Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Portekiz Cüneyt Çakır, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası, İspanya, Portekiz - Futbol Haberleri

        Ukrayna’nın Donbass Arena Stadı’nda gururumuz Cüneyt Çakır iki futbol devinin karşılaşmasında yine muhteşem bir maç yönetti. Mücadelenin hemen başında kontrolü eline alan hakemimiz topa da hep yakın oldu. Dolayısıyla iki takım lehine ve aleyhine çaldığı düdüklerdeki doğru isabet oranı da çok yüksek oldu. Futbolcular, başlangıçta hakemin otoritesini test etmeye kalktılar.

        Hakem Cüneyt Çakır bunlara hiçbir tölerans ve taviz vermedi. Ceza alanları içinde yapılan ikili ve üçlü müdahalelerde çok dikkatliydi. 27’de Pique’nin göğsünden dönen topa Portekizliler penaltı diye itiraz etti. Hakem Çakır’ın ‘devam’ kararı doğruydu. Keza, Ronaldo-Sergio Ramos mücadelesinde de penaltı yoktu. Hatta Busquets sarı kart isteyince kendisi sarı kart aldı. Pozisyonun penaltı ile yakından uzaktan ilgisi yoktu. Maçta gösterilen sarı kart sayısı yüksek olmasına rağmen kartların hepsi doğruydu. Elle yapılan müdahalelerde çarpmayı ve engellemeyi doğru tespit ederek herhangi bir yanlışa fırsat vermedi.

        ‘EN HATASIZ YÖNETİLEN MAÇTI’

        Yüksek kondisyonunun gücünü 120 dakikaya yayarak hep zinde ve dinç kaldı. Birinci uzatma devresinin sonunda kaleciye geri pas itirazı yapan İspanyollar haksızdı. Baraj aldırmada ve kontrollerinde alışılagelmişin dışında çok dikkatli ve hassastı. Ilk defa baraj içinde elle oynamayı yerinde tespit ederek hem serbest vuruş verdi hem de sarı kart gösterdi. Kim ne derse desin; Portekizliler’in maç öncesi senaryoları, paranoyaları da Cüneyt Çakır’ın dün akşamki muhteşem yönetimine gölge düşüremez. Bu karşılaşma, turnuvanın başladığı günden bu güne kadar oynanan maçlardaki en güzel ve en az hata ile yönetilen maçtı. Bu güzel hakem yönetiminin mimarı başta Cüneyt Çakır olmak üzere yardımcıları ve çizgi hakemleriydi. Çakır, kendine güvenenleri mahcup etmedi. Bu maç Türk hakemlik tarihine altın harflerle girecek.

        REKORLARIN ADAMI!

        Cüneyt Çakır, Euro 2012’de bir maçta en çok faul çalan ve en çok sarı kart gösteren hakem oldu. Portekiz-İspanya maçında toplam 52 kez faul düdüğü çalan Çakır, karşılaşma boyunca toplam 9 sarı kart çıkardı.

        TWİTTER’DA ‘GECENİN YILDIZI’

        *Takımlar, futbolcular, seyirciler. Hepsi berbat. Gecenin yıldızı Cüneyt Çakır. 

        *Milyon dolarlık Ronaldo yalvaran gözlerle Cüneyt Çakır’a bakıyor. İşte Türk’ün gücü! 

        *Çakır eğer vatanseverse coğrafi keşifleri başlatarak gerilememize sebep olan Portekiz’den intikamımızı alır. 

        *Cüneyt Çakır, Portekizİspanya maçını Süper Final maçı sanıyor bence. Gelene sarı kart, gidene sarı kart. 

        *Alonso diyor ki Cüneyt Çakır’a; ‘Hocam sen bilmezsin bu Ronaldo’yu, bizim takımda da böyle atıyor kendini.’ 

        *Cüneyt Çakır’ın durumu kötü aslında. Şu an Xavi’lerin Ronaldo’ların maçını yönetiyorsun, 3 ay sonra Mahmut’ların *Osman’ların maçını yöneteceksin! 

        *Bu hakem nasıl olur da Euro 2012’de yarı final yönetir! 

        *Tüm oyuncular sarı kart gördü. Hakem insanları sevmiyor!

        YARI FİNAL ÇAKIR’IN İŞİ

        Cüneyt Çakır, kariyeri boyunca 5. kez uluslararası arenada yarı final maçı yönetti. 2006 yılında FIFA kokartı takan Çakır, aynı zamanda 64. kez uluslararası maçta düdük çaldı. Çakır’ın gurur tablosu 2009 U21 Dünya şampiyonası İngiltere-İsveç 2009-10 Avrupa Ligi Fulham-Hamburg 2011 U20 Dünya Şampiyonası Portekiz- Fransa 2011-12 Şampiyonlar Ligi Barcelona-Chelsea Euro 2012 Portekiz-İspanya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ