Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği İlhan Cavcav 21. kez başkanlığa seçildi - Futbol Haberleri

        Gençlerbirliği Kulübü'nün, Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan genel kurulunda, 1058 delegenin 149'u oy kullandı. Kurulda Divan Başkanlığını TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten yaptı.

        Kırmızı-siyahlı kulübünün genel kuruluna, Eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da katıldı.

        Bu arada son günlerde gazetelerde yer alan ''medyum'' haberlerine ilişkin açıklamaları yapan, kulübün eski genel menajeri Mehmet Dilber de Genel Kurulu takip etti.

        Kurulda, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu, Mali Bütçe oy birliği ile ibra edildi.

        Yapılan sayımın ardından seçime tek aday olarak katılan İlhan Cavcav, 149 delegeden tamamının oyunu alarak, 21. kez başkanlığa seçildi.

        İlhan Cavcav, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, ''30 senedir Gençlerbirliği'nin şampiyonluğunu istiyorum'' dedi.

        Gençlerbirliği'ne geldiği 1978 yılında takımın küme düştüğünü hatırlatan İlhan Cavcav, çok büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, ''Ben bir iş adamıyım. Bir iş adamı olarak hem kulübü hem de işini yürütmek kolay bir olay değil. Bu bakımdan çalıştığım 30 seneyi aşan süre içerisinde yönetimde benimle beraber omuz omuza vermiş arkadaşlarıma minnet borçluyum'' diye konuştu.

        ''4 büyük takımın yanında 29 yıldır küme düşmeyen bir tek Gençlerbirliği var'' diyen Cavcav, 1907 yılında kurulan başkentin 102 yıllık kulübü Ankaragücü'nün ligden düştüğüne dikkati çekerek, şunları söyledi:

        ''Bir Ankaralı olarak Ankaragücümüz'ün bu hale düşmesine en çok üzülen insanlardan biri de benim. Ankaragücü'nün küme düşmesi iyi bir olay değil, kötü bir olaydır. Gençlerbirliği olarak Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden tek Ankara takımıyız. O yüzden biz bu yıl yapacağımız transferlerle yapacağımız yatırımlarla Ankara'ya yakışır bir takım kurma gayreti içerisindeyiz.''

        Gençlerbirliği'ni kurumsal hale getirdiklerini kaydeden Cavcav, şöyle devam etti:

        ''Maliyeye, sigortaya ya da herhangi bir sporcuya tek kuruş borcu olmayan, kasa da kendini idare edebilecek kadar parası olan bir kulüp haline geldik. Araştırmalarıma göre son 7-8 sene içerisinde Gençlerbirliği'nden diğer Spor Toto Süper Lig kulüplerine giden ve futbol yaşantılarını sürdüren 43 futbolcu var. Bu, bizim alt yapıya verdiğimiz önemi gösteriyor.''

        ''90. yılımıza giriyoruz''

        ''30 senedir Gençlerbirliği'nin şampiyonluğunu istiyorum'' diyen İlhan Cavcav, ''Her şeyden evvel 3 bin kişilik altyapıya sahibiz. Cumhuriyetimizle yaşıt olan kulübümüzün önümüzdeki yıl 90. yılına giriyoruz. Gençlerbirliği bugün hayatta, ama ben istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti kaldığı müddetçe Gençlerbirliği de kalsın'' diye konuştu.

        Cavcav, konuşmaların ardından eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a plaket verdi.

        SGK ve vergi dairesine borcu bulunmayan Gençlerbirliği'nin kasasında şu an itibarıyla 53 milyon 368 bin TL'sinin olduğu açıklandı. Bu paranın 52 milyon TL'lik kısmını son 3 yılda elde eden Başkent temsilcisinin transfer gelirinin 23 milyon TL, bağış gelirinin ise 4 milyon 402 bin TL olduğu bildirildi.

        İki oğul yönetim kurulunda

        Yapılan sayımın ardından Başkan İlhan Cavcav'ın listesinde yer alan A. Asım Öğütçü, Murat Yıldız, Arif Ölmez, Enis Safi, Faruk Coşkun, Önder Cavcav, Kemal Yurttakalan, Arda Çakmak, Hakan Kaynar, Hıfzı Kuruşa, M. Fatih Atay, Merdan Hürmeydan, Muammer Akyüz, Murat Cavcav, Murat İçcan, Ö. Tarık Artukmaç ve Volkan Özbay Yönetim Kurulu üyeleri oldular.

        Genel Kurul, İlhan Cavcav'ın yaptığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ