Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ali Dürüst, transfer açıklaması, Melo - Galatasaray Haberleri

        Kulüp yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak'ın medya mensupları için verdiği yemeğe davetli olarak katılan Ali Dürüst, burada kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

        Yeni sezonla ilgili bir takım programların teknik direktör Fatih Terim'e ulaştığını anlatan Dürüst, ''Ligin ne zaman başlayıp, ne zaman biteceği, devre arasının ne zaman olacağı gibi konularda ön bilgiler geldi. Hocamız bununla ilgili çalışıyor. Gündemde olan yabancı oyuncu sınırlaması konusuyla ilgili de şu an bir açıklık yok. Zaten bizim başarılı bir ekibimiz var. Transferde bu sene telaşımız yok. Tedbirli gidiyoruz. Bugün veya yarın transfer görüşmemiz yok. Geçen seneki gibi stresli değiliz'' diye konuştu.

        ''Transferde ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız''

        Transfer çalışmalarında önceliklerinin iç transfer olduğunu aktaran Dürüst, kiralık durumdaki yabancı oyuncular için de değerlendirmede bulunacaklarını dile getirirken, şunları söyledi:

        ''İç transferde yapmamız gerekenler var. Öncelikle onları halledip, ondan sonra yeni transferlerle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Yabancı oyuncu sayısının sınırı bizi etkileyecek. Yabancı oyuncularla ilgili, kirada olan oyuncularla ilgili tasarruflarımız olacak. Bir-iki kişinin gitme ihtimali var. Yerlilerimizle zaten devam ediyoruz. İç transferde yapacaklarımız var. Bu hafta böyle geçer ama gelecek hafta her şey açıklığa kavuşur.''

        Melo konusu

        Ali Dürüst, takımda kalıp kalmayacağı merak konusu olan Felipe Melo'yla ilgili olarak ise, ''Melo için opsiyonumuz devam ediyor. İyi bir oyuncu olduğu için kiraladık. İki tarafa da uygun gelecek, hem oyuncunun mutlu olacağı hem kulübün şartlarını zorlamayacak bir oluşum içine gireceğiz. Ümit ediyorum hallederiz'' ifadelerini kullandı.

        Ayrıca, UEFA'nın şike davası ile ilgili alabileceği kararların hatırlatılıp, bu konuda kaygılarının olup olmadığının sorulması üzerine Ali Dürüst, ''Avrupa'ya gitmeme konusunda korku yaşamıyoruz. Böyle bir şey olmayacağını ümit ediyoruz. Ama onun da sonucunu beklemek zorundayız. Ümidimiz o ki, sıkıntısız bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ne gidelim'' cevabını verdi.

        Öte yandan Dürüst, Japon şirketi Nikon'un Galatasaray'a sponsor olması nedeniyle, bu ülkeye gidilip gidilmeyeceği ve bu ülkeden transfer yapılıp yapılmayacağı konularına da açıklık getirirken, ''Hazırlık kampının orada olacağını zannetmiyorum. Bir takım alternatifler var ama Uzakdoğu bunun içinde değil. Ama bir davet olursa, maç yapmaya gidebiliriz. Şu anda somut bir şey yok. Transfer de zor gözüküyor. Yabancı sayısıyla da ilgili olduğu için, öncelikle ihtiyacımız olanları alacağız. Uzakdoğu'dan futbolcu transferi olmaz gibi gözüküyor'' şeklinde konuştu.

        Albayrak'tan medyaya yemek

        Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de kazanılan şampiyonluk nedeniyle medya mensuplarına bir yemek verdi.

        Kendisine ait Altur firmasının İkitelli'de bulunan binasında gerçekleştirilen yemeğe, Galatasaray Kulübü yöneticileri Ali Dürüst, Refik Arkan, Ahmet Ocaklı, Celal Gürcan ve Aka Gündüz Özdemir'le birlikte, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yardımcı antrenörler Hasan Şaş ve Ümit Davala da katıldılar.

        Organizasyonda davetlilere, Karadeniz mutfağından yemekler sunuldu. Albayrak, katılımlarından ötürü basın mensuplarına teşekkür ederken, gelecek sezon için de, kavgasız, küfürsüz bir lig temennisinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ