Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası İrlanda İrlanda Cumhuriyeti, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası, Robbie Keane - Futbol Haberleri

        İspanya, İtalya ve Hırvatistan ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak İrlanda Cumhuriyeti'nin kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Şampiyonaya katılma mücadelesi

        İrlanda Cumhuriyeti, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde B Grubu'nda mücadele etti. Rusya, Ermenistan, Slovakya, Makedonya ve Andora ile yer aldığı grubu ikinci tamamlayan İrlanda Cumhuriyeti, play off turu oynayarak şampiyonaya katılma hakkı elde etti. Play off turunda Estonya'yı 4-0 ve 1-1'lik sonuçlarla eleyen İrlanda Cumhuriyeti, Avrupa Şampiyonası biletini kazandı.

        İrlanda Cumhuriyeti'nin yer aldığı B Grubu'nda puan tablosu şu şekilde oluştu:

        Takımlar O G B M A Y P

        -----------------------------------------------

        1 Rusya 10 7 2 1 17 4 23

        2 İrlanda Cumh. 10 6 3 1 15 7 21

        3 Ermenistan 10 5 2 3 22 10 17

        4 Slovakya 10 4 3 3 7 10 15

        5 Makedonya 10 2 2 6 8 14 8

        6 Andora 10 0 0 10 1 25 0

        Teknik Direktör: Giovanni Trapattoni

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Çalıştırdığı takımlar: Milan, Juventus, İnter, Bayern Münih, İtalya, Benfica

        Kariyeri: 73 yaşındaki teknik adam futbolculuk döneminde libero mevkisinde oynadı ve Milan ile Varese formaları giydi.

        Dünyanın en önemli teknik direktörleri arasında yer alan ''kurt'' lakaplı İtalyan teknik adam 2009 yılından bu yana İrlanda Cumhuriyeti'ni çalıştırıyor. Kariyerinde Milan, Juventus, İnter, Bayern Münih, İtalya, Benfica gibi önemli kulüpleri çalıştırmış olan Trapattoni'nin Seri A, Bundesliga, Portekiz ve Avusturya ligi şampiyonlukları bulunuyor. Trapattoni ayrıca, çalıştırdığı takımlarla Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Kupası, Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupa ve Kıtalararası Kupası'nı da kazandı.

        Takımının göze hoş gelen mücadeleci bir oyun sergilemesini sağlayan Trapattoni, güçlü orta saha kurgusuyla 4-5-1 sistemini kullanıyor.

        Kaleciler: Shay Given (Aston Villa), Keiren Westwood (Sunderland), David Forde (Millwall)

        Savunma: Richard Dunne (Aston Villa), John O'Shea (Sunderland), Sean St. Ledger (Leicester), Darren O'Dea (Celtic), Stephen Ward (Wolverhampton Wanderers), Stephen Kelly (Fulham), Paul McShane (Hull)

        Orta Saha: Glenn Whelan (Stoke), Darron Gibson (Everton), Keith Andrews (West Bromwich Albion), Paul Green (-), Damien Duff (Fulham), Aiden McGeady (Spartak Moscow), Stephen Hunt (Wolverhampton Wanderers), James McClean (Sunderland)

        Forvet: Robbie Keane (Los Angeles Galaxy), Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers), Shane Long (West Bromwich Albion), Simon Cox (West Bromwich Albion), Jon Walters (Stoke)

        Öne çıkan oyuncular

        John O'Shea (Defans)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        31 yaşındaki futbolcu savunmanın ortası ve sağında görev yapıyor. 13 yıl Manchester United forması giyen deneyimli oyuncu sene başında bir başka İngiliz temsilcisi Sunderland'a transfer oldu. Milli formayla 70 maçta 1 gol kaydeden O'Shea, kritik müdahaleleri ve topu oyuna iyi sokma özelliyle ön plana çıkıyor.

        Damien Duff (Orta Saha)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Fulham forması giyen 33 yaşındaki oyuncu milli forma altında 81 maçta 7 gol attı. Kanat ortaları, sürati ve yüksek pas yüzdesiyle dikkati çeken Duff, İrlanda'nın önemli kozlarından biri durumunda bulunuyor.

        Robbie Keane (Forvet)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Amerika Birleşik Devletleri'nde Los Angeles Galaxy forması giyen 31 yaşındaki golcü oyuncu Trappatoni'nin en önemli gol silahı konumunda bulunuyor. Keane, Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda attığı 7 golle, İrlanda'nın turnuvaya katılmasında önemli pay sahibi olmuştu. Milli formayla 96 maçta 41 gole imza atan Keane'nin en önemli özellikleri arasında, savunma arkasına yaptığı hızlı koşular, son vuruş becerisi ve sert şutları dikkati çekiyor.

        Avrupa Şampiyonaları geçmişi

        1988'de ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılan İrlanda Cumhuriyeti, bu yıl ikinci kez turnuvada yer alacak. İrlanda Cumhuriyeti ilk yılında gruptan çıkamadı.

        Maç Takvimi

        10 Haziran: İrlanda Cumhuriyeti - Hırvatistan

        14 Haziran: İspanya - İrlanda Cumhuriyeti

        18 Haziran: İtalya - İrlanda Cumhuriyeti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ