi takip ediyor.

        * İstanbul BŞB-Diyarbakır maçında seyirciler sahaya inince TFF normalde Diyarbakırspor'u hükmen 3-0 mağlup sayması gerekirken konu memleket meselesi haline gelmesin diye İBB lehine 1-0 kabul edildi. Eğer hükmen mağlup sayılsaydı Diyarbakır küme düşecekti. Biz onlarla beraber kalmıştık, bize 2 puan eklenecekti ve şampiyon olacaktık.

        * 2006 yılındaki Denizlispor-Fenerbahçe maçında Denizlispor 6 hafta boyunca vermediği mücadeleyi bize karşı verdi. O maçta hiç olmayacak şeyler oldu. Kulüp başkanı Ali İpek, çantaların ortada olaştığını söyledi. Lig bitince her şeyi anlatacağını söyledi. Denizlispor ligde kalınca sustu. Şike ve teşvik temizliği yapılacaksa

        herkes konuşmalı. Ali İpek, Can Çobanoğlu ve Galatasaraylılar konuşmalı. Bu konu gündeme getirildi ama Savcı Berk, bunu Çağlayan'a göndermedi.

        * İsteğimiz adalet yerini bulsun; gerekirse kıyamet kopsun.

        * Fenerbahçe kimseden 5 kuruş almadan stadını yaptı. Devlet TT Arena'ya 600 milyon TL harcadı, ülkeye faydalı diye sustuk.

        * Torbalarda para varmış. Böyle bir şey varsa; durdur, paraları yakala, zabıt tut, kanıtla. Bunlar nedense olmamış.

        * Adaletin renk skalasında sarı-lacivert yer almamaktadır. Suçluların beraat ettiği yerde yargıçlar hüküm giyer. Beni suçlu göstermek amacıyla Hacivat-Karagöz oyunu oynanmaktadır. Ben Metris'te yatıyorum, hakemi değiştirdiği tapeleri yansıyanlar dışarda. Geçmişte yaşadıklarımızın hesabını vermiş olsak da bunlardan ölene kadar sorumlu mu olacağız? Gerçeklerle bağdaşmayan suçlamalarda bulunmak Fenerbahçe camiasına zarar vermektedir.

        * Diyarbakır Erganiliyim. Bazı şeyleri hazmedemiyorum. Benim örfümde bu yoktur. Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin mafya usulü yapılması 10 yıl öncesinde, eskide kaldı.

        * Suç isnad edilecek tek bir konuşmam yok. Çünkü hiçbir suça bulaşmadım.

        * Galatasaray için bir gelenek olmuş ama biz burada transfer şikesiyle suçlanıyoruz. Galatasaray sözleşmesi devam eden oyuncuları ayartıyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Transfer şikesinden bahsediliyor. Asıl bu durum Galatasaray Kulübü tarafından alışkanlık haline gelmiş. Galatasaray transfer yapacak diye Ali Turan, Gökhan Ünal 6 ay oynamadılar. Bu sezon ortasında Manisa'dan Yiğit ve Antalyalı Necati ile anlaştılar ve Galatasaray maçlarında oynamadılar. Onlar yapınca normal, biz yapınca suç oluyor. (Aziz Yıldırım'ın Galatasaray maçında oynamadığını söylediği Yiğit Gökoğlan, 21 Aralık 2011'deki karşılaşmada 71 dakika forma giydi)

        Aziz Yıldırım "Tahir Kıran mesajlari başka kulüplere atıyor ama dinlenmiyor ve tapeler çıkmıyor. Kime yakındı acaba Tahır Kiran? Talebimdir, lütfen araştırın. Tahir Kıran, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Talip Doğan Karlıbel, Ulus'taki bir restorantta hangi amaçla buluştu?" dedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise "Tahir Kıran'ı tanık olarak alalım" ifadesini kullandı.

        * Hastane çıkışı telefonda yönetici soruyor 'İyiyim sen nasılsın' diyorum, 'Çok iyiyim' diyor. Savcı buna şike delili diyor.

        * Trabzonspor adına Sivas'a Zeki Mazlum 1 milyon TL teşvik parası götürüyor. Mecnun Otyakmaz 'Olmaz' diyor.

        * Başbakanımız'ın 'Tesis yapın, futbolcular yurt dışında değil burada çalışsınlar' önerisinde olduğu gibi Bolu Topuk Yaylası'nda bir tesis yapmak için Mahmut Özgener ile konuşuyorum. Bu konuşmada paradan bahsediyorum. Bu para tesislerle alakalıdır.

        * 2001'de 'Türkiye'de şike var' dediğim için hak mahrumiyeti cezası aldım. O zaman şikeyi TFF, kulüplerle birlikte yapıyordu.

        * İlhan Ekşioğlu inşaatçıdır, kulübün inşaat işlerini yapar. 'İşçi, inşaat' gibi kelimelerin kullanılması kadar doğal bir şey yoktur.

        * Bir daha telefon kullanırsam markasını Emniyet'e soracağım 'Teknik takibe takılmayan hangisidir' diye.

        * O kadar çok paramız var ki; Bilyoner'i de kapatmışız. Bilyoner'i kapattığımız ve iddaa olayına girdiğimiz söylendi. Oysa ki Bilyoner şampiyon olursak futbolcuları götüreceğimiz gece kulübüydü.

        * Erman Toroğlu ile ilgili 10 sayfalık bir yanıt hazırladım. Burada özet yapacağım. Gerisini yüzüne okuyacağım.

        * Doğan Ercan'a talimat vermemle ilgili telefon tapesi yoktur. Teşvik görüşmeleri için kendisine bir görev verilmemiştir. Çünkü böyle bir çalışmamiz yoktur. Sonuçta hiçbir şey yapılmamıştır. Burası banka değildir. Para dağıtımı olmadığımdan kimse pay alamaz, para dağıtımı olamaz. İddianamede Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın, kız kardeşine araba aldığı yazılıyor. Korcan Çelikay'ın kız kardeşi yoktur. Mehmet Berk'ten şikayetçiyim. Olmayan kız kardeşle nüfusu bir artırıp, gayrisafi milli geliri düşürmektedir.

        * Operasyonları yapanlar, tarih önünde birilerine hizmet ettikleri için yargılanacaklar. Şike yapıldığı öne sürülen Bucaspor maçı iddianameye konmadı. Türkiye'yi tüm dünyaya rezil ettiler.

        * Sedat Peker'in davasında adı geçenleri buraya yamamaya çalışırsak bu şike davası olmaz. Fenerbahçe sevdamız bizim en büyük gücümüz ve silahımızdır.

        * Diğer arkadaşlarla konuştuğumuz konularda polis çalışmalarına ve dinlemelerine duyarlı hareket etmedim. Bunun için çaba göstermedim. Eğer bana 'inşaat işçisi' deselerdi o zaman şifreli konuşma olurdu. Bana 'CEO, bir numara' demek normaldir. Ben başkanım.

        Mahkeme Başkanı Ekinci salonda bulunan gazeteci Cengiz Çandar'a yer verilmesini isteyince, Abdullah Kiğılı ayağa kalkarak yer verdi. Aziz Yıldırım araya girerek "Abdullah Kiğılı da şişman. Ona da yer verilsin" dedi.

        * Trabzon'un rakiplerimize teşvik primi için para dağıtıp dağıtmadığı ile ilgili bizim araştırma yaptığımız var iddianamede. Bu doğrudur. İddianamedeki tek doğru şey bu.

        Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci "Perşembe-cuma savunmalara devam edeceğiz. Savunmanızı özetleyin, cuma günü tahliye taleplerini alalım" dedi. Aziz Yıldırım, savunmasını 10'ar sayfa atlayarak yapıyor.

        * Bülent Ataman'ın neden ifadesi alınmamıştır?

        * Fenerbahçe'nin hiçbir kongresinde olay olmamıştır. Savcı Berk, ABD'de yaşıyor herhalde! Mali kongremiz olaysız geçti. Ama Galatasaray kongresi? Hasip Kaplan, TBMM'de bardak kırdı.

        * Fezlekede polis dinleme yapıyor, muhasebe müdürü Tamer Bey'e 'FIBA ile konuştun mu?' diyorum 15 milyon için. Fezlekede 'FIBA'ya para teklif edildi' yazıyor. Oysa FIBA, bankanın yan kuruluşu.

        * Ben yetkimi kimseye kullandırmam. Ben öyle bir başkanım. Hakan Bilal Kutlualp'e falan da yetki vermem. Yönetimden ben gönderdim. Bu yüzden aleyhimde konuşmuşolabilir.

        * Fenerbahçe'nin büyük taraftarlarına teşekkür ederim. Bu sevdanın bitmeyeceğinin mücadelesini veriyorlar.

        * Teşvik ve şikeyi dolandırıcılığa sokarak yargılamaya çalışıyorsunuz.

        * Bizler Türk futbolunu ileri götürmeye çalışırız.

        * Kamuoyu Sivasspor maçını anlatmamı bekliyor. Eğer Sivasspor ile berabere kalsaydık ya da maçı kaybetseydik, Savcı Berk bu davayı sürdürmeyecekti.

        * Fenerbahçe Cumhuriyeti yoksa Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur.

        * Emniyet'te bana Kasımpaşa kalecisi Fırat Kocaoğlu ile 'şike görüşmesi yaptığım' konusu soruldu. İddianamede ise Fırat yerine Murat Şahin var.

        * Bursaspor'a teşvik verdiğimiz söyleniyor. Ama 2 hafta önce Bursaspor ile oynayıp 2 puan kaybettik. Madem ben bunu yapabiliyorum, niye kendi maçımda yapmadım? Neden puan kaybettim? Öyle bir şey mantıklı mı?

        * Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile Aziz Yıldırım arasında 'süre tartışması' yaşandı. Ekinci'nin "Savunmanızı bitirin" demesi üzerine Aziz Yıldırım "Hayır hepsini anlatacağım" yanıtını verdi.

        * Koskoca Fenerbahçe Başkanı 100 bin TL teklif edip, maçtan sonra '75 bin TL'ye düşürdüm' der mi? Öyle bir şey yapacak olsam hepsini veririm.

        * Ali Yıldırım; Gökçek Vederson ve Sercan Yıldırım ile şike yapmış ve 'Pazar günü İstanbul'da görüşelim' demiş. Ama pazar Trabzonspor-Bursaspor maçı vardı.

        Başkan Mehmet Ekinci'nin Aziz Yıldırım'a savunmasının bazı bölümlerini avukatlarının yapabileceğini söylemesi üzerine, Yıldırım, "100 senelik kulübü sıfırlıyorum, bunun hesabını veremeyecek miyim?" dedi. Ekinci'nin "Avukatlarınızı neden tuttunuz?" diye sorması üzerine "Avukatlarım yok TCK yok CMK falan bunları anlatacak" dedi. Bu sözler salonda gülüşmelere neden oldu.

        Aziz Yıldırım bu diylaoğun ardından şike ve teşvik yaptığı iddia edilen maçlarla ilgili savunmasına başladı. Aziz Yıldırım, Trabzon-Manisa maçındaki teşvik iddialarına yanıt verdi. Yıldırım, "Ben 60 yaşındayım. Aptal mıyım! Teşvik yapacaksam parayı bankadan mı gönderirim? 5 lira göndersem soruyorlar" dedi. Bir telefon tapesinde geçen "Ne zaman dikim yapsak olmuyor" sözleriyle ilgili olarak Yıldırım, "Bu sadece uyarı anlamında söylenmiş birşey" dedi. Bunun üzerine Başkan Ekinci "Madem uyarı, neden uyarı demiyorsunuz?" diye sordu.

        Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de Kıbrıs'a kaçacağına ilişkin iddiaları ise şöyle yanıtladı: "Benim mezar yerim belli. Benim mezar taşımda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı yazacak" dedi. Yıldırım, "İddia edilen örgüt Fenerbahçe Kulübü'nün kendisidir. Zorlama iddialarla suçlu yaratılmaya çalışılmıştır. Şanlı Fenerbahçeye örgüt yakıştırılmasını kabul etmiyorum. Örgüt suçlamasının kaldırılması durumunda tutukluluğumun devamı yönünde vereceğiniz her kararı kabul ediyorum. Bu kadar insan suçsuz yere yatmakta" dedi.

        Yıldırım, savunmasında Erman Toroğlu'ndan şikayetçi olduğunu söyledi. Yıldırım, "Toroğlu, savcıya gidiyor. Hiçbir şikayeti yok. Çay, kahve içiyor. 'Futbolda bir şey yoktur' diyor. Daha sonra gazetede yazdığı bir yazıda 'Türk futbolunda bir şeyler olduğunu yazıyor. Savcı, 'Kardeşim sen ifadende bir şey yok diyorsun, niye böyle yazıyorsun?' diye sormuyor. Erman Toroğlu sarhoş çıktığı televizyon programlarında tuvalet kağıtlarıyla çizdiği pozisyonların gol olup olmadığını tartışıyor. Evli olduğunu ancak istediği gibi yaşadığını söyleyerek topluma ahlakına ters mesajlar veriyor" dedi.

        Başkan Ekinci, "Savunmanıza dönün, Bunları geçelim. Şikayetiniz varsa savcılığa başvurun" diyerek Aziz Yıldırım'ı uyardı. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, "Benden şikayetçiymiş; gelsin ifade versin. Bunları yüzüne de söyleyeceğim" dedi. Ekinci ise, "Usül var. Sanık savunmalarının ardından müştekileri dinleyeceğiz. Tabii ki çağıracağız" diye konuştu.

        Aziz Yıldırım, yaklaşık 7 saat süren savunmasında Fenerbahçe-Bursaspor ve Trabzonspor-Bursaspor maçlarının ardından Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasına geçti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşmayı bitirdi.

        ÇAĞLAYAN'DA GÜN BOYU NELER YAŞANDI!
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ