Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Yunanistan Almanya, Yunanistan, Merkel - Futbol Haberleri

        Krizdeki Yunanistan, Avrupa Birliği içinde kendisini en çok sıkıştıran Almanya Başbakanı Angela Merkel’den bunun hesabını futbol sahasında sormak için bileniyor.

        Çeyrek finalde karşılaşacağı Almanya ile oynayacağı maça ‘Merkel’ motivasyonu ile hazırlanacak olan Yunanistan, Almanya’yı kupa dışına iterek ülkeyi ekonomik olarak köşeye sıkıştıran Merkel’den rövanşı futbolda almayı hedefliyor. İki yıldır derinleşen kriz nedeniyle batma noktasına gelen ve Avrupa Birliği’nden beklediği desteği Almanya’nın başını çektiği bazı ülkelerin şartları nedeniyle yeterince alamayan komşuda Merkel, halkın büyük tepkisini çekiyor.

        KOMŞU AKIN EDECEK

        Rusya zaferinden sonra gruptan çıkan Yunanistan’ın 21 Haziran’da oynayacağı ikinci tarihi maça Komşu’dan binlerce taraftarın akın etmesi bekleniyor. Rakibin Almanya olması nedeniyle ilginin artacağı ve krize rağmen Varşova’daki maç için 10 bine yakın Yunanlı’nın Polonya’ya gitmesinin beklendiği öğrenildi.

        Sokaklara döküldüler

        Ekonomik krizdeki Yunanistan’da dün tekrarlanan genel seçimlerden bir gün öncesine denk gelen Rusya zaferi, oy kullanmaya hazırlanan halkı erkenden sokaklara döktü. Atina ve Selanik gibi büyük şehirlerde halk meydanlarda toplanarak galibiyeti ve sürpriz turu kutladı, araçlarla şehirde tur attı.

        Goal News gazetesi, “Yunanistancığımızı hiçbir zaman ‘Euro’ Şampiyonası’ndan çıkaramayacaksın” göndermesi altında “Merkel’i bize getirin!” başlığını attı. Sport Day gazetesi, “Size borçlu olanlar işte böyle (turu) geçiyorlar!” diyerek alaylı bir manşet attı. Gavroz gazetesi de “Merkel hazırlan sıran geliyor” başlığını kullandı. Prasini Gazetesi, “Merkel’i bize verin!”, This is Greece (İşte Yunanistan!)” manşetleriyle okuyucularının karşısına çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ