Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Muslera'nın sırrı! - Galatasaray Haberleri

        2006-2007 sezonu sonunda Faryd Mondragon'un ayrılmasından sonra kalesinde büyük sıkıntı yaşayan ve daha sonra renklerine kattığı isimlerden de beklediğini alamayan sarı-kırmızılı takımın sezon başında İtalya'nın Lazio ekibinden transfer ettiği Uruguaylı eldiven, sergilediği performansla kalenin emin ellerde olduğunu gösterdi.

        Galatasaray'ın 5 yıllığına renklerine bağladığı ve takımın en yüksek maliyetli oyuncularından olan Muslera, sezona iyi başlayamadı. Sezonun ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında elinden kaçırdığı topu ağlarında gören Muslera, 3. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında da kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı. Yaptığı hatalar sonrası eleştirilerin hedefi olan Uruguaylı kaleci, daha sonraki maçlarında başarılı bir performans göstererek, kalitesini ortaya koydu.

        KALESİNDE 20 GOL GÖRDÜ

        Fernando Muslera, 66 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 9 puan önünde lider durumda bulunan Galatasaray'ın, bu başarısında büyük paya sahip.

        Spor Toto Süper Lig'de 21 gol ile 29 hafta itibariyle en az gol yiyen takım konumunda bulunan ''Cim Bom''da file bekçiliği yapan Muslera, bu sayede ne kadar iyi bir kaleci olduğunu gösterdi.

        Özellikle son haftalardaki kurtarışlarıyla taraftarın en çok güvendiği isimlerin başında gelen Muslera, sarı-kırmızılı formayı giydiği 28 karşılaşmada kalesinde sadece 20 gol gördü.

        Galatasaray'ın yediği 21 golün 1'ine ise Muslera'nın kırmızı kart gördüğü Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna dahil olan Ufuk Ceylan engel olamadı.

        MUSLERA'DAN ÖNCEKİ YABANCILAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

        Mondragon'un ayrılmasıyla Galatasaray'ın kalesinde önemli bir boşluk doğarken, daha sonra transfer edilen isimler bu boşluğu dolduramadı.

        Sarı-kırmızılı takım, özellikle Muslera'dan önce transfer ettiği yabancı kaleciler Morgan De Sanctis, Leo Franco ve Robinson Zapata'da büyük hayal kırıklığı yaşadı.

        2007-2008 sezonunda kalenin emanet edildiği Orkun Usak ve Aykut Erçetin ikilisinden beklenen verimi alamayan ''Cim Bom'', sonraki sezonlar için çareyi yabancılarda aradı. 2008-2009 sezonu başında renklerini kattığı İtalyan De Sanctis'te umduğunu bulamayan sarı-kırmızılı takım, 2009-2010 sezonun başında transfer ettiği Arjantinli Leo Franco'da da hayal kırıklığına uğradı. Geçen sezona Aykut ve Ufuk ikilisiyle başlayan Galatasaray, bu oyuncuların formsuzluğu nedeniyle devre arasında Zapata'yı kadrosuna dahil etti. Fakat kötü bir performans ortaya koyan Zapata ile de sezon sonunda yollar ayrıldı.

        AYKUT İSTİKRARSIZ

        Galatasaray'da ilk olarak 2003-2004 sezonunda A takımda forma giymeye başlayan Aykut Erçetin, istikrarsız performansı nedeniyle bir türlü kalenin gerçek sahibi olamadı.

        ''Cim Bom''da 9 sezonunu geçiren ve genelde yedek kaleci pozisyonunda kalan Aykut, bugüne kadar Süper Lig'de toplamda 39 maçta forma giydi

        Aykut Erçetin, bu sezon ligde sadece Muslara'nın cezalı olması nedeniyle Galatasaray'ın 2-0 kazandığı Eskişehirspor maçında görev yaptı.

        UFUK, BEKLENEN GELİŞMEYİ GÖSTEREMEDİ

        Galatasaray'ın 2009-2010 sezonu başında büyük umutlarla transfer ettiği Ufuk Ceylan ise beklenen gelişmeyi gösteremedi.

        Sarı-kırmızılı takım, Manisaspor'daki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Ufuk Ceylan'a karşılık Yaser Yıldız, Mehmet Güven ve Orkun Uşak'ı bonservisleriyle birlikte verdi. Ancak, Galatasaray'da 3 sezonunu geçiren Ufuk, bir türlü istenilen seviyeye gelemedi ve genellikle yedekler arasında yer aldı.

        ''Cim Bom''daki ilk sezonunda Süper Lig'de forma şansı bulamayan Ufuk, geçen sezon ise 19 maçta kaleyi korudu. Ufuk bu sezon ise ligde Muslera'nın kırmızı kart gördüğü Kardemir Karabükspor karşılaşmasında 74 dakika görev yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ