Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Portekiz EURO 2012, Portekiz, İspanya - Futbol Haberleri

        Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk finalist İspanya oldu. Turnuvanın ilk yarı final maçında İspanya ile Portekiz karşılaştı ve karşılaşmanın normal süresi ve uzatmaları 0-0 sonuçlandı.

        16 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonasında düdük çalan ilk Türk hakemi Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmada; İspanya, penaltılarda Portekiz'e 4-2 üstünlük sağlayarak finale yükseldi.

        PORTEKİZ: 2 - İSPANYA: 4

        STAT: Donbass Arena

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        PORTEKİZ: Patricio, Coentrao, Bruno Alves, Pepe, Pereira, Moutinho, Veloso, Meireles, Ronaldo, Almeida (Dk. 81 Oliveira), Nani

        İSPANYA: Casillas, Jordi Alba, Sergio Ramos, Pique, Arbeloa, Xabi Alonso, Busquets, Xavi (Dk. 87 Pedro), Silva (Dk. 60 Jesus Navas), Iniesta, Negredo (Dk. 54 Fabregas)

        SARI KARTt: Dk. 40 Sergio Ramos, Dk. 59 Busquets, Dk. 84 Arbeloa (İspanya), Dk. 45 1 Coentrao, Dk. 61 Pepe, Dk. 64 Pereira, Dk. 86 Bruno Alves, Dk. 90 3 Veloso (Portekiz)

        PENALTILAR: Pepe, Nani, (Kaçıranlar: Joao Moutinho, Bruno Alves) (Portekiz), Andres Iniesta, Gerard Pique, Sergio Ramos, Cesc Fabregas, (Kaçıran: Xabi Alonso) (İspanya)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada karşılaşmanın ilk ciddi atağı İspanya'dan geldi. Sol kanattan Iniesta kısa paslaşmalarla ceza sahasına girdi ve topu Negredo'ya aktardı. Negredo'nun vurmakta geciktiği ve kaybettiği topa gelişine vuran Arbeloa'nın şutunda top az farkla üstten auta çıktı.

        13. dakikada Portekiz sol kanattan Cristiano Ronaldo ile etkili oldu. Ronaldo süratli bir şekilde çizgiye kadar indi ve ortasını yaptı. Ancak Casillas zamanında çıkarak topun sahibi oldu.

        30. dakikada hızlı gelişen İspanya atağında Arbeloa sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahası içinde Negredo'ya aktardı. Negredo da ceza sahası dışının hemen önündeki Iniesta'yı topla buluşturdu. Bu futbolcunun vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

        31. dakikada İspanya atağa çıkmak isterken Jordi Alba, Ronaldo'ya topu kaptırdı. Portekizli futbolcunun yerden kaleye çektiği sert şutta top direğin dibinden auta gitti.

        42. dakikada Pepe'nin İspanya defansının arkasına gönderdiği uzun topa zamanlama hatası yapan Almeida yetişemeyince Portekiz önemli bir fırsattan yararlanamadı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        57. dakikada hızlı gelişen Portekiz atağında Hugo Almeida'nın ceza sahası dışından sert şutunda top üstten auta çıktı.

        59. dakikada Portekiz Cristiano Ronaldo'yla etkili geldi. Portekizli yıldız bu kez sağ kanattan topla ceza sahasına hareketlendi. Ancak bu futbolcu Ramos'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Portekizlilerin penaltı beklediği pozisyonda Cüneyt Çakır devam kararı verdi.

        68. dakikada Xavi'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutta top kaleci Patricio da kaldı.

        73. dakikada Cristiano Ronaldo'nun yaklaşık 30 metre mesafeden serbest vuruşta top az farkla üstten auta çıktı.

        89. dakikada Portekiz, Cristiano Ronaldo ile mutlak bir golü kaçırdı. İspanya'nın hücumda kaptırdığı topla kontratağa çıkan ve defansı 4'e 2 yakalayan Portekiz'de, Ronaldo'nun ceza sahasına girer girmez attığı sert şutta top üstten auta gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ