Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Demirören fanatizmle hareket etmesin! - Galatasaray Haberleri

        KKTC Galatasaray Taraftar Derneği yeni lokal binası açılışı ve balosuna katılmak üzerek KKTC'ye giden Galatasaray Başkanı Ünal Aysal; KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Meclis başkanı Hasan Bozer'i makamlarında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, tüm sporseverlerin Galatasaray Başkanı'nı Ada'da görmekten mutlu olduğunu belirtti. Türkiye'deki 3 büyük takımın galibiyeti sonrası, İstanbul'da olduğu gibi KKTC'de de sokakların gençlerle dolduğunu anlatan Eroğlu, spor ambargosuna rağmen spor ve kulüp sevgisinin büyük olduğunu ve taraftarların özel turlarla Türkiye'ye maç izlemeye gittiklerini söyledi. Galatasaray'ın KKTC'de ciddi anlamda tesisleşme kararından memnun olduğunu ifade eden Eroğlu, Antalya gibi KKTC'nin de kamp olanakları açısından kulüplere ev sahipliği yapmasını istediklerini, bazı otellere sahalar için çağrı yapmalarına rağmen bu konuda istenilen noktada olunamadığını ifade etti.

        "Bu sene canlı, güçlü bir Galatasaray yarattınız" diyerek Aysal'a teşekkür eden Eroğlu, bir Galatasaray taraftarı olarak geçen yıl sıkıntıyla izledikleri maçları bu sezon zevkle izlediklerini kaydetti. Ünal Aysal da, KKTC'ye gelen 4. Galatasaray Başkanı olduğunu belirterek, kendinden sonraki başkanların bunu gelenekselleştirmesini umduğunu dile getirdi. Kıbrıs'ın ikliminin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında idman yapmaya oldukça müsait olduğunu, takımı antrenman için KKTC'ye getirebileceklerini kaydeden Aysal, KKTC'de yapacakları yatırımın bir an önce hayata geçmesini istediklerini, kulübün önünün açık ve imkanlarının buna müsait olduğunu söyledi. Görüşmede Aysal, Eroğlu'na yıkılan eski Ali Sami Yen Stadı'ndan bir hatıra ve kum hediye ederken, Eroğlu da Aysal'a ipek kozasından bir tablo verdi.

        Aysal daha sonra KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Meclis Başkanı Hasan Bozer tarafından kabul edildi. Kendisinin de bir Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyen Hasan Bozer, Türkiye'deki taraftarın ilgisi nasılsa, KKTC'de de Galatasaray'a ilginin aynı olduğunu dile getirdi. Bozer, Galatasaray Kulübü'nün ziyaretinin sadece sportif bir ilişki olmadığını; bunun Türkiye ile ilişkilere de bir artı olduğunu ifade etti. Kıbrıs Türk halkı ve gençlerinin izolasyonlar, ambargolar altında ezildiğini, bunun sportif faaliyetlere de yansıdığını belirten Hasan Bozer, dünyaya entegre bir kulüp olan Galatasaray'ın bu boyutuyla da Kıbrıs Türk halkına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

        ESKİ EŞİM FENERBAHÇELİ OLDU!

        Ünal Aysal da KKTC'de bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, Kıbrıs Türk halkının kendilerinin bir parçası olduğunu, KKTC'de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyledi. Galatasaray'ın Türkiye dışındaki varlıklarını bir araya getirme gibi bir hedefi olduğuna işaret eden Aysal, sporun birleştirici, kaynaştırıcı özelliği olduğunu, kendilerinin de bunu kullanmaya kararlı olduğunu vurguladı. Aysal, sporun birleştirici yanına işaret ederek, ''Mesela benim ağabeyimin sporla alakası yoktu ama Fenerbahçeli oldu. Evlendim, eşimin hiç sporla alakası yoktu; benim Galatasaray telaşımı görünce bir baktım kulüp seçmiş Fenerbahçeli olmuş. Kız kardeşim Beşiktaşlı oldu. Böyle karışık bir durum var. Bu rekabeti geliştiriyor tabii'' diye konuştu.

        FANATİZM SPORUN DÜŞMANIDIR

        Meclis'teki kabulün ardından Aysal, KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ü de makamında ziyaret etti. Başbakan Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fenerbahçe taraftarı olduğunu; eşi, kızı ve damadının Galatasaraylı olduğunu, bu nedenle kendisinin azınlıkta kaldığını kaydetti. Aysal da sporun bir gönül olayı olduğunu ve severek yapmak gerektiğini belirterek, ''Fanatizm sporun düşmanıdır. Fanatizmi ne kadar aşağıya çekebilirsek, sporda o kadar başarıyı yakalarız'' şeklinde konuştu. Ünal Aysal, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu da vurgulayarak, ''Fenerbahçeli Başbakanımızla Galatasaray Başkanı olarak böyle bir iletişim içinde olmamız örnek olmalı diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı. Başbakan Küçük, KKTC'de Galatasaray'a tesis kurması için arsa tahsis edildiğini anımsatarak, Fenerbahçe Kulübü'ne de ''Gelin yatırım yapın, size de yer verelim'' çağrısında bulundu.

        ELLERİNDEN GELENİ YAPACAKLARDIR

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, KKTC'de yaptığı ziyaretlerin ardından Lig TV'ye röportaj verdi. Aysal 22 Mart'ta İstanbul'da UEFA toplantısının olacağı, yeni bir federasyonun görev başında olduğu ve nasıl bir karar beklediğinin sorulması üzerine, ''Ben Futbol Federasyonumuzun burada fazla bir alternatifinin kalmadığını düşünüyorum. Mutlaka ellerinden geleni yapacaklardır. Muhakkak ki uzlaşma ortamı yaratmaya çalışacaklar. Ancak biz elimizdeki koşulları büyük çapta harcamış görünüyoruz. Bu 22 Mart'tan sonra artık UEFA'nın alacağı kararlar, atacağı adımlara bağlı çözüm olacak. İnşallah bizleri çok rahatsız edecek, ülkemizi sıkıntıya sokacak ve itibarımızı dünya çapında düşürmeyecek bir çözüm bulunur'' cevabını verdi. Ünal Aysal, bu süreçte Yıldırım Demirören'le görüşüp görüşmediği, yeni Futbol Federasyonu yönetimine güvenip güvenmediği sorusu üzerine de şöyle konuştu:

        DEMİRÖREN'E GÜVENMEK ZORUNDAYIZ

        ''Güvenmek zorundayız. Futbol Federasyonumuz bir tane, biz de onun üyesiyiz ve muhakkak ki güvenmek zorundayız. Yıldırım Demirören'in sağduyulu olacağına, fanatizm ile hareket etmeyeceğine inanmak istiyorum. Bu yönden de güvenmemiz gerekiyor. Ama bana kalırsa bu olay artık bir devlet olayı şekline bürünmüş durumda. Hükümetimizin, devlet büyüklerimizin bu konuda akılcı yaklaşımlarla bir çözümü desteklemesi gerekiyor. Bu çözüm katiyetle Türkiye'nin dünyadan soyutlanması anlamına gelmemeli.'' Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacakları derbi maça gidip gitmeyeceği sorusuna Aysal, ''Aziz bey şu an takımının başında olmadığı için benim de oraya ekiple beraber gitmem şu anda uygun değil gibi geliyor. Ama o güne kadar fikrim belki değişebilir. Aziz bey eğer dışarıda olsaydı muhakkak giderdim. Ancak o dışarda olmadığına, statta olamayacağına göre benim gitmem belki münasip kaçmayabilir'' diye yanıt verdi.

        ADNAN POLAT BU İŞTEN AKLANACAK

        Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat için iddianame hazırlandığının ve haziran ayında mahkemesinin olduğunun belirtilmesi üzerine Aysal, şunları söyledi: ''Biz başkanımızın suçlandığı konuda içeride ciddi bir araştırma yaptık. Baktık 'Hakikaten bir uygunsuzluk var mı, kulüp olarak bir endişemiz olabilir mi, eski başkanımız yönünde bir sorun var mı' diye... Biz herhangi bir ters durumla karşılaşmadık. Bunda son derece tarafsız davrandığımızdan emin olabilirsiniz. Gerekli çalışmalar büyük bir titizlikle yapıldı. Adnan Başkan'ın burada ters bir davranış içinde olduğunu zannetmiyoruz. Herhangi bir suçunun olduğuna da inanmıyoruz. Bunu kanıtlamanın mümkün olacağına da inanmıyoruz. Adnan Başkan'ın bu işten alnı açık çıkacağına yüzde 100 eminiz. Savcı bu konudaki açıklamasında, Galatasaray Kulübü'nün herhangi bir teşvik işlemine karışmadığını çok net olarak belirtmiş. Onun içindir ki Adnan Başkanın tamamen idari yönden bir yanlışlık yapıp yapamayacağı konusunda bir konu açıldı. Konunun en iyi şekilde neticeleneceğine inanıyorum. Adnan Başkanı destekliyoruz, arkasında olacağız, kimsenin şüphesi olmasın. O yalnız değil bütün Galatasaray camiası olarak gereken desteği kendisine vereceğiz.''

        FATİH TERİM'İ RAHAT BIRAKMALIYIZ

        Aysal, teknik direktör Fatih Terim ile ilgili bir soruya da, ''Fatih Terim Galatasaray'ın herhangi bir yerinde görev alacak. Kendisi ileride daha önemli görevler alması gereken bir yöneticimiz. Ben bunu daha önce de belirtmiştim. Ama bunun zamanı ne olur bilemem. Şu anda çok önemli bir görevi ve mesuliyeti var. Önce onun bilincinde olduğu için o başarıyı yakalamak istiyor. Onu biraz rahat bırakmamız lazım'' şeklinde konuştu.

        YÖNETİCİLERİN ŞİRKETTEN İSTİFALARI...

        Galatasaray yönetim kurulu üyeleri Adnan Öztürk ve Adnan Nas'ın Sportif A.Ş'deki görevlerinden istifa etmeleri konusuna da değinen Aysal, şunları kaydetti: 'Biz bu konu hakkında Galatasaray olarak dün bir açıklama yaptık. Kanunlar değişiyor, Türk Ticaret Kanunu da değişti ve bizim halka açık bir şirketimiz var. Önemli bir şirket sportif A.Ş. Yönetim kurulundaki üyelerimizin hemen hemen çoğunluğu Galatasaray içinde görev yapan şahıslardan kuruluydu. Bunların içine en az bugünkü düzene göre 3 tane bağımsız üye koymamız gerekiyordu. Onun için arkadaşlarımızdan 2 tanesi gönüllü olarak ayrıldılar, yerlerine biz 2 tane bağımsız üye tayin ettik. Konu bundan ibarettir. Adnan Öztürk ve Adnan Nas beyler bizim Galatasaray Yönetim Kurulu'ndaki görevlerine devam ediyorlar.''

        TEMKİNLİ KONUŞMAM LAZIM

        Galatasaray'ın ikinci sıradaki Fenerbahçe'den 9 puan önde olduğu, diğer rakipleriyle puan farkını da açtığının belirtilmesi ve bunun kendisini mutlu edip etmediğinin sorulması üzerine Aysal, ''Bunlar geçici mutluluklar, önemli olan neticeyi almak. Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Beni asıl mutlu eden; camiada yavaş yavaş birleşme kucaklaşma ve huzura doğru atılan adımların sıklaşması'' dedi. '

        'Şampiyonluk konusunda temkinli mi konuşuyorsunuz?'' sorusuna Aysal, ''Temkinli konuşmam gerekiyor. Tabii içimden böyle düşünmüyorum. İçimden şampiyonluğun yarın gelmesini arzu ediyorum, ama bulunduğum ortam temkinli konuşmamı gerektiriyor'' cevabını verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili görüşlerini de aktaran Aysal, ''Aslında her gün kadınlar günü olmalı. Kadınlarımıza çok şey borçluyuz; annelerimize, eşlerimize, dostlarımıza... Hepsini bugün candan kutluyorum. Özellikle Galatasaraylıları daha çok kutluyorum, ama ayrım yapmayalım bütün kadınlarımıza saygılarımı, sevgilerimi iletmek istiyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ