Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası İtalya İtalya, Antonio Cassano, Euro 2012, Riccardo Montolivo, Ignazio Abate, Sebastian Giovinco - Futbol Haberleri

        Şike operasyonlarının gölgesinde Euro 2012’ye katılan İtalya’da, şimdi de Milli Takım’daki oyuncuların cinsel tercihleriyle ilgili bir bomba patladı. Cecchi Paone adlı gazetecinin takımda iki gizli eşcinsel olduğuna yönelik raporu ortalığı karıştırdı. Sayının 3 olduğu belirtilirken, Radyo 24’e konuşan Paone, teknik direktör Prandelli’nin kendisine “Sence isimleri kim?” diye sorduğunu açıkladı. Görüşü sorulan Antonio Cassano’nun “Bu onların sorunu, umarım soyunma odasında eşcinsel yoktur” şeklindeki sözleri ise büyük tepki çekti.

        ‘MİLLİ TAKIM’DAN ATILSIN’

        Cassano’nun bu tercihi, ‘sorun’ olarak göstermesine ateş püsküren eşcinsel derneklerden, “Cassano, Euro 2012’den ihraç edilmeli ve ceza almalı. Milli Takım’da böyle ırkçı ve homofobik yaklaşan biri yer almamalı” protestoları geldi. Hatta “Cassano ırkçı ve homofobik yaklaşımların aleyhine bir kampanyada yer alıp onların yüzü olmalı” önerisi getirilerek ilginç bir cezalandırma önerisi geldi.

        ‘TERCİHLERE SAYGI DUYARIM’

        Transferde bir ara ismi G.Saray’la da anılan Cassano, hem takım arkadaşlarından hem de eşcinsellerden özür dilemek zorunda kaldı. Yıldız oyuncu, “İnsanların tercihleri konusunda bir şey söylememem gerekiyordu, bu yüzden çok üzgünüm. Ben kimsenin cinsel özgürlüğüne hakaret etmedim. Herkesin seçimine saygı duyuyorum” dedi.

        Aralarında takım arkadaşı da var

        Milli Takım’daki 3 gizli eşcinselin Parma’dan Sebastian Giovinco, Fiorentina’dan Alman asıllı İtalyan futbolcu Riccardo Montolivo ve Cassano’nun takım arkadaşı Milan’dan Ignazio Abate olduğu medyaya yansıdı.

        Homofobik futbolcu kovulmuştu

        İngiltere Güney Futbol Ligi takımlarından Oxford City'nin golcüsü Lee Steele, Twitter’dan homofobik açıklamalar yaptığı gerekçesiyle takımından kovulmuştu. Newcastle'lı Nile Ranger ve ManU’lu Macheda da bu yıl ceza almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ