Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Ukrayna Polonya, Ukrayna, Avrupa Futbol Şampiyonası - Futbol Haberleri

        Fransa, İngiltere ve İsveç ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Ukrayna'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Şampiyonaya katılma mücadelesi

        Ukrayna, Polonya ile birlikte 2012 Avrupa Şampiyonası'na evsahipliği yaptığı için eleme maçı oynamadan şampiyonaya doğrudan katılma hakkını kazandı.

        Teknik direktör: Oleg Blokhin

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Çalıştırdığı takımlar: Olimpiakos, PAOK, AEK

        Kariyeri: Futbolcuyken forvet mevkisinde oynayan Blokhin, 1975 yılında yılın en iyi futbolcusu seçilme başarısını gösterdi. 1952 doğumlu tenik adam Dinamo Kiev formasını 432 kez giyerek bu takımda en çok forma giyen oyuncu unvanını elinde bulunduruyor. Blokhin, ayrıca Sovyet Sosyalist Cumhuriyet Birliği (SSCB) ulusal şampiyonasında 211 golle en çok gol atan futbolcu unvanına sahip. 1993 yılında Olimpiakos'u çalıştırarak teknik direktörlüğe başlayan Blokhin, 2006 FIFA Dünya Kupası'nda Ukrayna'yı tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkarma başarısını gösterdi.

        Blokhin, futbolculuk kariyerinde forvet mevkisinde oynamanın verdiği alışkanlıkla hücum tarzı futbol oynatmayı seviyor.

        Kaleci: Andrei Pyatov (Shakhtar Donetsk), Alexander Goryainov (Metalist Kharkiv), Maxim Koval (Dinamo Kiev)

        Savunma: Taras Mikhalik (Dinamo Kiev), Yevgeny Khacheridi (Dinamo Kiev), Yaroslav Rakitskiy (Shakhtar Donetsk), Alexander Kucher (Shakhtar Donetsk), Vyacheslav Shevchuk (Shakhtar Donetsk), Yevgeny Selin (Vorskla Poltava), Bogdan Butko (Mariupol)

        Orta Saha: Anatoly Timoşçuk (Bayern Münih/Almanya), Oleg Gusev (Dinamo Kiev), Denis Garmash (Dinamo Kiev), Alexander Aliyev (Dinamo Kiev), Andrei Yarmolenko (Dinamo Kiev), Ruslan Rotan (Dnipropetrovsk), Yevgeny Konoplyanka (Dnipropetrovsk), Sergei Nazarenko (Tavria Simferopol)

        Forvet: Andrey Shevchenko (Dinamo Kiev), Artem Milevskiy (Dinamo Kiev), Andrei Voronin (Dinamo Moskova/Rusya), Yevgeny Seleznyov (Shakhtar Donetsk), Marko Devic (Metalist Kharkiv)

        Öne çıkan oyuncular

        Andrey Shevchenko (Forvet)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        35 yaşındaki Shevchenko, Ukrayna'nın hücumdaki en büyük kozlarından biri olacak. İlerleyen yaşına rağmen sahip olduğu yetenekleri sayesinde bileklerini iyi kullanan Şevşenko, ceza sahası içinde yakaladığı fırsatları gole çeviriyor. 2004 yılı Avrupa'da yılın oyuncusu ödülünü elinde bulunduran Shevchenko, kaleciler açısından her zaman dikkat edilmesi gereken bir oyuncu.

        Anatoly Timoşçuk (Orta Saha)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Futbol hayatını Bayern Münih'de devam eden Timoşçuk, Ukrayna Milli Futbol Takımı'nın en çok milli olan oyuncularından. Oyunu iki yönlü oynama yeteneğine sahip olan Timoşçuk, modern futbolun orta saha oyuncusu özelliklerini taşıyor. Paslarıyla etkili olan Timoşçuk, arkadaşlarına önemli pozisyonlar hazırlayabilir.

        Andriy Yarmolenko (Forvet)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        22 yaşındaki genç yetenek Ukrayna Milli Futbol Takımı'nın çok şey beklediği futbolcuların başında geliyor. Dinamo Kiev'de forma giyen Yarmolenko, hızı ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Bu sezon ligde oynadığı 20 karşılaşmada 12 gol atan Yarmolenko, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda göstereceği performansla Avrupa'nın önde gelen takımlarına transfer olabilir.

        Avrupa şampiyonaları geçmişi

        Ukrayna, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek.

        Maç takvimi

        11 Haziran: Ukrayna - İsveç

        15 Haziran: Ukrayna - Fransa

        19 Haziran: İngiltere - Ukrayna

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ