Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Yunanistan Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Euro 2012 - Futbol Haberleri

        Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Rusya ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Yunanistan'ın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Kupaya Katılma Mücadelesi

        Yunanistan, Avrupa Futbol şampiyonası elemelerinde F Grubunda mücadele etti. Hırvatistan, İsrail, Letonya, Gürcistan ve Malta'nın yer aldığı grubu 7 galibiyet, 3 beraberlikle namağlup tamamlayan Yunanistan, grup lideri olarak finallere katılma hakkını elde etti.

        Yunanistan'ın yer aldığı F Grubu'nda puan tablosu şu şekilde oluştu:

        Takımlar O G B M A Y P

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        1- Yunanistan 10 7 3 0 14 5 24

        2- Hırvatistan 10 7 1 2 18 7 22

        3- İsrail 10 5 1 4 13 11 16

        4- Letonya 10 3 2 5 9 12 11

        5- Gürcistan 10 2 4 4 7 9 10

        6- Malta 10 0 1 9 4 21 1

        Teknik Direktör: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

        Çalıştırdığı Takımlar: Estoril, Estrela da Amadora, Porto, AEK, Panathinaikos, Sporting CP, Benfica, PAOK

        Kariyeri: Futbol dünyasına 1972 yılında oyuncu olarak adım atan Santos, bu kariyerini 1987 yılında sonlandırdı ve 1990 yılında teknik direktör olarak Estoril'in başına geçti. Santos, burada geçirdiği 4 sezonda takımının iki küme yükselmesini ve birinci lige çıkmasını sağladı. 1994'de Estrela da Amadora'da hocalık yapan ve burada da 4 sezon geçiren Santos, 1998'de Porto'da hocalık yapmaya başladı. Santos buradaki ilk sezonunda takımıyla birlikte hem şampiyonluğu, hem de Portekiz Süper Kupası'nı kazandı. FIFA tarafından 2000 yılında dünyanın en iyi 9. teknik adamı olarak gösterilen Santos, Yunanistan macerasına 2001 yılında, AEK'nın başına geçerek başladı. Daha sonra sırasıyla Panathinaikos ve Sporting Clube de Portugal'ı çalıştırdı. 2005'te AEK'ya geri döndü, ertesi yıl ise Benfica ile anlaştı. Santos, kulüp bazında son olarak PAOK'u çalıştırdı.

        Kadro

        Kaleciler: Kostas Chalkias (PAOK), Michalis Sifakis (Aris), Alexandros Tzorvas (Palermo)

        Savunma: Vassilis Torossidis (Olympiacos), Kyriakos Papadopoulos (Schalke 04), Sokratis Papastathopoulos (Werder Bremen), Avraam Papadopoulos (Olympiacos), Jose Holebas (Olympiacos), Giorgos Tzavellas (Monaco), Stelios Malezas (PAOK)

        Orta saha: Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Giannis Maniatis (Olympiacos), Giorgos Fotakis (PAOK), Grigoris Makos (AEK), Giannis Fetfatzidis (Olympiacos), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Kostas Fortounis (Kaiserslautern)

        Forvet: Dimitris Salpingidis (PAOK), Giorgos Samaras (Celtic), Fanis Gekas (Samsunspor), Nikos Liberopoulos (AEK), Kostas Mitroglou (Atromitos)

        Öne çıkan oyuncular

        Giorgos Samaras (Forvet)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Celtic'te forma giyen 27 yaşındaki futbolcu, futbol kariyerine, 2001 yılında Heerenveen'e transfer olmadan önce Crete takımıyla başladı. Daha sonra Manchester City'de 3 sezon forma giyen ve 2008 yılında Celtic'e kiralık gönderilen Samaras, performansıyla bu takımda kalıcı oldu. Yunanistan milli takımının formasını 2006 yılından bu yana giyen Samaras, forvet oyuncusunda olması gereken tüm meziyetlerine sahip. Futbolcu, golcü kişiliğinin yanı sıra, orta sahanın solunda da forma giyebiliyor.

        Giorgos Karagounis (Orta Saha)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Panathinaikos'ta oynayan futbolcu, takımının şampiyon olduğu 2004 yılındaki şampiyonanın açılış maçında uzak mesafeden attığı golle hatırlanıyor.

        Yunanistan'ın eski yıldız futbolcularından Mimis Domazos ile kıyaslanan orta saha oyuncusu, İnter ve Benfica formalarını da giydi.

        Ülkesinin yetiştirdiği büyük yetenekler arasında yer alan Karagounis, İnter ile 2005 ve 2006 yılında İtalya Kupası'nı, 2006 yılında lig şampiyonluğunu, Panathinaikos ile 1996 ve 2010 yılında lig şampiyonluğunu kazandı.

        Avrupa Şampiyonaları geçmişi

        2006-2008 Finallerde grup aşaması

        2002-2004 Şampiyon

        Maç Takvimi

        8 Haziran 2012: Polonya-Yunanistan

        12 Haziran 2012: Yunanistan-Çek Cumhuriyeti

        16 Haziran 2012: Yunanistan-Rusya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ