Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe CHP'lilerden Aziz Yıldırım'a ziyaret - Fenerbahçe Haberleri

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İstanbul milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu, ''Futbolda şike'' davası kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti

        Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Toprak, ''Ziyaretiniz amacı neydi, içeride neler konuştunuz?'' sorusu üzerine, ''Sayın Aziz Yıldırım'a, hem (Ziraat Türkiye Kupası) şampiyonluğu, hem de yeniden başkan seçilmesi dolayısıyla başarılar diledik. Fenerbahçe'ye başarılar diledik'' dedi.

        Toprak, milletvekili arkadaşlarıyla Yıldırım ile sohbet ettiklerini, Türk sporuyla ilgili konulara değindiklerini belirtti.

        ''Yıldırım'ın size bir açıklaması ya da mesajı oldu mu?'' şeklinde soru sorulan Toprak, ''Özel bir mesajı yoktu. Tabii o da spordaki şiddetten rahatsız. O gün, Fenerbahçe tribünlerinde olan olaylar kendisini de rahatsız etmiş. Galatasaray'ın şampiyonluğuyla ilgili söylediği bir şey yok. Şampiyonluk maçı sırasında olan olaylardan ve seyirciye yapılanlardan dolayı son derece rahatsız'' diye konuştu.

        Toprak, ''(Ben olsaydım, bu olaylar yaşanmazdı) şeklinde bir söylemi oldu mu?'' sorusunu da Toprak, ''O konuya girmedi. 'Ben olsaydım engellerdim' diye bir şey demedi'' dedi.

        ''Fenerbahçe camiasının Yıldırım'ın yakında tahliye olacağı konusunda bir beklentisi var. Bu konuda herhangi bir şey söyledi mi? Kendisinin de böyle bir beklentisi var mı?'' şeklinde soru yöneltilen Toprak, ''Kendisinin de böyle bir beklentisi var. Suçsuz olduğuna inanıyor ve yakında çıkacağını umut ediyor. Biz de öyle umut ediyoruz. Çünkü sayın Yıldırım'ın bence burada olmaması lazım. Hukukun tecelli etmesi lazım. Türk sporuna hizmetlerinin devam etmesi lazım. Siz de kabul edersiniz ki yeni bir başkanlık sürecine seçildi. Bu konuda takımının başında olması lazım, kulübünün başında olması lazım'' ifadelerini kullandı.

        Toprak, ''Aziz Yıldırım'ın CHP'den de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor. Böyle bir iddia var. Sizin ziyaretiniz bu konuyla ilgisi var mı'' şeklindeki soru üzerinde Toprak, ''Bu konuyu hiç konuşmadık. Gündemimizde yok. Tabii ki bizim partimizden herkes belediye başkan adayı olabilir. Ancak o süreç daha başlamadı. O süreç seçime yakın başlar, başvurular gelir. Biz onların ülke sorunlarıyla ilgili katkıları konusuna bakarız. Adaylarımızı o zaman tespit ederiz. Ancak o süreç bugün değil... Sayın Aziz Yıldırım'ın da gündeminde böyle bir şey yok. Yargının artık gereğini yapması konusunda bir beklentisi var'' diye konuştu.

        Erdoğan Toprak, Yıldırım ile siyaset hakkında konuşmadıklarını, spor konusunda konuştuklarını dile getirerek, Yıldırım'ın moralinin de gayet yerinde olduğunu kaydetti.

        Süleyman Çelebi de Yıldırım'ın genel olarak hukuksuzluktan rahatsız olduğunu belirterek, ''Hukukun doğru işlemediği konusunda bir değerlendirmesi'' olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ