Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Zokora, Emre Belözoğlu - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora, Fenerbahçe'ye 2-0 yenildikleri maçta sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu'nun kendisine ''pis zenci'' diye hakaret ettiğini ileri sürdü.

        Zokora, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, önce maçı değerlendirerek, ''Cristian'ın golüne kadar dengeli gidiyordu. Golden sonra rakibimiz daha fazla alan yarattı. Maçı kazanmayı hak ettiler. Bunu Trabzonsporlu oyuncu grubu olarak kabul etmemiz gerekiyor. Onlara gereken direnci gösteremedik'' dedi.

        ''Ama maçın sonucundan daha önemli nokta, beni bu akşam çok büyük hayal kırıklığına uğratan olay'' diyerek Emre ile yaşadığı olayı anlatan Zokora, şunları söyledi:

        ''Emre ile aramızda bir diyalog geçti. Burada özrünüze sığınarak söylüyorum. Kendisi bana 'pis zenci' diyerek hakaret etti. Bu kesinlikle kabul edebileceğim bir durum değil. Benim için daha üzücü olan şu; Sow ve Yobo ile aynı takımın formasını giyen, onlarla kader birliği yapan bir oyuncunun, bir Afrikalı oyuncuya bu şekilde hakaret etmesi çok büyük bir utanç. Kendisine herhangi bir cevap vermedim. Ama şunu çok merak ediyorum, eğer kavga çıksaydı, olay tatsız bir yere gitseydi kim bilir ne cezalar olacaktı. Kamera görüntülerinde bunlar vardır. Sanırım onlar da tespit ettiler.

        FIFA ırkçılığa karşı çok ciddi kampanyalar yürütüyor. Uluslararası spor kamuoyu ırkçılığa karşı bir takım pozisyonlar geliştirmeye çalışıyor. Neresinden bakarsanız bakın insanı üzen bir durum. Kendi imajımı şimdiye kadar daima olumluluk üzerine kurdum.

        Hiçbir şekilde kabul edebileceğim, sineye çekebileceğim bir davranış değildi. Kendisi adına, bu sporu tutkuyla izleyen insanlar adına utanç verici.''

        Zokora, bir soru üzerine, Emre'nin kendisine bu sözleri İngilizce olarak söylediğini vurgulayarak, ''Bunu bir bahane, mağlubiyetin üstünü kapatmak için söylemedim. Biz bir maç kaybettik, rakibimizin bizi yenmeyi sonuna kadar hak ettiğini söyledim. Emre, Newcastle United'da oynadı, İngilizce biliyor. Söylediği birçok kişi tarafından bilinen bir hakaret. Olay kesinlikle tasvip edilecek bir olay değil. Futboldan hepimiz ekmek yiyoruz ve insanlara bir gösteri yaratmaya çalışıyoruz. Rakibinize, onun ten rengi üzerinden hakaret etmeniz ayıp ve gerçekten utanç verici'' ifadelerini kullandı.

        Bir gazetecinin, Emre'nin İngiltere'de böyle bir suçlamayla karşılaştığını hatırlatması üzerine Zokora, ''Ben size başka bir şey söyleyeyim; Emre'yi karalamak için veya saygısızlık yapmak için söylemiyorum. Gelişen diyalogdan sonra Emre'ye 'Müslüman değil misin niye böyle yapıyorsun?' dedim. Bu sorumdan sonra kendisi hiç cevap vermedi. Bu bile benim için yeterli bir göstergedir. Emre'yi buraya çağırıp, bana ne söylediğini sorabilirsiniz'' şeklinde konuştu.

        Zokora, Süper Final'de ilk maçı kaybettiklerini, ancak daha 5 maçları olduğunu da belirterek, ''Yarın Beşiktaş-Galatasaray maçı var. Ardından önce Beşiktaş, sonra Galatasaray, Trabzon'a gelecek. Hala çok büyük şansımız var. Çünkü oynanacak 5 maç var. Bunu göz ardı etmemek gerek. Hakemle çarpışmamız tamamen talihsizlik, kendisinden özür diliyorum, isteyerek olmadı'' diye konuştu.

        EMRE: SÖYLEMİŞ OLABİLİRİM

        Zokora'nın iddiasının ardından LİG TV'ye telefonla bağlanan Emre Belözoğlu şunları söyledi: "Maçın içerisinde tansiyon yükseldiğinde birbirimize bazı kötü sözler söyledik. Zokora'nın kastettiği o sözleri de söylemiş olabilirim. Ama o da bana ana-avrat küfretti. Benim sözlerim de aptalcaydı. Onun bana ana-avrat küfürleri de aptalcaydı. İkinci yarının ortasında özür diledik birbirimizden. Hata varsa ikimizde de vardır. Bu kelimeyi sarf ettiysem özür dilerim. Ama maç sonu bunları televizyonlara söylüyorsa, ortada art niyet ararım. O da benden özür dilesin. O kelime ağzımdan çıkmış olabilir. Net olarak hatırlamıyorum."

        YOBO İLE DE GERGİNLİK YAŞAMIŞTI

        Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, İngiltere'nin Newcastle United ekibinin formasını giyerken de "ırkçılık" suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Hem de şimdiki takım arkadaşı Yobo ile... Emre, o dönem Everton forması giyen Yobo'ya "ırkçı" söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle sorgulanmış fakat suçsuz bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ