Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Portekiz Portekiz, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası - Futbol Haberleri

        Danimarka, Almanya ve Hollanda ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Portekiz'in kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Kupaya katılma mücadelesi

        Portekiz, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde H Grubunda mücadele etti. Danimarka, Norveç, İzlanda ve Kıbrıs Rum kesiminin yer aldığı grubu lider Danimarka'nın ardından 2. sırada tamamlayan Portekiz, play-off turunda Bosna Hersek ile karşılaştı. Bosna Hersek ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Portekiz, sahasındaki maçı 6-2 kazanarak Avrupa Futbol Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

        Portekiz'in yer aldığı H Grubunda puan tablosu şu şekilde oluştu.

        Takımlar O G B M A Y P

        ----------------------------------------------

        1. Danimarka 8 6 1 1 15 6 19

        2. Portekiz 8 5 1 2 21 12 16

        3. Norveç 8 5 1 2 10 7 16

        4. İzlanda 8 1 1 6 6 14 4

        5. Kıbrıs Rum Kesimi 8 0 2 6 7 20 2

        Teknik Direktör: Paulo Bento

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Portekiz Milli Takımı'nın başına 2010 yılında geçen Paulo Bento, futbolu 6 yıl önce bırakmıştı. 42 yaşındaki Bento, futbolculuk döneminde Vitoria Guimaraes, Benfica ve Sporting Lizbon gibi takımlarda oynadı.

        Teknik Direktörlüğe Sporting Lizbon'un genç takımında başlayan Bento, şu an milli takımda oynayan Nani, Joao Moutinho ve Miguel Veloso gibi gençlerin yetişmesine katkıda bulundu. 2005-2009 yıllarında Sporting Lizbon'u çalıştıran Bento, takımın 2007 ve 2008'de Portekiz Kupasını almasına büyük katkıda bulundu.

        2010'da Carlos Queiroz'in görevine son verilmesiyle Portekiz Milli Takımının başına geçen Bento, milli takımda şu ana kadar çıktığı 14 maçta 9 galibiyet almasını sağladı. Portekiz, Bento'nun yönetiminde dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'yı 17 Kasım 2011'deki hazırlık maçında 4-0 yenmeyi başardı.

        Kadro

        Kaleciler: Eduardo (Benfica), Rui Patricio (Sporting Lizbon), Beto (Cluj)

        Savunma: Joao Pereira (Sporting Lizbon), Fabio Coentrao (Real Madrid), Bruno Alves (Zenit), Rolando (Porto), Ricardo Costa (Valencia), Pepe (Real Madrid), Miguel Lopes (Braga)

        Orta Saha: Raul Meireles (Chelsea), Miguel Veloso (Genoa), Joao Moutinho (Porto), Ruben Micael (Real Zaragoza), Carlos Martins (Granada), Custodio (Braga)

        Forvet: Nani (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hugo Almeida (Beşiktaş), Ricardo Quaresma (Beşiktaş), Silvestre Varela (Porto), Helder Postiga (Real Zaragoza), Nelson Oliveira (Benfica)

        Öne çıkan oyuncular

        Cristiano Ronaldo (Forvet)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Lionel Messi ile birlikte dünyanın en iyi 2 futbolcusundan biri olarak gösterilen Ronaldo, 2008 yılında FIFA Yılın Futbolcusu ödülüne layık görüldü.

        Manchester United'dan Real Madrid'e 2009'da 80 milyon sterlin karşılığında transfer olan oyuncu, kurnaz, hızlı ve gole yatkın futboluyla milyonlarca sporseveri kendisine hayran bırakıyor. Rakip savunmayı hızıyla geçebilen, isabetli ve sert şutlarıyla gol yollarını zorlayan 27 yaşındaki Ronaldo, serbest atışlarıyla rahatlıkla sonuca ulaşabiliyor.

        Nani (Forvet)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Manchester United'da forma giyen Nani (25), sol kanattan hücuma verdiği destekle rakip savunmada büyük kargaşaya yol açıyor. Son derece süratli bir oyuncu olan Nani, top kontrolündeki başarısı sayesinde hem kendi gol olanaklarını yaratıyor, hem de becerisiyle boşta kalmasına olanak sağladığı takım arkadaşlarının son vuruşu yapmasını sağlıyor.

        Ricardo Carvalho (Savunma):

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Real Madrid'in savunmasını teslim ettiği Carvalho, güçlü fiziği tecrübesiyle dikkati çekiyor. Hava toplarında rakiplerine büyük üstünlük sağlayan Carvalho, mücadeleyi seviyor ve topu olumlu kullanabiliyor.

        Avrupa Şampiyonaları geçmişi

        Portekiz daha önce 6 kez Avrupa Futbol Şampiyonasına katıldı ve en büyük başarısını 2004'te finale yükselerek elde etti. Portekiz, 2004'te evsahipliği yaptığı turnuvada finalde Yunanistan'a 1-0 yenildi.

        1960 - Çeyrek finale çıktı

        1984 - Yarı finale çıktı

        1996 - Çeyrek finale çıktı

        2000 - Yarı finale çıktı

        2004 - İkinci oldu

        2008 - Çeyrek finale çıktı

        Maç Takvimi

        9 Haziran: Almanya - Portekiz

        13 Haziran: Danimarka - Portekiz

        17 Haziran: Portekiz - Hollanda

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ