Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Hırvatistan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası, Hırvatistan, Slaven Biliç - Futbol Haberleri

        İspanya, İtalya ve İrlanda ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Hırvatistan'ın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Kupaya katılma mücadelesi

        Hırvatistan, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde F Grubu'nda mücadele etti. Yunanistan, İsrail, Gürcistan, Malta ve Letonya'nın yer aldığı grubu ikinci tamamlayan Hırvatistan, Türkiye ile oynadığı play-off maçlarının ardından şampiyonaya katılma hakkı elde etti.

        Hırvatistan'ın yer aldığı F Grubu'nda puan tablosu şu şekilde oluştu:

        Takımlar O G B M A Y P

        ------------------------------------------------

        1. Yunanistan 10 7 3 0 14 5 24

        2. Hırvatistan 10 7 1 2 18 7 22

        3. İsrail 10 5 1 4 13 11 16

        4. Letonya 10 3 2 5 9 12 11

        5. Gürcistan 10 2 4 4 7 9 10

        6. Malta 10 0 1 9 4 21 1

        Teknik Direktör: Slaven Biliç

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Çalıştırdığı Takımlar: Hajduk Split

        Kariyeri: Futbolcuyken stoper mevkisinde oynayan Biliç, Hırvatistan Milli Takımı'nda 44 maçta forma giydi. Fransa'da düzenlenen 1998 Dünya Kupasın'da üçüncülük elde eden Hırvatistan milli takımının kadrosunda yer aldı.

        2001 yılında Hajduk Split'te teknik direktörlüğe başlayan Biliç, 2006 yılından bu yana milli takımının patronu. Biliç, takımın 2008 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesine büyük katkıda bulundu.

        Yedek kulübesindeki sempatik ve enerjik tavırlarıyla dikkati çeken Biliç, bu enerjisini futbolculara yansıtmakta oldukça başarılı. Biliç, oyuncuların güçlerini dikkate alarak agresif ve sert futbol oynatmayı deniyor. 6 yıldır aynı takımın başında olması da Bilic'in istikrarlı bir takım kurmasına yardımcı oldu. Savunma güvenliğini ön planda tutan Biliç, kontrataklarla etkili olmaya çalışan bir taktik anlayışa sahip.

        Kaleciler: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subasic (Monaco), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb)

        Savunma: Domogoj Vida (Dinamo Zagreb), Vedran Corluka (Bayer Leverkusen), Josip Simunic (Dinamo Zagreb), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt), Ivan Strinic (Dnipro), Danijel Pranjic (Bayern Münih), Jurica Buljat (Maccabi Haifa)

        Orta Saha: Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Tomislav Dujmovic (Real Zaragoza), Ognjen Vukojevic (Dinamo Kiev), Ivan Rakitic (Sevilla), Luka Modric (Tottenham), Ivan Perisic (Borussia Dortmund), Niko Kranjcar (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivo Ilicevic (Hamburg)

        Forvet: Ivica Olic (Bayern Münih), Nikica Jelavic (Everton), Mario Mandzukic (Wolfsburg), Eduardo da Silva (Shakhtar Donetsk)

        Öne çıkan oyuncular

        Ivica Olic (Forvet)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        32 yaşındaki Oliç, Hırvatistan'ın hücumdaki en büyük kozlarından biri. Hızıyla dikkat çeken Oliç, defansın arkasına sarkarak kalecilere zor anlar yaşatabiliyor. Adam eksiltme özelliğini iyi kullanan Oliç, ceza sahası içindeki bitiriciliğiyle dikkat çekiyor. Bayer Münih'de forma giyen golcü oyuncu, defans futbolcularının her zaman dikkat etmesi gereken oyuncuların başında geliyor.

        Luka Modric (Orta Saha)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        26 yaşındaki Hırvat orta saha oyuncusu Modriç, takım arkadaşlarına hazırladığı isabetli paslarıyla tanınıyor. Dinamo Zagreb'de geçirdiği başarılı sezonlarının ardından 2008 yılında İngiliz ekiplerinden Tottenham'a transfer olma başarısını gösteren Modriç, bileklerini iyi kullanıyor.

        Avrupa Şampiyonaları geçmişi

        1996 ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Hırvatistan daha önce 3 kez bu turnuvaya katıldı.

        1996 Çeyrek finale çıktı

        2004 Gruplarda elendi

        2008 Çeyrek finale çıktı

        Maç Takvimi

        10 Haziran: İrlanda - Hırvatistan

        14 Haziran: İtalya - Hırvatistan

        18 Haziran: Hırvatistan - İspanya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ