Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Yunanistan EURO 2012 açılış töreni - Futbol Haberleri

        Varşova Stadı'nda Polonya ile Yunanistan arasında oynanacak turnuvanın açılış maçından önce düzenlenen törende, yaklaşık 800 kişilik bir ekip izleyicilere gösteri sundu.

        1 Temmuz'da sona erecek olan şampiyonada 16 takım dörtlü gruplar halinde mücadele edecek ve gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek final vizesi alacak. Çeyrek finalde gruplarını ilk sırada tamamlayan 4 takım, diğer grupların ikincileriyle çapraz eşleşme usulü eleme maçı oynayacak.

        Grup maçları 8-19, çeyrek finaller 21-24, yarı finaller 27-28 Haziran'da yapılacak. Final maçı ise 1 Temmuz'da, Kiev'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

        Şampiyonluğu kazanan ekip, 2013'te Brezilya'da düzenlenecek FIFA Konfederasyon Kupası'na doğrudan katılma hakkını elde edecek. A ve C gruplarındaki maçlar, Polonya'nın Varşova, Gdansk, Wroclaw ve Poznan kentlerinde oynanacak.

        B ve D gruplarındaki maçlara ise Ukrayna'nın Kiev, Kharkiv, Donetsk ve Lviv kentleri ev sahipliği yapacak. Çeyrek ve yarı final maçları ise Polonya ile Ukrayna arasında paylaştırılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ